Açma tarifi...

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117


1 paket 42 gr Yuva Yaş Maya veya
1 paket 11 gr Instant Kuru Hamur Mayası
Un 500 gr (4.5 su bardağı)
Süt 250 gr (2.5 çay bardağı)
Tuz 10 gr (1 tatlı kaşığı)
Şeker 40 gr (2 yemek kaşığı)
Tereyağı 80 gr (4 yemek kaşığı)
Yumurta 1 adet
GARNİTÜR
Tereyağı 9 tatlı kaşığı
Susam 50 gr (1 çay bardağı)
Yumurta sarısı 1 adet

HAZIRLANIŞI
Un, maya, şeker, tuz, süt ve yumurtayı yoğurun. Tereyağını küçük parçalara kesip, hamura ekleyin ve homojen, yüzeyi parlak, yapışkan olmayan bir hamur olana kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek 20 dk bekletin. Hamurdan 100 grlık parçalar kesin ve top haline gelecek şekilde yuvarlayın. Merdaneyle yuvarlak açın ve ortasına bir tatlı kaşığı tereyağı koyarak, 20 cm uzunluğunda yuvarlayın. Hamurunuzu iki farklı yöne çevirerek uzatın ve halka şeklinde uçlarını birleştirin. Tepsiye dizerek üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin. 200° C fırında 20 dk pişirin.
 
Üst Alt