Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Gönülden Gönüle Dertleşelim
% 99 U MÜSLÜMAN OLAN ÜLKENİN MÜSLÜMANLARINA!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="aorskaya" data-source="post: 65469" data-attributes="member: 4769"><p>Selamun aleyküm,</p><p></p><p>Tağuta ve uygulamalarına karşı; mücadele için etkin yerlerde bulunmakla birlikte ses çıkaramayan, göz yuman ve alimlik sıfatı yakıştırılan kimselerin, bu tutumları ile dinen nasıl bir tehlike içine düştüklerini ve bundan kurtulmak için yapılması gerekenleri anlatan bir yazı ile konuyu açtım.</p><p></p><p>Buna karşılık, bir kardeşimizin neyi tenkit edip, neyi savunduğunu net olarak ortaya koyamayan bir yazısı ile karşılaşıyorum. </p><p></p><p>şimdi; bu yazıdan alıntılarla neyi anlatmak istediğini incelemeye çalışıyorum.</p><p></p><p></p><p></p><p>Bunlar doğrudur, ama yazı konusu ile ilgisi yoktur. Rabbimiz; tağutlara gücü yetmeyeni affedecektir. Ancak; buna karşı koymaya çalışmayana, zulme ses çıkarmayana neden merhamet etsin? Bunu mu iddia ediyorsunuz?</p><p></p><p></p><p></p><p>Bunların yazıda konu edilen tağut ve ona göz yumulması durumları ile ilgisini kuramadım. Nasıl bir ilgi varsa, bize açıklayın lütfen!</p><p></p><p></p><p></p><p>Benim burada yazdığım; aslında bir bakıma müslüman olarak, müslümanım diyen ve etkili yerlerdeki kimselerin durumunu anlatan bir özeleştiridir.</p><p></p><p>Siz, yazımda katılıp, katılmadığınız yerleri alıntılayarak düşüncelerinizi yazacağınıza, bana nefis terbiye dersleri verme hakkını siz nerden alıyorsunuz?</p><p></p><p>Benim nefsime hakim olup olmadığımı bilemediğiniz ve bilemeyeceğiniz halde, adeta hakikate davet etmek için sizden icazet almam gerektiği gibi bir yazıyı nasıl yazabilidiniz!</p><p></p><p>Ben, samimi bir müslüman olarak; tağuta karşı koyması gerekenlerin, göz yummasını, ses çıkarmamasını, eğilip bükülmeden, onların kırılmalarına aldırmadan dile getiriyorum. Bunu da sadece burada değil, çeşitli konferans ve davetlerde de ele alıyorum. </p><p></p><p>İlgili yerlerdeki kimselerin, bu tutumları ile zararda olduklarını kendi yüzlerine söyleyebiliyorum.</p><p></p><p>Peki size göre; bunları kırmamak adına, dinen düştükleri yanlış durumu gizlemem, onların gururlarını okşamammı gerekirdi?</p><p></p><p>Müslümanların durumunu siz kendiniz yazın o halde, buyurun... Ben den farklı bir tespitiniz varsa yazınız, biz de onu öğrenelim.</p><p></p><p></p><p></p><p>Kardeşim,</p><p></p><p>Yazılarım, gerçekleri ortaya koyduğu için can yakıcı boyuttadır. Ama, tağuta göz yumulması da insanı dinden çıkaran, öbür hayatını cehennemde geçirmesine yol açacak durumlardır. </p><p></p><p>Bu durumun ciddiyetini anlatan bir yazıya, siz nasıl "hakaret eder gibi..." diyebilirsiniz...</p><p></p><p>Ben hakaret etmekle elime bir şey geçmeyeceğini ama ikazımla, bazılarının aklını başına alarak durumlarını düzeltmekle, rabbimin razı olacağı bir şey yapmış olacağımı bilirim.</p><p></p><p>Kibir hiç sevmediğim bir şeydir, şeytanın en önemli özelliği olduğunu bilirim. Bu nedenle, bunlarla kaybedecek zaman lüksüne sahip değilim.</p><p></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong>Ama, siz bunları yazıp, bizlere ders vermeye çalışan hoca pozisyonlarından kendinizi kurtarıp, tağutlara karşı müslümanların içinde bulunduğu kötü durum ve bundan kurtulmanın yollarını, yani tağutla mücadele de yapılması gereknleri kısaca yazarsanız bizler de hep beraber faydalanmaya çalışır, size de müteşekkir kalırız.</strong></span></p><p></p><p></p><p></p><p>Konu benim üzeülmem ile kıyaslanamayacak kadar önemlidir. Bu nedenle şahsi sataşmalar yada ego tatminleri ile zaman kaybetmek yerine, dinin gerçekleri anlamaya ve anlatmaya çalışmak gerekir. Çünkü, bundan sorumluyuz.</p><p></p><p>Bu kadar yazından sonra; "Savunduğun konuda haklı da olabilirsin..." demişsin.