Selamun Aleykum..
Simdi ufakliklarim ile Cuma Namazindan.. geldik..
Burada Gurbet Diyarinda Cuma bize cook onemlidir..Heleki bir de islami okulun ogrencisi iseniz..
Yasasin.. Allah Kerim Deriz...
Her cuma camimizin yanindaki islami okulun yanindaki Resturanta cocuklar icin ozel.. kucuk pizza
patates kizartmasi kofteler yaplilir ve cocuklar topluca ogle yemegi yer.. sonrada topluca seker dagitilir...
Ben de gittim Cumadan once gittim ufakliklari alayim.. bir baktim..
abooo yemek mi yemisler yemek mi onlari ..vvcc..
yemis yuz goz her yer.. ketcap li yani salcali gibi..
ufakliklari aldim cocuklarin ozel abdesthanesi var..tuvaletler cesmeler..
kucuk odundan terlikler kucuk musluklar her sey ozel.. yani sanki oyunca abdesthane gibi...
baktim 4 yas sinifina abdest almayi ogretiyorlar..
amanimm cocuk ve su yanyana....baktim ufak bir Kiz cocugu bagiriyor..
__Oyetmenim ben abdest aldim.. O ne sanki denizden titanikten kurtarmislar su icinde..:tüüh:,
ordan baska bir kucuk ogrenci bagiriyor..
_Oyetmenim o abdest deil gusul almis...dfgtn
beni bir gulme tuttu..burasi abdesthane mi yoksa akvaryum mu diye...
neyse disari ciktim.. Cuma namazi kilindi.. evime gelmek icin arabama dogru ilerlerken..
Camideki Turk ogrencileri hemen kendini belli eder...Ozelikle Nur cemaatinin gencleri...
Nur gibi guzel.. tebbesum eden o guzel simalari...utulenmis siyah pantolon beyaz yakasiz gomlek.. beyaz ayakabilari..
arabalarinda turk bayragi...

simdi caminin araba parkina iki giris 2 cikis vardir.. her cuma cook cemaat ve en az 600 araba oluyor..
yani 1 saat ayni istanbul daki bogaz koprusu gibi karinca misali ilerlersiniz...
1 ozel cikis var sadece hanimlara ve cocuklu aileler cunku 3,4 , yasinda cocugun varsa onu arabada ayni yerde tutamazsiniz...
o yuzden ben cocuklarim sayesinde pacayi kurtariyorum..
arabama ilerlerken..
bir genc Turk ogrencisi yanima geldi...
Ablam dedi cook acelem . var trafige takilacagim burda acaba Senin ufakliklari odunc alabilirmiyim?.

beni yine bir gulme tuttu.. Heyy Anam Heyy bizim millet bir baskadir bir baska Zeki dir diye tebbessum ettim..
tabiki kardesim odunc vereblilirim.. cddvb..
ama onlari aksama kadar odunc tutacaksin.. hii bugun ozgurluk gunum diye..
nese ile arabama dogru ilerlerken..

genc turk kardesim ordan kosa kosa geldi..
_Sag ol ablam ama ben..ben bunlari almiyayim deyince ne cook guldum..
Ehh kardesim her nimettin bir de kulfetti varmis diyerek selam verip ayrildim...