Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Öykü-Hikaye-Kıssadan hisse
Allah (c.c.) ın rızası ile
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Gönül sızım" data-source="post: 55391" data-attributes="member: 1049"><p><span style="color: Black">RABBİM'İN MERHAMETİNİN BÜYÜK OLDUĞU KADAR GAZABIDA BÜYÜKTÜR.. Bunu unutmiyalim..</span></p><p><span style="color: Black">Kulluğumuzu yerine getirirken amellerimize güvenmememiz lazım. Zira Rabbimiz’in rahmeti olmazsa yapılan hiçbir işin faydası olmaz. Önemli olan O’nun rahmetine RIZASINA talip olmaktır. </span></p><p><span style="color: Black">Hiçbir kul “artık bu amellerimle cennete girebilirim” diyemeyeceği gibi, ne kadar büyük günah işlerse işlesin, “ben çok günahkârım, Rabbim beni affetmez” de diyemez.</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">bu nedenle biz sadece kulluk vazifemizi yerine getirelim. geris Allah (c.c.) Kerim.</span></p><p><span style="color: Black">Allah (c.c.) kendi rızasıyla bizleride cennetine giren kullarından eylesin inşALLAH.</span></p><p></p><p><span style="color: Black">Her kişi kendi anlayışına , yaşayışına ve temayülüne bulundugu mevki ve makamina göre günah işler. </span></p><p><span style="color: Black">Zahirde haram ve helal, dinin belirlediği sınırlar herkes için aynı olmakla birlikte, kişinin kendi iç ve dış şartlarına göre günahın çeşidi ve yoğunluğu değişebilir. </span></p><p><span style="color: Black">Mesela ticaret yapanla memurun yüz yüze bulunduğu günah çeşitleri farklıdır. </span></p><p><span style="color: Black">Bu yüzden insan kendi durumunu göz önüne alarak neyin günah olduğunu, bu günahlardan hangisiyle temas halinde bulunduğunu bilmesi gerekir.</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Herkes her an günah işleyebilir. Makamı ne olursa olsun, hiçbir Allah dostu bu hususta kendisini emniyette hissetmemiştir. Rabbimiz’in azametinden hep korkmuşlardır. </span></p><p><span style="color: Black">Veliler günah işleyebilir. Sadece peygamberler masumdurlar, günah işlemezler. Veli bir kul ile sıradan bir insanın bu husustaki farkı, velinin işlediği günahda </span></p><p><span style="color: Black">ısrar etmemesi ve hemen Cenab -ı Hak’tan af dilemesidir.</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Yaşadığımız bu devirde nice günah şeyler var ki, sosyal hayatımızda onlarla iç içe yaşıyoruz. </span></p><p><span style="color: Black">Bunun neticesi olarak hayır ile şerri, günah ile sevabı, iyi ile kötüyü ayırt edemiyoruz. Daha doğrusu, günah işleri ve yanlışı kanıksıyoruz, sanki normalmiş, meşru imiş gibi algılıyoruz...</span></p><p> <span style="color: Black">KAZANMA KUSAGINDA KAYBEDENLERDEN DE OLABILIRIZ.. </span></p><p><span style="color: Black">O YUZDEN HEP ALLAH-IN RIZA VE RAHMETTINE TALIBIZ...</span></p><p><span style="color: Black">YOKSA INSAN CENNETI KAZANDIM..KAZANIYORUM DERKEN KAYBEDENLERDEN OLABILIR..</span></p><p><span style="color: Black">HIC BIR SEY GARANTI DEGIL HEP ALLAH-TAN KORKU VE ALLAH-IN RAHMETTI VE RIZA UMIDI ILE YASIYORUZ..</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Gönül sızım, post: 55391, member: 1049"] [COLOR=Black]RABBİM'İN MERHAMETİNİN BÜYÜK OLDUĞU KADAR GAZABIDA BÜYÜKTÜR.. Bunu unutmiyalim.. Kulluğumuzu yerine getirirken amellerimize güvenmememiz lazım. Zira Rabbimiz’in rahmeti olmazsa yapılan hiçbir işin faydası olmaz. Önemli olan O’nun rahmetine RIZASINA talip olmaktır. Hiçbir kul “artık bu amellerimle cennete girebilirim” diyemeyeceği gibi, ne kadar büyük günah işlerse işlesin, “ben çok günahkârım, Rabbim beni affetmez” de diyemez. bu nedenle biz sadece kulluk vazifemizi yerine getirelim. geris Allah (c.c.) Kerim. Allah (c.c.) kendi rızasıyla bizleride cennetine giren kullarından eylesin inşALLAH.[/COLOR] [COLOR=Black]Her kişi kendi anlayışına , yaşayışına ve temayülüne bulundugu mevki ve makamina göre günah işler. Zahirde haram ve helal, dinin belirlediği sınırlar herkes için aynı olmakla birlikte, kişinin kendi iç ve dış şartlarına göre günahın çeşidi ve yoğunluğu değişebilir. Mesela ticaret yapanla memurun yüz yüze bulunduğu günah çeşitleri farklıdır. Bu yüzden insan kendi durumunu göz önüne alarak neyin günah olduğunu, bu günahlardan hangisiyle temas halinde bulunduğunu bilmesi gerekir. Herkes her an günah işleyebilir. Makamı ne olursa olsun, hiçbir Allah dostu bu hususta kendisini emniyette hissetmemiştir. Rabbimiz’in azametinden hep korkmuşlardır. Veliler günah işleyebilir. Sadece peygamberler masumdurlar, günah işlemezler. Veli bir kul ile sıradan bir insanın bu husustaki farkı, velinin işlediği günahda ısrar etmemesi ve hemen Cenab -ı Hak’tan af dilemesidir. Yaşadığımız bu devirde nice günah şeyler var ki, sosyal hayatımızda onlarla iç içe yaşıyoruz. Bunun neticesi olarak hayır ile şerri, günah ile sevabı, iyi ile kötüyü ayırt edemiyoruz. Daha doğrusu, günah işleri ve yanlışı kanıksıyoruz, sanki normalmiş, meşru imiş gibi algılıyoruz... KAZANMA KUSAGINDA KAYBEDENLERDEN DE OLABILIRIZ.. O YUZDEN HEP ALLAH-IN RIZA VE RAHMETTINE TALIBIZ... YOKSA INSAN CENNETI KAZANDIM..KAZANIYORUM DERKEN KAYBEDENLERDEN OLABILIR.. HIC BIR SEY GARANTI DEGIL HEP ALLAH-TAN KORKU VE ALLAH-IN RAHMETTI VE RIZA UMIDI ILE YASIYORUZ..[/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün 3 rekat olan son namazı nedir?
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Öykü-Hikaye-Kıssadan hisse
Allah (c.c.) ın rızası ile
Alt