ağlama Dua et

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
aglayancocukygy.jpg

Selamun aleykum Hayirli Gunler..
Dun Aksam oglusumu da alip Cocuk koruma Vakfimizin oyun salonuna gitmistim.. Oglum da onlar ile biraz oynar ve Ben de gerekli isler varsa yaparim diye..
Oyun salonunda cocuklari izlemeye basladim.. bunlarin cogu kimsesiz veya terk edilmis, cinsel, fiziksel, duygusal taciz edilmis mahsun cocuklardir..
Oglusum (evladligim) da aslinda onlardan biridir ama o bunu simdilik bilmiyor..ileride ins. gercegi soyliyecegim..
en sevdigime yalan soyliyerek KIRACAK degilim!!
ama o Sanki biliyormus hissediyormus gibi burdaki her bir cocugu Seviyor ve sahipleniyor...
Neyse butun cocuklar bir arkadas bulmus mutluluk icinde oynarken ortada dolasan pakistanli 6,7 yaslarinda bir cocugun masa tenisinin etrafinda
yanliz dolastigi dikkatimi cekti..
Masallah, subhanallah bir de guzel!!Belki de guzel degildi..ama benim gozumde dunyanin butun cocuklari guzel!
Her biri baska bir guzellikte ve gozlerinde her birinde farkli, gizli ama hikmetli bir bakis var sanki..
ve her biri sanki kaybedigim evladim gibi bana Sevgi baktiklarini hissederim...

belki duydunuz Amerikada kucuk bir kasabada 20 yaslarinda ofke nobetti olan seytan icini kaplamis bir Amerikali genc okulla tabanca ile girip
ilk once kendi oz annesini ve 20 cocugu 5 ile 10 yas arasi aninda katl etmistir..
Allahim bu ne Vicdan bu ne insanlik disi bir olay!iste BATININ medeniyetti...
Bu cocuklarin cogu daha 5,6 yaslarinda idi..uzuldum ama muhakak ki bunda dabir Rabbimin hikmet ve Sebebi vardir..
Amerikada her kesin elinde cep tel ve tabancasi vardir yani tabanca tasimak ruhsat herkese verilir ve insan hayatti hele ki birde
zenci veya musliman olurse pek kiymetti yoktur..ceza almazlar...agla..:,

neyse O masa etrafinda gezen ufakligin yanina gidip benim ile masa tenisi oynarmisin dedim..
O da bana bakti tmm dedi..
Neyse basladik oynamaya ben hic caktirmadan her oyunu kaybetmeye basladim...sonrada ağlama numarasi hungur hungur ..dfgtnsırıtık.:,
yaptikca cocuk kazandigi icin mutlu oluyordu..
onun o mutlulugunu bin kazanmaya degismezdim..
neyse 20 oyunu da kaybedince ağlamaya devam huu huu sırıtık.:,
Cocuk yanima gelip sarilip bana sunu dedi..
_"ağlama. Dua et !"
sasirdim nasil yani dedim..
o da dediki
_Hocamiz dediki bir seye cok SIKILIRSANIZ ağlamayin Dua edin...dedi..
cunku en dar anininzda ettiginiz Duaya Allah Hizir gonderirmis..
ben biraz once benim ile hic kimse oynamiyor diye ağlamayacaktim sonra vaz gectim Dua ettim Allah seni gonderdi ben de kazandim.. alkis:;:
Ya Sen HIZIR misin deyince tebessum ettim..
O Senin Dua ettigin AN da Allah cc. benim ne olmami emr etti ise iste ben oyum..
dedim ve ordan ayrildim..
Sizde daraldiginizda ağlamayin Dua edin olur mu?
Selamet ile Hayra kalin...

ravza seyda

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
çok etkili..insan herkesten ders alabilir şu dünyada..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Bir çocuk gibi ol dostum, neşeni ve coşkunu asla kaybetme. Hayatı fazla ciddiye alma. Bir yamaca otur türkünü söyle.
Hayat üzülmeye değmeyecek kadar kısa, boşa harcanmayacak kadar değerlidir.
Hayatın sevincini derinden duyarak yaşa. Elindekilerin kıymetini bil ve vaktini değerlendir.
Kaybettiğin zamanı asla bir daha geri getiremezsin.
Hayatında bir an bile üzüntüye yer vermemelisin.
Bugün üzüldüğün şeylerin çoğunun üzülmeye değmeyecek kadar basit ve önemsiz olduğunu daha sonra anlayacak ve onları hatırladıkça güleceksin.
Ve kaybettiğin, boşa harcadığın zamanlara acıyarak keşke onları daha akıllı kullansaydım diyeceksin.
Şimdi vaktin varken onu değerlendir!
Unutma ki biz, sadece yaşadığımız anın sahibiyiz....

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Çok güzel bir anı çocuklar her halleriyle bize çok şeyler öğretiyorlar bir şeyin farkına vardım ki anne olmak kadının farkındalığını, dikkatini,pratikliğini artırıyor.Görmediğimizi görer hale getiriyor Rabbim anne olunca; bunu etrafımda anne olan arkadaşlarımdan kardeşlerimden biliyorum.
Sizin ayrıcalığınız ise bambaşka gönül dostum gurbette olmanın karşılığı size verilen nice dolu dolu nimet elhamdülillah...Ben de o çocuğun gülüşü için neler vermeye hazır bir garibim işte:(

Üst Alt