Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Sağlıklı yaşam
Kadın Sağlığı
Ağız kokusunu önleyin...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="ceylannur" data-source="post: 22144" data-attributes="member: 1208"><p><span style="color: deeppink">Belirtiler</span></p><p><span style="color: deeppink"></span></p><p><span style="color: deeppink">-Sarımsak veya soğan gibi sebzelerinyenmesinden sonra oluşan koku.</span></p><p><span style="color: deeppink">-Sürekli ve rahatsız edici kötü bir koku.</span></p><p><span style="color: deeppink"></span></p><p><span style="color: deeppink">Nedenler</span></p><p><span style="color: deeppink"></span></p><p><span style="color: deeppink">Ağız kokusunun veya başka birdeyimle, nefesin kötü kokmasının başlıca nedenleriniöncelikle bilmek gerekir: Bunlar, ağız boşluğundaki,burundaki veya sinüslerdeki(sinüzit), akciğerlerdeki veya sindirimsistemindeki hastalıklardır.</span></p><p><span style="color: deeppink"></span></p><p><span style="color: deeppink">Sinüzit hastalıklarında süt ve sütürünlerinden uzak durulmalı ve balgam söktürücü özellikleri nedeniyle,zencefil, tarçın, hardal, okaliptüs, anason, ısırganotu, rezeneve kekik kullanımına öncelik tanınmalıdır.</span></p><p><span style="color: deeppink"></span></p><p><span style="color: deeppink">Göğüs boşluğundaki organların kronikenfeksiyonlarının tedavisi uzman hekimlerebırakılmalıdır! Ama yine de, sigarabırakılmalı ve bolca havuç, brokoli, ıspanak ve portakalgibi(turunçgiller) bolca Betakarotin ve C vitamini içeren besinlertüketilmelidir.</span></p><p><span style="color: deeppink"></span></p><p><span style="color: deeppink">Mide ülseri ve örneğinkabızlık gibi sindirim sistemi rahatsızlıkları danefesin kötü kokmasına yol açabilir. Nane şekeri ve çikletlerle bukötü koku örtülebilir, ama doğru olan, nedenin ortadankaldırılmasıdır. Özellikle kabızlık, tamtahıl ekmeği, sebze, meyve keten tohumu ve bol sıvıtüketilerek kontrol altına alınabilir.</span></p><p><span style="color: deeppink"></span></p><p><span style="color: deeppink">Yoğun ağız temizliği ve beslenmealışkanlıklarında yapılan olumludeğişikliklere karşın ağız kokusunun önünegeçilemediği durumlarda, bir uzman doktora veya diş hekiminebaşvurulmalıdır.</span></p><p><span style="color: deeppink"></span></p><p><span style="color: deeppink">Ağız kokusuna göre hastalık teşhisi</span></p><p><span style="color: deeppink"></span></p><p><span style="color: deeppink">Nefes kokusubazen hastalıkların doktor tarafından teşhis edilebilmesineyardımcı olabilir:</span></p><p><span style="color: deeppink"></span></p><p><span style="color: deeppink">-Şekerkomasına yakınlaşmış bir hastanın nefesi "aseton"kokar.</span></p><p><span style="color: deeppink">-Bir idrarzehirlenmesi, nefesin "amonyak" kokmasına yol açar.</span></p><p><span style="color: deeppink">-Karaciğeryetmezliğinde ise hastanın nefesi "balık" kokar.</span></p><p><span style="color: deeppink"></span></p><p><span style="color: deeppink">Ama ağızkokusunun genellikle oluştuğu bölge ağızboşluğudur: Çürük dişler veya bir apse, diş taşı,hasta ve iltihaplı dişeti veya diş aralarındaki besinartıklarının mayalanması.