ağlama gönül..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Gül gül dedi bülbül güle gül gülmedi gitti
Gül bülbüle bülbül güle yar olmadı gitti
Aşk kelimesinin aslı 'ışk'tır. Işk, sarmaşık demektir. Sarmaşık nasıl bulunduğu yeri sarıp sarmalarsa, Aşk da içine düştüğü bedeni ve kalbi öyle sarar...
yuregimde rahmet yagmurlari cosmus cagliyan gibi akiyor..icimde, kimseye soyliyemedigim Ask,izdirap Sir-i kahir var..
insan kendisinin asıl bulunması gereken yerde olmadığını hisseder aslında belkide tamda bulunması gereken yerde olduğu için kabul etmek istemez !

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Sen hüzünlü kalpteymişsin Rabbim..Teşrif buyur kalbime.
Birgün Mevlana hazretleri eve girer ve hanimi ona sorar; " Bu kadar asiksin Mevla'ya, sükürler olsun bu aski yasayip yasatana.
Peki bana ne kadar asiksin der..
"Mevlana hanimina söyle der; Sen benim Yaradan'dan ötürü yaradilani sevisim..
bir adim gelene on adim gidisimsin....
Ve herkesi oldugu gibi kabul edisimsin...
Sen benim bu günüme sükür ve yarinima dua edisim, azla yetinisim, coga göz dikmeyisimsin ve kapanmayan avuc icimsin...<!-- google_ad_section_end --> <!-- haber bitiş -->

Doğrusu, güldüren ve ağlatan O’dur” (Necm sure: 43)
Ağlamak acziyetini anlayip Rahman`in kAPISINA gitmektir.. Rahmandan gelen şefkatle beslenen kalbi rızık. Ağlamak, ateşten koruyan inci tanesi.
Hz. Yakub’un inci tanelerini akıttığı gözyaşları vardır kutsala götüren.. On bir ayrı hikayeyi anlatır, on ikincisinin hasreti değer gözlerine..
Göz pınarından süzülen o inci taneleri güzel sabrı, tevekkülü, kadere şartsız teslimiyeti anlatır.
Ağlamak güzeldir, güzele götüren yol. Ağlamanın erdemine ulaşan ve o inci taneleri akıtan gözlere selam olsun....
Sana dilsiz, dudaksız sözler söyleyeceğim Bütün kulaklardan gizli sırlardan bahsedeceğim...
Bu sözleri Sana sadece Sana , herkesin içinde söyleyeceğim...
ama senden başka kimse duymayacak Kimse anlamayacak.Yüreğimin bu gece nicin agladigini hic kimse bilmiyecek...<!-- google_ad_section_end --> <!-- haber bitiş -->

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Sahi Yalnizlik neydi?
Kimsenin yaninda olmayisimiydi..yoksa yaninda olmasini istedigin kisilerin yaninda olmamasimi....
Kimsenin yaninda olmayisiysa yalnizlik bu kalabaliklar ne ozaman?
Bu kalabaliklara ragmen hissettigim tek kalmislik ne ozaman?
Simdi anliyorum. Yalnizlik birilerinin yaninda olmayisi degil,yaninda olmasini istedigin kisilerin olmamasi...
Yalnizim istee....! Tekim... Tek basimayim diyorum icim aciyarak!!... Yalnizim....!
Agliyorumm....
O anda bir ayet geliyor aklima "Rabbin seni ne terk etti nede birakti"
Siliyorum gozyaslarimi bir cocuk edasiyla.....
Yalniz degilim tek degilim Rabbim var diyorum... Kalkip namazimi kiliyorum...O NA SIGINIYORUM...

Herkesin hayatı okumak zorunda olduğu bir kitaptır aslında.
Kendi kitabının sayfalarında yalın ayak yürüyen şaşkın bir seyyahtır insan…

Sözcükler batar ayaklarına, yüreğine…
Ünlemler çıkmaz sokak…Her soru işareti cevaplanması gereken bir bilinmezlik…
Noktalar zoraki bitimlerin kalbine attığı çizik…Oysa her insan kendi hikâyesinin kahramanıyken; ölüm asıl başlangıca doğru atılan üç nokta...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ne feryad edersin divane bülbül
Senin bu feryadın gülşene kalsın
Bu dünyada eremezsen murada
Huzur-i mahşere divana kalsın

...
Nesin methedeyim bir kaşı kare
Şu sineme açtı onulmaz yare
Dünya tabip gelse derdime çare
Derdimin dermanı Lokman'a kalsın

Bir can için geçti can ü serinden
Vücudum kül oldu aşkın narınden...

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
selamun aleyküm ablacım,

bu konuyla alakalı aklıma önce efendimiz 'in (s.a.v) hali geliyor bir şey de çok gülmez, dişleri gözükünceye kadar gülmezmiş vakarını ağır başlılığını korur yalnızca tebessüm edermiş...

ne zaman bir ortamda çok konuşulan, gülüşmeler havada uçuşan zamanlar bulunursam, işte o an efendimiz 'in bu hali geliyor aklıma gülüyorsam hemen kendime çeki düzen verip yalnızca tebessüm ediyorum...

ben şuna inananlardanım; ne varsa harap hüzünlü bir kalpte var... Allah sevdiği değer verdiği kendine her zaman yaklaştırmak istediği kullarına devamlı bir hüzün ve sıkıntı gönderiyor hikmett-i ilahi....

Sen çakır keyf sen dünyayla hem hal ahiret ten bi habersen o zaman Allah seni kendi haline bırakıyor "ne halin varsa gör" der gibi...

lakin ne zaman o gönlüne pişmanlık ateşi hüzün güneşi doğar işte o zaman; Allah gel kulum diyor ben yanındayım ben daima senin yardımcınım...
tüm hamd-ü senalar alemlerin rabbine dir...

bir şey çok dikkatimi çeker küçüklüğümden beri, sizler de de oluyor mu? bilmem sevdiğim biri beni çok mutlu ettiğin de veya her hangi bir sebepten gerçekten çok mutlu olduysam;

o gün akşama çıkmaz kesin başka bir şey mutlaka moralimi bozar, sıkıntı gelir bir günü sabahtan akşama hiç bir kötü durum olmadan mutlu geçirdiğimi hatırlamıyorum.. takdir-i ilahi...

yalnız bu olay olduğu zaman hemen içimden bir ses yükselir;
işte insanlara, fani olan ne varsa daimi güvenme!
gördün işte sonucu, rabbinden gayrisi boş...

Rahman ve Rahim olan güzel rabbim, sonu sana çıkacaksa mutsuzluğumun ben HÜZÜN DENİZİNDE BOĞULMAYA RAZIYIM yeter ki sen benden razi ol... Amin..

Üst Alt