</p><p></p><p>Haklımıyım değilmiyim! Yazımı bir daha okuyarak, haklı ve haksız olduğum yerleri yazmanız halinde ben de faydalanmak isterim.</p><p></p><p>Saygılarımla...</p><p>aorskaya</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="aorskaya, post: 65469, member: 4769"] Selamun aleyküm, Tağuta ve uygulamalarına karşı; mücadele için etkin yerlerde bulunmakla birlikte ses çıkaramayan, göz yuman ve alimlik sıfatı yakıştırılan kimselerin, bu tutumları ile dinen nasıl bir tehlike içine düştüklerini ve bundan kurtulmak için yapılması gerekenleri anlatan bir yazı ile konuyu açtım. Buna karşılık, bir kardeşimizin neyi tenkit edip, neyi savunduğunu net olarak ortaya koyamayan bir yazısı ile karşılaşıyorum. şimdi; bu yazıdan alıntılarla neyi anlatmak istediğini incelemeye çalışıyorum. Bunlar doğrudur, ama yazı konusu ile ilgisi yoktur. Rabbimiz; tağutlara gücü yetmeyeni affedecektir. Ancak; buna karşı koymaya çalışmayana, zulme ses çıkarmayana neden merhamet etsin? Bunu mu iddia ediyorsunuz? Bunların yazıda konu edilen tağut ve ona göz yumulması durumları ile ilgisini kuramadım. Nasıl bir ilgi varsa, bize açıklayın lütfen! Benim burada yazdığım; aslında bir bakıma müslüman olarak, müslümanım diyen ve etkili yerlerdeki kimselerin durumunu anlatan bir özeleştiridir. Siz, yazımda katılıp, katılmadığınız yerleri alıntılayarak düşüncelerinizi yazacağınıza, bana nefis terbiye dersleri verme hakkını siz nerden alıyorsunuz? Benim nefsime hakim olup olmadığımı bilemediğiniz ve bilemeyeceğiniz halde, adeta hakikate davet etmek için sizden icazet almam gerektiği gibi bir yazıyı nasıl yazabilidiniz! Ben, samimi bir müslüman olarak; tağuta karşı koyması gerekenlerin, göz yummasını, ses çıkarmamasını, eğilip bükülmeden, onların kırılmalarına aldırmadan dile getiriyorum. Bunu da sadece burada değil, çeşitli konferans ve davetlerde de ele alıyorum. İlgili yerlerdeki kimselerin, bu tutumları ile zararda olduklarını kendi yüzlerine söyleyebiliyorum. Peki size göre; bunları kırmamak adına, dinen düştükleri yanlış durumu gizlemem, onların gururlarını okşamammı gerekirdi? Müslümanların durumunu siz kendiniz yazın o halde, buyurun... Ben den farklı bir tespitiniz varsa yazınız, biz de onu öğrenelim. Kardeşim, Yazılarım, gerçekleri ortaya koyduğu için can yakıcı boyuttadır. Ama, tağuta göz yumulması da insanı dinden çıkaran, öbür hayatını cehennemde geçirmesine yol açacak durumlardır. Bu durumun ciddiyetini anlatan bir yazıya, siz nasıl "hakaret eder gibi..." diyebilirsiniz... Ben hakaret etmekle elime bir şey geçmeyeceğini ama ikazımla, bazılarının aklını başına alarak durumlarını düzeltmekle, rabbimin razı olacağı bir şey yapmış olacağımı bilirim. Kibir hiç sevmediğim bir şeydir, şeytanın en önemli özelliği olduğunu bilirim. Bu nedenle, bunlarla kaybedecek zaman lüksüne sahip değilim. [FONT="Comic Sans MS"][B]Ama, siz bunları yazıp, bizlere ders vermeye çalışan hoca pozisyonlarından kendinizi kurtarıp, tağutlara karşı müslümanların içinde bulunduğu kötü durum ve bundan kurtulmanın yollarını, yani tağutla mücadele de yapılması gereknleri kısaca yazarsanız bizler de hep beraber faydalanmaya çalışır, size de müteşekkir kalırız.[/B][/FONT] Konu benim üzeülmem ile kıyaslanamayacak kadar önemlidir. Bu nedenle şahsi sataşmalar yada ego tatminleri ile zaman kaybetmek yerine, dinin gerçekleri anlamaya ve anlatmaya çalışmak gerekir. Çünkü, bundan sorumluyuz. Bu kadar yazından sonra; "Savunduğun konuda haklı da olabilirsin..." demişsin. Haklımıyım değilmiyim! Yazımı bir daha okuyarak, haklı ve haksız olduğum yerleri yazmanız halinde ben de faydalanmak isterim. Saygılarımla... aorskaya [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Gönülden Gönüle Dertleşelim
% 99 U MÜSLÜMAN OLAN ÜLKENİN MÜSLÜMANLARINA!
Alt