</span></p><p><span style="color: deeppink"></span></p><p><span style="color: deeppink">Kendinize yardımcı olabilirsiniz</span></p><p><span style="color: deeppink"></span></p><p><span style="color: deeppink">Bolca yiyin</span></p><p><span style="color: deeppink">Tam tahıl ürünleri, zencefil,tarçın, hardal ve turp.</span></p><p><span style="color: deeppink">Az yiyin</span></p><p><span style="color: deeppink">Şeker ve şekerli besinler.</span></p><p><span style="color: deeppink">Uzak durun</span></p><p><span style="color: deeppink">Sarımsak, soğan, alkol, sigara.</span></p><p><span style="color: deeppink">Şifalı bitkiler</span></p><p><span style="color: deeppink"></span></p><p><span style="color: deeppink">Çay reçetesi:30g anason, 20g adaçayı ve 20g kekikkarışımı ile, haşlama demleme yöntemiylehazırlanmış çayın (bir bardak suya bir tatlıkaşığı bitki karışımı) ilk yudumunu ağzınız da bir süre dolaştırdıktan sonra, kalan çayı yudumlayarak için.Günde birkaç bardak çay içilebilir.</span></p><p><span style="color: deeppink"></span></p><p><span style="color: deeppink">-Anason tohumu çiğnenebilir veya bir elma yenebilir.</span></p><p><span style="color: deeppink">-İltihabı önleyici bir biberiye-nane eşitkarışımı çayı ile yapılan gargaralar daetkilidir. </span></p><p><span style="color: deeppink"></span></p><p><span style="color: deeppink">Çay reçetesi: Birtatlı kaşığı biberiye ve bir tatlıkaşığı nane, iki su bardağı dolusu kaynarderecede sıcak suyla haşlanır ve 10 dakika demlendikten sonrasüzülür. Soğuduktan sonra, içine bir tatlı kaşığıdolusu mirra tentürü eklenir ve bir şişeye aktarılır. Günboyunca ağız bu suyla iyice çalkalanır ve tükürülür. Kullanımdanönce şişe iyice çalkalanmalıdır.</span></p><p><span style="color: deeppink"></span></p><p><span style="color: deeppink">-Kakule tohumu çiğnenebilir.</span></p><p><span style="color: deeppink">-Sindirim sisteminden kaynaklananağız kokusuna karşı, nane ve kimyon çaylarıyararlı olacaktır.</span></p><p><span style="color: deeppink"></span></p><p><span style="color: deeppink">-Mide asidi az olan kişilerin nefeslerigenellikle kötü kokar. Bu durumda, mide asidinin arttırılmasınaçalışılmalıdır. Süt içilmemeli, ama yoğurt veportakal (turunçgiller) tüketilmelidir. Ayrıca, yemeklerden yarımsaat sonra birkaç kimyon tanesi uzun uzun çiğnenmelidir.</span></p><p><span style="color: deeppink"></span></p><p><span style="color: deeppink">Önlemalarak sağlıklı kalın!</span></p><p><span style="color: deeppink"></span></p><p><span style="color: deeppink">· Her şeyden önce ağıztemizliğine özen gösterilmelidir. Her yemekten sonra dişler iyicefırçalanmalı, diş aralarında kalan yemekartıkları ise, birkaç günde bir "diş ipi" ile temizlenmelidir.</span></p><p><span style="color: deeppink">· Eğer sorun, solunum sisteminden veya sindirim sisteminden kaynaklanıyorsa, uzman hekimlerin tavsiyelerine uyulmalıdır.