Ah ne nankör insanoğlu...

mhmt51

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Biraz içimi dökmek istedim..!

Biz insanlar,ne kadar da nankörüz. Hepimiz az ya da çok isyanlar etmiş, neden demişizdir. Büyük ya da küçük günahlar işlemişizdir. Sahip olduklarımızın değerini bilemeyip, hep daha fazlasını istemişizdir...

O ALLAH C.C ki,kimseye muhtaç değil. Sayısını bilemediğimiz kadar kulu var. Melekler var, cinler var, dağlar taşlar var, hayvanlar var, daha bilemediğimiz kim bilir başka ne varlıklar var...

Ama O, her kulunu özel olarak seviyor. Her kulu ile özel olarak ilgileniyor. Her kuluna ayrı değer veriyor, her kulunu ayrı önemsiyor...

Haşa,ne muhtaçlığı var ki bize? Haşa, ne muhtaçlığı var ki sevgimize? Haşa, bizden ne faydası var ki?

Bu cümleyi hiç unutamadım okuduktan sonra:

Sadece ALLAH C.C,daha seni var olmadan sevdi. Annen,baban, varsa eşin hepsinin seni sevmesi için var olman gerekirdi. Ama ALLAH C.C,seni varolmadan sevdi. Senden hiçbir çıkarı olmamasıra rağmen sevdi. Yapacağın bütün günahları bile bile sevdi.

Hergün, her saat milyarlarca varlık dua ediyor. Sürekli istiyor. Bazen verileni beğenmiyor, yine istiyor yine veriliyor.

Bazen insan, Rabbi'ni unutuyor. Sonra dara düşünce, Rabbim diyor. O yardım lutfediyor. Sonra insan yine unutuyor, sonra yine yardım istiyor sonra yine unutuyor...

Sevdiklerinin gönlünü almak için kırk takla atan insan, sevdiklerinin gönlünü hoş tutmak için elinden geleni yapan insan; onu YARATAN Rabbi'ne kendisini affettirmek için, O'nun rızası kazanmak için ne yapıyor?

O, bizden sadece O'ndan uzak kalmamamızı istiyor. O'nun yolundan ayrılmamamızı istiyor. Bize hiçbir muhtaçlığı yok, ama bizi seviyor ve merhamet ediyor.

İsyan ediyoruz, günah işliyoruz, unutuyoruz, saygısızlık ediyoruz, nankörlük ediyoruz. Ama sayısız kulu olmasına rağmen, her kuluna ayrı olaraktan tövbe kapısını açıyor.

O'na ibadet etmemizi yine bizim iyiliğimiz için istiyor. Hem dünyada,hem ahiretteki iyiliğimiz için. Ve karşılığını misli ile veriyor.

Ayağımız taşa takılıyor, kahretsin diyoruz. Aslında Elhamdülillah taşa takılacak bir ayağımız var demek varken.

Yine mi aynı yemek diyoruz, bir kap yemeğe hasret olanlar varken. ALLAH C.C'ün en sevgili kulu peygamber efendimiz dahi aç kalmışken...

Dünyanın bir imtihan dünyası olduğunu, ALLAH C.C'e kulluk etmek için geldiğimizi unutup, ama kalan vaktimizde de helal olan şeylerden yiyip içip yine helal olan eğlencelere ruhsat verilmişken bizler hala daha fazlasını istiyoruz...

Hepimiz içten içe cennet hayalleri kurarız. Sizce hak ediyor muyuz? Ben kendi adıma konuşayım ki, kokusunu bile hak etmiyorum...

Sonsuz kez hamd olsun O alemlerin RABBİ ALLAH C.C'e...

Rahman ve Rahim olan adı ile bizleri bağışlasın.

Es-Selam ismi hürmetine,bizelere güven ve selamet versin.

El-Cebbar ismi hürmetine,bizim derdimize derman versin.

El-Gaffar ismi hürmetine günahlarımızı affetsin.

El-Basit ismi hürmetine rızkımızı arttırsın.

Er-Rafi ismi hürmetine derecelerimizi yükseltsin.

El-Latif ismi hürmetine bizlere yumuşak davransın.

El-Halim ismi hürmetine bizlere öfkelenmesin.

El-Gafur ismi hürmetine bizleri affetsin.

El-Hafiz ismi hürmetine bizleri korusun.

El-Mucib ismi hürmetine dualarımızı kabul buyursun.

El-Vedüd ismi hürmetine bizleri çok çok sevsin :)

Emanetçisi olduğumuz canımız, O'nun yoluna feda olsun...Verdiğine de, vermediğine de, dünümüze de, bugünümüze de, yarınımıza da, acımıza da, sevincimize de

Elhamdülillah

birsen

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Cidden harika yazmışsınız. allah razı olsun :)

simge1989

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
mhmt51 kardeşim bu yazını paylaştım sosyal ağımda. Hakkını helal et, uzun zamandır bu kadar duygulanmamıştım.

naturax

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Bu kadar içtenlik ve samimiyet.Allah c.c seni müsliman olarak salih kulları arasına yazar inşallah kardeşim.

Üst Alt