Ben de bu duruma küçük bir cevap vereyim:
Bana sorarsanız dünyada en zor şey nedir diye: "Beklemek" derim. Yazdığınız ya da yorum yaptığınız yazılarınızı anında bu sayfalarda görmek ister, beklemeye tahammül edemeyebilirsiniz. Normaldir.
Lakin, her "şey"i tek taraflı da düşünemiyorsunuz! Her bir "yer"in kendine ait sistemi ve kuralı vardır, bu sistem ve kural, iş olsun kabilinden, "öylesine" de konulmamıştır.
Dolayısıyla sabırlı olmanız ve bu durumu makul görmeniz yerinde olacaktır.
Onun için ben buradan şunu ifade edeyim yöneticilere, ben siteye girdiğimde, sırada olan ve sitenin ahlakına ve edebine uygun olan yazı ve yorumları, ben de siteye "aktivite" edebileyim. Çünkü bendeniz de beklemenin sıkıntılarını bilen birisiyim. Yaşamıştım!
Uygun görürlerse bu konuda yardımcı olabilirim.
Açıkçası teknik işlerden fazla anlamam ama bu öğrenemeyeceğim anlamına da gelmez.
Selamlarımla.
Sizin zaten aktive etme yetkiniz var, şu anda sadece kullanmayı bilmiyorsunuz, bende öğretmiyorum, çünkü sadece aktive etmenin hiç bir anlamı olmaz. Önemli olan sadece aktive etmek değil. Konuyu gerekli bölüme veya ilgili konunun altına taşımak... Gerekli durumlarda başlık kısmı, imla işaretleri dahil, bütün yazıyı düzenlemek, yazıyı bazı kriterlere uygun hale getirip sonra aktive etmek gerekiyor. Şu anda bunları doğru olarak yapabilen admin yok. Ekrem admin sadece işlem olarak yapabiliyordu, fakat herhangi bir yazıyı googlenin istediği hale getiremedeğinden dolayı işlemi yapmasının da bir anlamı kalmıyordu. Herhangi bir yazıyı doğru ve indexlemeye uygun yapabilmek nerdeyse 5-6 senemi aldı. Taktir edersiniz ki, pratikte uzun zamanda öğrenilen bir konuyu, burada teorik olarak bir kaç satırla anlatmak mümkün olmaz. Yazıyı okuduktan sonra en alttaki linkleri okuyabilirsiniz. Merak edenler tabii

O zaman yazılar niye hemen aktive edilmiyor, neden ısrarla imla kurallarına uyun diyoruz, niye alıntı yazıyı foruma eklemeyin diyoruz anlayacaksınız.
Google neden önemli; Google biliyorsunuz dünyanın en büyük arama motorudur. Şu an için de herhangi bir alternatifi yok, goglenin yüzlerce kriteri var, bir yazıyı bu kriterlere göre yayına açmazsanız, o yazıyı arama sonuçlarında bulamazsanız. Aramada ön sıralarda yer almayan bir siteyede insanlar ulaşamaz. İnsanlar ulaşamazsa o yazının bir okuyanı olmaz. Okuyanı Olmazsa .... gerisi malum!
50 kişilik bir sınfta öğrencisiniz diyelim... Sınıfta öğretmenin gözde öğrencileri vardır, siz ilk beşe girmek istiyorsunuz. O halde öğretmenin gözüne girmek için onun kriterlerine ve isteklerine göre hareket etmek lazım.
Çok çalışmak, kibar olmak, temiz olmak, dikkatli olmak, vaktinde gelip gitmek, ödevleri aksatmamak, sınıfta aktif olmak, dersi dinlemek v.s v.s bu kriterlere uymazsanız öğretmen size tembel ve adam olmaz gözüyle bakacaktır.
Umarım örnek ve yazı açıklayıcı olmuştur. Yani sadece yazıyı beklet sonra aktive et diye birşey yok. Öncelikli amaç yazıyı uyarlamak, diğer amaç ise güvenliktir.
Buna rağmen ben bu konuyu kafaya taktım, öğrenicem ve yapıcam diyen varsa bu linklerden başlasın, öğrensin mod luk adminlik kolay... Verdiğim ilk link en önemlisidir. Bir pdf belgesidir pc'ye indirip okuyabilirsiniz. Diğer linkler sadece bir özet mahiyetindedir onları da okuyabilirsiniz. Ben bunu çalışırım yaparım diyen varsa buyursun.
https://static.googleusercontent.co...ama-motoru-optimizasyon-baslangic-rehberi.pdf
https://www.seohocasi.com/seo-uyumlu-yazi-yazmak/
https://www.nedensosyalmedya.com/se.../7-adimda-seo-uyumlu-makale-yazmanin-kuralari