</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ceylannur, post: 22144, member: 1208"] [COLOR=deeppink]Belirtiler -Sarımsak veya soğan gibi sebzelerinyenmesinden sonra oluşan koku. -Sürekli ve rahatsız edici kötü bir koku. Nedenler Ağız kokusunun veya başka birdeyimle, nefesin kötü kokmasının başlıca nedenleriniöncelikle bilmek gerekir: Bunlar, ağız boşluğundaki,burundaki veya sinüslerdeki(sinüzit), akciğerlerdeki veya sindirimsistemindeki hastalıklardır. Sinüzit hastalıklarında süt ve sütürünlerinden uzak durulmalı ve balgam söktürücü özellikleri nedeniyle,zencefil, tarçın, hardal, okaliptüs, anason, ısırganotu, rezeneve kekik kullanımına öncelik tanınmalıdır. Göğüs boşluğundaki organların kronikenfeksiyonlarının tedavisi uzman hekimlerebırakılmalıdır! Ama yine de, sigarabırakılmalı ve bolca havuç, brokoli, ıspanak ve portakalgibi(turunçgiller) bolca Betakarotin ve C vitamini içeren besinlertüketilmelidir. Mide ülseri ve örneğinkabızlık gibi sindirim sistemi rahatsızlıkları danefesin kötü kokmasına yol açabilir. Nane şekeri ve çikletlerle bukötü koku örtülebilir, ama doğru olan, nedenin ortadankaldırılmasıdır. Özellikle kabızlık, tamtahıl ekmeği, sebze, meyve keten tohumu ve bol sıvıtüketilerek kontrol altına alınabilir. Yoğun ağız temizliği ve beslenmealışkanlıklarında yapılan olumludeğişikliklere karşın ağız kokusunun önünegeçilemediği durumlarda, bir uzman doktora veya diş hekiminebaşvurulmalıdır. Ağız kokusuna göre hastalık teşhisi Nefes kokusubazen hastalıkların doktor tarafından teşhis edilebilmesineyardımcı olabilir: -Şekerkomasına yakınlaşmış bir hastanın nefesi "aseton"kokar. -Bir idrarzehirlenmesi, nefesin "amonyak" kokmasına yol açar. -Karaciğeryetmezliğinde ise hastanın nefesi "balık" kokar. Ama ağızkokusunun genellikle oluştuğu bölge ağızboşluğudur: Çürük dişler veya bir apse, diş taşı,hasta ve iltihaplı dişeti veya diş aralarındaki besinartıklarının mayalanması. Kendinize yardımcı olabilirsiniz Bolca yiyin Tam tahıl ürünleri, zencefil,tarçın, hardal ve turp. Az yiyin Şeker ve şekerli besinler. Uzak durun Sarımsak, soğan, alkol, sigara. Şifalı bitkiler Çay reçetesi:30g anason, 20g adaçayı ve 20g kekikkarışımı ile, haşlama demleme yöntemiylehazırlanmış çayın (bir bardak suya bir tatlıkaşığı bitki karışımı) ilk yudumunu ağzınız da bir süre dolaştırdıktan sonra, kalan çayı yudumlayarak için.Günde birkaç bardak çay içilebilir. -Anason tohumu çiğnenebilir veya bir elma yenebilir. -İltihabı önleyici bir biberiye-nane eşitkarışımı çayı ile yapılan gargaralar daetkilidir. Çay reçetesi: Birtatlı kaşığı biberiye ve bir tatlıkaşığı nane, iki su bardağı dolusu kaynarderecede sıcak suyla haşlanır ve 10 dakika demlendikten sonrasüzülür. Soğuduktan sonra, içine bir tatlı kaşığıdolusu mirra tentürü eklenir ve bir şişeye aktarılır. Günboyunca ağız bu suyla iyice çalkalanır ve tükürülür. Kullanımdanönce şişe iyice çalkalanmalıdır. -Kakule tohumu çiğnenebilir. -Sindirim sisteminden kaynaklananağız kokusuna karşı, nane ve kimyon çaylarıyararlı olacaktır. -Mide asidi az olan kişilerin nefeslerigenellikle kötü kokar. Bu durumda, mide asidinin arttırılmasınaçalışılmalıdır. Süt içilmemeli, ama yoğurt veportakal (turunçgiller) tüketilmelidir. Ayrıca, yemeklerden yarımsaat sonra birkaç kimyon tanesi uzun uzun çiğnenmelidir. Önlemalarak sağlıklı kalın! · Her şeyden önce ağıztemizliğine özen gösterilmelidir. Her yemekten sonra dişler iyicefırçalanmalı, diş aralarında kalan yemekartıkları ise, birkaç günde bir "diş ipi" ile temizlenmelidir. · Eğer sorun, solunum sisteminden veya sindirim sisteminden kaynaklanıyorsa, uzman hekimlerin tavsiyelerine uyulmalıdır.[/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Sağlıklı yaşam
Kadın Sağlığı
Ağız kokusunu önleyin...
Üst
Alt