Acaba Allahtan mı yoksa kuldan mı korkuyoruz

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Acaba Allahtan mı yoksa kuldan Patron ve Müdürden mı yada insanlar ne der demesinde mi daha çok korkuyoruz.......
kesinlikle oturulup düşünülmesi gereken bir konu.

Artık insanlar Allah'dan çok kuldan mı utanır oldular..? Farkında mısınız...? Yüzünde sivilcesiyle sevgilisinin karşısına çıkmaya utanan insan, günahlarınla Allahın karşısına çıkmaya yüzün var mı?
Bir İnsan Günah işlemeye kalkarken ALLAH cc. beni görüyor bunu yaparsam benden razı olmaz derse ve elini ayağını gözünü ondan çekerse o insan hakiki imanı yakalamış olur.

ZeZe_ ZeZe8

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun Aleykum, kesinlikle haklisiniz. Allah dogru yoldan sasirtmasin inşallah.

elifece

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun Aleykum
Degerli bir buyugum zamaninda su soruyu sormustu?
"Kul kula zarar verebilir mi ? " diye. Cenab-i Hak cc. istemedikce hic bir aciz kul diger kuluna hicbir sekilde zarar veremeyecegini soylemisti. O gunden bu yana anladim ki, HERSEY ALLAH'TAN GELIR.HAYR DA SERDE... Her verilen dert, keder, gecim SIKINTISI gibi seylerden bizim ne kadar sabrimiz var ve ne kadarinda Allah'a siginiyor. VE sadece Ona guveniyoruz. Bu tartidaki en muhim kefedir kardeslerim..INSALLAH Rabbim hidayet verdigi kullarindan eylesin bizleride. Allah razi olsun kardesim yazindan dolayi.

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Artık toplumuz öyle bir hale geldi ki! maalesef kurunun yanında yaş da yanıyor!
Yeni tanıdığım abla diyor ki bana;
İş yerinde namaz kılıyorum, kuran okuyorum ama diken üstünde!
Müşteri gelince kuranın üstünü yanlış anlamasın diye beyaz bir bezle örtüyorum diyor!
Neden bunu ihtiyaç hissediyor, biliyor musunuz?

Hep bizim zihniyeti bozuk, kalbi katılaşmış insanlarımızın ön yargılı yaklaşımıyla düşünmesini önlemek için..

Benim kuran okuduğumu, namaz kıldığımı görürler de;
"bak işine dini alet ediyor", "insanlara dini anlamda iyi gözükmeye çalışıyor" vs. demesinler diye...

Peki biz bu durumlara niye geldik?
Bu şekilde ön yargılı düşünen, fıtratı, özü bozuk zihniyetli insanlar yüzünden!

Allah sonumuzu hayr etsin, kimisi gösteriş için yapıyor, kimi de köşe bucak saklanarak ibadetini yapmaya çalışıyor..

O gösteriş meraklıları yüzünden, asıl niyeti halis olanlar da yanıyor maalesef, kurunun yanında yaş da yanıyor!

tozduman

Moderatör
Moderatör
Ablacigim sivilcemden de Allah tanda utaniyorumm.
Günahlarımdan da utanip korkuyorum Estağfurullah.

Üst Alt