Ağız Bakımının Püf Noktaları

ömr-ü diyar

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
23 Nisan 2011
Mesajlar
3,344
Tepkime puanı
25
Neden Ağız Bakımı

İnsan yaşamını tehdit etme potansiyelini taşıyan mikrop ve virüslerin vücudumuza giriş yollarından bir tanesi de ağızdır. Sağlıklı bir ağızın sihatli bir bedenin ilk adımı olduğu unutulmamalıdır. Ağızımızda bulunan dişin, diş etinin, dilin temiz ve hijyenik görüntüsü kendinize verdiğiniz önemin ve saygının göstergesidir.

Ağız Bakım Setleri

Bilinçli ağız sağlığı tüketicisi sağlıklı kalmaya çaba göstererek korumaya öncelik verir.Ağız bakımı sırasında ağızın her bölgesine ulaşılamıyacağı bir gerçektir.Ve unutulmamalıdır ki her bireyin ağız yapısı farklıdır. Genç, Çocuk, Yaşlı, Protez hastası, Kanser hastası, Şeker hastası, Kalp hastası, Özel ilaç kullanan bireyler, implant ve alerjik problemi olan her alandaki bireyler için farklı ağız bakım şekilleri vardır.Ağız sağlığını en yüksek seviyede tutmak için doğru araç, doğru ürün, doğru teknik ve doğru uygulama yöntemlerine ihtiyaç vardır.Böylelikle az bir zamana ama kişisel bir gayretede ihtiyaç duyulacaktır.

Bilinçsiz Ağız Bakım Ürünlerine Son

Bilinçsizce ithal edilip ticari amaçlı piyasaya sürülen birçok ağız bakım ürünübulunmaktadır.Etkinliği kanıtlanmış ya da kanıtlanmamış bu ürünlerin yararları zararları yada etkinlikleri maalesef hala tartışmalıdır. Her marka farklı içerik ve farklı teknolojide ürün çıkarmasının yanısıra bilinçsiz ürün kullanımı alışverişi süpriz sonuçlarada yol açacaktır. Bu sonuçların kalıcı diş hasarlarına ve psikolojik problemlere neden olacağıda unutulmamalıdır.Ağız Bakımı yeni bir çağa girip ilerlemektedir.Diş teknolojisi hem koruyucu önlemler hem de tedavi konusunda çığır açmış durumdadır.Önemli olanda bu teknolojiyi başarılı sunan ve kullanan uzmanlardan öğrenmektir.Çünkü sorunun ne olduğunu bilmeden sayısız ürünün bulunduğu market koridorlarında dolaşmak sadece zaman kaybıdır.

Mutlu Ağızlara Sahip Olmanın 5 Yolu

1- Dişlerinizi günde en az iki kez fırçalayın.

2- Altı ayda bir Diş Hekiminize Diş taşı temizliği yaptırın.

3- Her üç ayda bir mutlaka fırçanızı değiştirin.

4- Düzenli olarak Diş Hekiminizi mutlaka ziyaret edin.

5- Diş Hekiminize Ağız Bakımınız için hangi ürünü tavsiye ettiğini sorun
 
Üst Alt