Aileme açılamıyorum :(

sena

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
S.a ablacığım yine ben utngc.. beni uzun zamandır tanıyorsunuz az çok biliyorsunuz sizinle yeri geldi dertleştim yeri geldi bana yardımcı oldunuz o yüzden ben şuan içinden çıkamadığım bir şeyi sizinle paylaşmak istiyorum biliyorsunuz sevdiğim kişi ile tekrar beraberim o kadar değişmiş ki namazlarına başlamış hatta bana da kıl diyor hep :) her neyse biz evlenmek istiyoruz fakat kendisi memleketine gidecek doğuya orada iş kuracak dükkan açacak bana da sen orada yapabilirmisin dedi bende yaparım diye düşünüyorum fakat tek sorun ailem ben bu konuyu onlara açamadım ne yapacağımı bilmiyorum tek istediğim onunla beraber olmaktı sizde biliyorsunuz hep dua ettim Allaha bıraktım hayırlı ise olsun diye dua ettim Rabbim çok şükür kabul etti ama ya ailem? ben bu konuda ne yapacağımı bilemiyorum ne yapabilirim yanlış adımlar atıp ne sevdiğimi ne de ailemi üzmek istemiyorum sizden bir akıl bir yol göstermenizi çok istiyorum sizin güzel fikirlerinize çok ihtiyacım var şimdiden teşekkür ediyorum..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam kardesim daha cok gencsiniz..ilk once O memleketine gitsin, doğuya orada iş kursun. dükkan açsin hayattini bir duzene koyduktan sonra aileniz ins..bu hayirli konuyu kabul eder...
ama bu sartlarda hic bir Baba boyle mechul bir gelecege evet demez!!O herseyi bir yoluna,rayina koysunda tren de gelebili..Allah kerim ..
daha sonra Baba ile Kizlar arasinda anne her zaman kopru elci gorevini yapmakta...bana yazdiklarinizi lutfen annenize de belirtin bazen Babayi anca anneler ikna edebilir...
cunku bizde baba kizina fazla yakin davranip samimi olamiyor sanki..buda bizim belki kulturumuz mu desem?

en buyuk eksigimiz korku yerine keske sevgi koprulerini daha cook kucuk yastan kurabilseydik...
Genc insan kendisini ilgilendiren konu ve durumlarda “kararlarını kendisinin verebileceğini” önce kendisine sonrada başkalarına “ispatlama” ya çalışmaktadır..
Oysa ki anne-baba için o henüz karar verebilecek yaşta ve olgunlukta değildir yanlış yapabilir...korkusu vardir!

sabir ve Dua anlayis ve Sevgi ile olaya yaklasin..
Genç içinde bulunduğu dönemin her aşamasında aslında :“Sabır hoşgörü ve anlayış”. ihtiyaç duymaktadır
Ailenizin Rizasini almadan mutlu ve huzurlu ve vicdaninizda rahat olamazsiniz..
Allah-in izni ile vakti gelince..oturun babanizin karsisina ve buyuk bir insan gibi istikrarli kararli,saygi edep hurmet akillica evlenmek istediginizi yumsak bir dil ile belirtin..
Baba senin sevgin Rizan ve destegin benim icin cook onemli.. Allah Rizasi icin lutfen beni anla diye sefkat ile ona yaklasin..!!
Allah cc. Yar ve Yardimciniz olsun..

Gerçekte gencin de anne babanın da hedefleri aynıdır: İlerde dönüp baktığında hüznün acının pişmanlığın incinmişliğin en az hissedileceği bir gençlik kurulmaya çalışılır.
Ama ”her iki taraf da hep hata yapar”. Zaman zaman yaşanan ve yaşanması da gereken bazı çatışmalar hem anne ve babayı hem de genci olgunlaştırır.
Yaşanan kırgınlıklar unutulur gerçekten herkes olması gerektiği şekli ve yeri alır.
Önemli olan tıpkı çocukluk ya da yetişkinlik gibi gelip geçici olan bir yaşam evresinin kendine özgü genel geçer özelliklerinden haberdar olmak
ve olanı olduğu gibi Sabir ve olgunluk ile kabullenebilmektir.

Unutulmamalıdır ki Hz.Ali’ nin dediği gibi “iki şeyin elden gitmeden değerini anlamak zordur: Biri sağlık ötekisi de gençliktir”. Ve gençlik söz konusu olduğunda Genç ve gençlik ile ilgili sözler asıl önemli olan; sabır anlayış hoşgörü içinde olmak; karşılıklı saymak ve saygı görmek sevmek ve sevildiğini bilmektir. Gerisi teferruattır…

"Ne kadar söz varsa düne ait
Şimdi yeni şeyler söylemek lazım."
MEVLANA...

duaa..

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
her neyse biz evlenmek istiyoruz fakat kendisi memleketine gidecek doğuya orada iş kuracak dükkan açacak bana da sen orada yapabilirmisin dedi bende yaparım diye düşünüyorum
Güzel kardeşim siz derdinizi gönül hocamıza açmışsınız oda size güzel şeyler yazmış sağolsun,
ama bende size birşey sormak istiyorum,
eğer doğru cevap verirsen bende sana dobra dobra cevap verecem sonradan darılmak gücenmek yok qqww..k

Sevdiğin kişi hangi doğunun neresinden?
biliyorsun doğu demekle doğu bir bölgeden veya bir vilayetten oluşmuyor hmmnn
Şimdi doğu insanı var arkadaşı için ölüme gider, değerine paha biçilmez, doğu insanı var ciğeri beş para etmez.

sena

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
S.a teşekkür ediyorum ablacığım yorumunuzu defalarca okudum sağ olun.. Adminim Batman lı

Üst Alt