Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Öykü-Hikaye-Kıssadan hisse
Alabilirsen al
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ceylannur" data-source="post: 24399" data-attributes="member: 1208"><p><strong>Alabilirsen al</strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="font-family: 'verdana'"></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="font-family: 'verdana'">Hacı Bayram-ı Velî'nin doğduğu Zülfadl (Sol-Fasol) köyünden bir genç askere çağrılmıştı. Yetim olan bu temiz genç, babasından kalma birkaç altınını, annesinden kalan hâtıra bilezik ve küpleri emânet edecek bir kimse bulamadı. Hepsini küçük bir çekmeceye koyup, Hacı Bayram-ı Velî'nin türbesine getirdi. Türbeyi ziyâret edip; </span></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="font-family: 'verdana'">"Yâ hazret-i Hacı Bayram-ı Velî! Beni vatanî vazifemi yapmak için çağırdılar. Annemden ve babamdan kalma şu hâtıraları emânet edecek bir kimse bulamadım. Bu küçük çekmeceyi zâtı âlinize emânet bırakıyorum. Eğer askerden dönersem, gelir alırım. Şâyet dönemezsem, istediğiniz bir kimseye verebilirsiniz!" diye münâcaat etti. </span></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="font-family: 'verdana'">Sonra çekmeceyi sandukanın kenarına koyarak ayrıldı.</span></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="font-family: 'arial narrow'"><span style="font-family: 'verdana'">Aradan yıllar geçti. Gencin askerliği bitti ve emânetini almak üzere Hacı Bayram-ı Velî'ye geldi. Ziyâretini yapıktan sonra, çekmeceyi koyduğu yerde buldu. Hiç dokunulmamıştı. </span></span></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="font-family: 'arial narrow'"><span style="font-family: 'verdana'">Orada türbeyi bekleyen türbedâra; </span></span></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="font-family: 'arial narrow'"><span style="font-family: 'verdana'">"Bu çekmece benimdir. Askere gitmeden önce emânet bırakmıştım. Şimdi alıyorum." dedi. </span></span></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="font-family: 'arial narrow'"><span style="font-family: 'verdana'">Türbedâr; </span></span></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="font-family: 'arial narrow'"><span style="font-family: 'verdana'">"Tabi, alabilirsen al. Çünkü ben, bir defâsında bu çekmecenin yerini değiştirmek istedim. Fakat bütün uğraşmalarıma rağmen yerinden bile oynatamadım. Bunda bir hikmet olduğunu düşünerek, bir daha elimi bile sürmedim." </span></span></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="font-family: 'arial narrow'"><span style="font-family: 'verdana'">Genç, çekmecenin yanına gelip, Hacı Bayram-ı Velî'ye teşekkür etti ve emânetini alarak köyüne döndü.</span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"><span style="font-family: 'arial narrow'"><span style="font-family: 'verdana'"></span></span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ceylannur, post: 24399, member: 1208"] [SIZE=2][FONT=arial narrow][B][/B][/FONT][/SIZE][B]Alabilirsen al[/B][FONT=Verdana][SIZE=2][FONT=verdana] Hacı Bayram-ı Velî'nin doğduğu Zülfadl (Sol-Fasol) köyünden bir genç askere çağrılmıştı. Yetim olan bu temiz genç, babasından kalma birkaç altınını, annesinden kalan hâtıra bilezik ve küpleri emânet edecek bir kimse bulamadı. Hepsini küçük bir çekmeceye koyup, Hacı Bayram-ı Velî'nin türbesine getirdi. Türbeyi ziyâret edip; [/FONT][/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2][FONT=verdana][/FONT][/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2][FONT=verdana]"Yâ hazret-i Hacı Bayram-ı Velî! Beni vatanî vazifemi yapmak için çağırdılar. Annemden ve babamdan kalma şu hâtıraları emânet edecek bir kimse bulamadım. Bu küçük çekmeceyi zâtı âlinize emânet bırakıyorum. Eğer askerden dönersem, gelir alırım. Şâyet dönemezsem, istediğiniz bir kimseye verebilirsiniz!" diye münâcaat etti. [/FONT][/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2][FONT=verdana][/FONT][/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2][FONT=verdana]Sonra çekmeceyi sandukanın kenarına koyarak ayrıldı.[/FONT][/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2][FONT=verdana][/FONT][/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2][FONT=verdana][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=2][FONT=arial narrow][FONT=verdana]Aradan yıllar geçti. Gencin askerliği bitti ve emânetini almak üzere Hacı Bayram-ı Velî'ye geldi. Ziyâretini yapıktan sonra, çekmeceyi koyduğu yerde buldu. Hiç dokunulmamıştı. [/FONT][/FONT][/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2][FONT=arial narrow][FONT=verdana][/FONT][/FONT][/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2][FONT=arial narrow][FONT=verdana][/FONT][FONT=verdana]Orada türbeyi bekleyen türbedâra; [/FONT][/FONT][/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2][FONT=arial narrow][FONT=verdana][/FONT][/FONT][/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2][FONT=arial narrow][FONT=verdana][/FONT][FONT=verdana]"Bu çekmece benimdir. Askere gitmeden önce emânet bırakmıştım. Şimdi alıyorum." dedi. [/FONT][/FONT][/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2][FONT=arial narrow][FONT=verdana][/FONT][/FONT][/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2][FONT=arial narrow][FONT=verdana][/FONT][FONT=verdana]Türbedâr; [/FONT][/FONT][/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2][FONT=arial narrow][FONT=verdana][/FONT][/FONT][/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2][FONT=arial narrow][FONT=verdana][/FONT][FONT=verdana]"Tabi, alabilirsen al. Çünkü ben, bir defâsında bu çekmecenin yerini değiştirmek istedim. Fakat bütün uğraşmalarıma rağmen yerinden bile oynatamadım. Bunda bir hikmet olduğunu düşünerek, bir daha elimi bile sürmedim." [/FONT][/FONT][/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2][FONT=arial narrow][/FONT][/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2][FONT=arial narrow][FONT=verdana]Genç, çekmecenin yanına gelip, Hacı Bayram-ı Velî'ye teşekkür etti ve emânetini alarak köyüne döndü. [/FONT][/FONT][/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Öykü-Hikaye-Kıssadan hisse
Alabilirsen al
Alt