Acılı Kabak Çorbası

ömr-ü diyar

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
23 Nisan 2011
Mesajlar
3,345
Tepkime puanı
25
ACILI KABAK ÇORBASI TARİFİ

1/2 kilo yeşil kabak
5 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
2 su bardağı süt
4 su bardağı et ya da tavuk suyu
karabiber
tuz
terbiyesi için:
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
dereotu
1 çorba kaşığı kırmızı pulbiber
Yapılışı Dışını kazıdığınız kabakları yıkayın. Her birini uzunlamasına 6 ya böldükten sonra küp küp doğrayın.

Diğer tarafta zeytinyağını fritözde kızdırın. Kabakları kızgın yağa atın ve 5 dakika kadar kızartın. Kabakları başka bir tencereye alın ve üzerine süt ve ılık haldeki tavuk ya da et suyunu ilave edip tuz ve karabiberi serpin.

Kısık ateşte, kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp bir kenarda bekletin.

Terbiye sosunu hazırlamak için yumurtayı orta boy bir kaseye kırıp mikserle 2 dakika kadar çırpın. Yoğurt ve kırmızıbiberi ekleyip sosunu sıcak çorbanın içine karıştıra karıştıra ve azar azar ilave edin. Üzerine kırmızı biber serpip sıcak servis yapın
 
Üst Alt