Allah kul hakkının hesabını sorar mı?

B

bir kul

Kayıtsız
Misafir
Selamun aleyküm hocam, benim bir sorum olacaktı. Kul hakkıyla ilgilli. Biri var diyelim bizi yıllardır seven ve biz onu sürekli aşağlıyor, kalbini kırıyor ve ağlatıyoruz. Evlilik vaadiyle kandırıp bekaretini bozup bırakıyoruz ve bize hakkını helal ediyor ama çok üzülüyor. Bu durmda kaldığı için cok çaresiz. O hakkını helal ettine göre. Allah bu hesabı bize yinede sorar mı, sormaz mı? Ben bunu öğrenmek istiyorum. Hakkını helal ederse yaptığım yanıma kalır mı? Ben şimdi başkasıyla evlemeyi düşünüyorum ve bana beddua etti. Ne olur sizce? Allah hesap sorar mı bana, onun kalbi kırıldı diye hayırlı günler..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
allahadldr.jpg

Ve Aleykümselam bu ayet verilen sözde durun diyor. Hükümü anlatmaya yeter sanırım.
"Verilen sözü de yerine getirin! Çünki verilen sözde bir mesuliyet vardır." İsra Suresi 34. Ayet

Ortada Evlilik vaadiyle kandırıp bekaretini bozup bırakmak var...
O insan beddua ,Ahh!!etse de etmese de Rabbim adalet Sahibidir.kimsenin hakkını kimsenin yaninda birakmaz!!

Ben koruyucu anneyim korumamdaki Küçük Çocuklar ,yetimler var onlari aç biraksam da bana Beddua Ahh!!etmeyi bilmiyorlar..
onlara zarar verdiğimi de bilmiyorlar ama bu benim yanimda kalir mi saniyorsunuz.. her şeyi gören ve bilen Rabbimiz var!!
Sizin de yaptığınizin yanıniza kalır mı saniyorsunuz..
Sizden cikmazsa yarin Evladin KIZ olursa Rabbim Sizi de aynen imtihan edebilir..Önce bir kaideyi hatırlatalım.
"El-Ceza min cinsi'l-amel" derler. Yani "Ne yaparsan karşılığını da o cinsten görürsün."

Burasi etme bulma dünyası, dert etme, yapan yaptığıyla kalmaz.. insan ne yaparsa kendine yapar...
Keser döner, sap döner, gün olur, hesap döner..
ilahi adalet mutlaka ama mutlaka bir gün gelir ve herkese hak ettiğini veririr..
O yüzden insan ne yaparsa kendine yapar,iyi veya kötü.insanın kendine ettiği kötülüğü hiç kimse etmezmiş.
hayırlı kazasız belasız günler...

B

bir kul

Kayıtsız
Misafir
onunla evlenmeli miyim

teşekkürler hocam Allah razı olsun peki onunla evlenirsem af edilir miyim cok kötü durumda bana mesaj yazıyor ağlıyor kötüyüm beni bırama diyor ama ben onu sevmiyorum ki pişmanım yaptıma baskasını seviyorum onu istemiyorum ne yapmalıyım.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba kardeşim, Günahları ancak Allah c.c isterse affeder. Bu noktada onun günahları affedeceğini veya affetmeyeceğini kim bilebilir ki?
Bize düşen günah işediğimizde pişman olmak, tevbe istiğfar edip bir daha aynı günahı işlememektir.
Biz kul olarak üstümüze düşeni yaparız ve Allah c.c nün sonsuz Rahmetine ve Merhametine sığınır affedilmeyi umarız.

Zinada büyük günahlardan biridir. Tevbe edip affedilmeyi ummak lazım.
Zina yaptığın kişiyle evlenirsen günahının silinmesi veya affedilmesi diye birşey duymadım.

Affedilme konusu Yüce Rabbin c.c taktiridir. Hiç kimse affeder veya affetmez diye hüküm veremez!
Tövbe etmiş geçmişe sünger çekmişseniz ve o kişi ile duygusal bağınız kopmuşsa ve ayrılmışsanız kendinize yeni yol çizin.
Ama eğer onu zor durumda bırakmak ya da bırakmamak vicdanen kendinize kalmış bir durum...
insan ne yaparsa kendine yapar,iyi veya kötü.insanın kendine ettiği kötülüğü hiç kimse etmezmiş.
hayırlı kazasız belasız mutlu ve huzurlu günler... :bilmemm:.

vicdan azabı bir ömür boyu sürer...Telafisi olmayan şeylerin, izahı gereksizdir.agla..:,

ozkn

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Bir tek o kişinin mi hakkı geçti üzerine diye düşünüyorsun? ailesinin de hakkı geçmiş olur mu olmaz mı? Babasının parasını çalsan hak geçer. Sen bir ana ve babanın kızının umutlarını ve iffetini çalmışsın nikah dışında sahiplenmişsin (dileyim)... Kul hakkı sorulur ama o kız hakkını helal etse konu kapanmaz, kurtulacağını sanıyorsan yanlıştasın (diyelim); Allahu Teala seni affetmediği müddetçe kurtuluşa eremezsin,azaptan yakayı kurtaramazsın (misal)...

şeyma.

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
merhaba kardeşim sen bir gönlü kandırıp, yarım bırakmışsın yarım bırakılan gönlün bedduasından kork..
o hakkını helal etse bile senden çıkar bu inşallah seni Allah affeder.

Üst Alt