Allah razı olsun ..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Rıza-yı İlâhî 'ye mazhar olmak
Allah razı olsun cümlesi ile başlasın hikayem.
Böyle başlasın ki razı olsun yüce yaratan bizden.

Bir akşamüstü yolda yürürken bi teyze ilişti gözüme, elleri poşet dolu alışverişten geliyordu herhalde. Epey yorgun görünüyordu ağır gelmişti poşetler belli ki teyzeye. Bir hışımla yanına gittim aldım poşetleri, taşımaya başladım evine.....

Sanki dünyanın en büyük işini yapıyormuşum gibi böbürlendim, gururlandım içten içe kendimle. Poşetler bitmişti, tam dönmüştüm ki iyi bir iş başarmanın verdiği haz ile arkamı, seslendi teyze’’ Allah razı olsun yavrum’ ’diye. ....

O an dona kaldı bedenim, ruhum. Çivilendi gözlerim bulunduğum yere. Yüzüm kızardı utandım kendimden. Sanki bu beden benimde yük taşıyan benim de. Düşünmeye başladım ..
Allah’ın izni olmadıkça taşıyabilir miydim, bir adım atabilir miydim, parmağımı dahi oynatabilir miydim diye. Hem ne ehemmiyeti vardı ki O nun rızası olmadığı müddetçe.

Ey mutmain olmuş nefis, sen O’ndan razı O da senden razı olarak dön rabbine!...(fecr suresi 89/27-28) demiyor mu her şeyin sahibi kuran-ı kerim de.

Müslüman iyi olandır, iyilik yapandır, tebessüm ve merhamet edendir, Allaha karşı kulluk vazifesini yerine getirendir ve bunları yaparken rıza-yı ilahiyi düşünendir...

. Yaptığı her şeyde senin rızan için yapıyorum Rabbim diyebilendir. Ölüm her an yanı başımızdayken ne cennet arzusu ne cehennem korkusu olmadan yalnızca O’nun rızası istikametinde yaşamak, kendi kurtuluşumuzu inşa etmemiz gerekir.

Allah’ın rızası her şeyden büyüktür.(tevbe 9/72).
İyilik eden iyilik bulur kötülük eden kötülükle muamele görür. Cennetin kötü kapısı yok ki kötülükle girelim.
İşte bu yüzden Allah ebeden razı olsun ümmeti Muhammed’den.
ALLAHIM SENİN RAZI OLDUĞUN İŞLERİ İŞLET BİZE.
RAZI OLMADIKLARINDAN MUHAFAZA EYLE.
SALİH KULLARININ ARASINA AL BİZLERİDE.
SENİN RIZANA MAZHAR EYLE.
KALBİMİZİ SENİN AŞKINLA DOLDUR.
CENNETİNE DEĞİL RIZANA TALİBİZ YARAB.

Alinti...

kgüll..,kgüll..,:maasallah:

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
cumlemizden.. bir cumle.. ama dunyanin en guzel duasi sanki..
gunahsiz bir kalp ile din kardesin icin dua etmek..
Allah RAZI olursa insanin dunya ve ahiretti kurtulur..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Allah razi olsun..bu sozu o kadar cok kullanirim ki bir gun 5 yasindaki Cennet kokulum manevi KIZIM dediki.

ANNE!neden sen hep...Allah razı olsun.God bless You..diyorsun..bir an afaladim..
cocugun dikkatiini cekmis!
Allah'ın bizden razı olması ne demektir?ki..sorusunu sorarken gozlerinde ve yuregindeki masumlugu okunuyordu...

Neden Allah`in bizden razi olmasi bu kadar onemliydi ki?
Neden ben karsimdaki din kardesime..Ondan Razi da olsam da KIRILSAM da Allah SENDEN de RAZI olsun..diye yuregimdeki..iman nuru ile din kardeslerime Tesekur ediyordum..

Oysa bu kelime...bir güzel dua.dir!..
din kardeslerime her an dualar ettigimin bilincinde degildim belki de...belki de ruhumdaki Rahmani..duygu beni boyle bir soze..tesvik ediyordu..

insanlari cok sevdigim ve hep ne yaparlarsa yapsinlar Yaradanlarindan oturu razı oldugum icin hep Allah`in da razı olmasini..

Rabbinin huzuruna Kul HAKKI ile gitmemeleri icin ben HAKKIMI helal ettigimi ve onlardan her halukarda RAZI oldugumu Rabbimin huzurunda sahitlik yapiyordum.

Belki ben din kardeslerimden RAZI olursam Rabbim de Ben den RAZI olur diye mi dusunmustum?.ki ..Cennet kokuluma boyle izah etmistim..

Allah'ın bizden razı olması ne demektir?Bakalım Kur'ân-ı Kerîm ne cevap verecek?
"Allah mü'min erkeklere ve mü'min kadınlara, ebedî olarak kalacakları, içinden ırmaklar akan cennetler ve Adn cennetlerinde çok güzel köşkler vadetti. ..

Allah'ın rızası ise, bunların hepsinden daha büyüktür. İşte bu büyük başarıdır"Tevbe suresi, 72.
Bu ayeti okuyunca daha iyi anladıgımız ve söylediğimiz "Allah razı olsun" kelimesi, ne güzel bir dua.oldugunu tum benligim ile iman ettim..
Aslinda Teşekkür edilecek, sağol denilebilecek durumlarda da "Allah razı olsun" diyoruz.Bu duaların kültürümüze, dilimize bu denli işlemesi ne kadar hoş..

Belki kulaklarımız aşina olduğundan farkında değiliz ancak bu dualar çok önemli, çok güzel dualar....
bizleri bilinc alti..,Rabbimize,Dinimize..milli, kultur ve ve aslimiza bagliyan bir Gonul duasi..bir din kardesin bir din kardesine yurekten en guzel temenisi de olabilir..diye dusunuyorum..

beni sevenlerden de de sevmiyenlerin de..
Allahin RAZI olmasini tum imani, din kardesligim ile yurekten istiyorum..

cunku..Habib-i Kibriyâ, Rasûlullah(s.a.v) (s) şöyle buyurmaktadır: "kendiniz için istediğiniz bir şeyi, mü'min kardeşiniz için istemedikçe gerçekten iman etmiş olmazsınız...

Ben Nasil Allahin benden RAZI olmasini istiyorsam din kardesim icin de istemem gerekmez mi?
Dostluk, kardeşlik, birbirine ALLAH rızası için değer vermek ve en önemlisi verilen değerin değerini bilmek....
İnşallah dualarımızda bizlerde cömert olalım ki Peygamber efendimiz sav inde buyurduğu gibi “ duasında cömert olmayanın yapmış olduğu duanın Allah katında değeri yoktur”

Biz Rabbimden Raziyiz.. ins.Rabbim de cumlemizden razi olur..ALLAH 'TAN RAZI OLALIM...umut ederiz ki ALLAH 'TA BİZDEN RAZI OLSUN İNŞALLAH..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
10846221_314172025444637_7307604670231571244_n.jpg

Üst Alt