30 yaşından sonra İlahiyat okumak ne kadar mantıklı.

berat1983

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Hayırlı çalışmalar.Ben ilahiyat okumak istiyorum yaşım 32 acaba geç mi kaldım okumak için. ilahiyat 6 yıl formasyon da 1 yıl bitirdiğim de 39-40 yaşlarında olurum. Acaba böyle bir yol izlersem doğru olur mu? görüşlerinizi bekliyorum.

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm kardeşim bence geç sayılmaz. Bu senin düşüncen senin hayatın hayat sana bir daha sunulmayacak. Kimi ne söylediğinin ne düşündüğünün hiç bir önemi yok çünkü bu sensin istiyorsan kendine güveniyorsan imkanında varsa oku bence. Ben okuyamadım lisede bırakmak zorunda kaldım ve liseyi açık öğretimden bitirdim. Hep iyi bir doktor olmak istedim bana nasip olmadı. Bu yüzden geç değil istiyorsan oku. Ben tıp fakültesinde 47 yaşında doktor olan insan gördüm tanıdım. Onun için geç değildi bu yüzden senin içinde geç değil.

Allah(c.c) yardımcın olsun kardeşim Allah'a(c.c) emanet ol...

berat1983

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razı olsun Tolunay Kardeş inanın yaş ilerledikçe insan bazı şeylerin farkına varıyor ama bazen iş işten geçiyor. Elimde lisans ve önlisans diplomamda var ama hep yanlış seçimler, yanlış yönlendirmeler. Kimi zaman iki puanla kimi zaman bir puanla hedefime ulaşamadım ama İlahiyat bölümünü okumayı canı gönülden istiyorum, hele hele bu siteyle tanıştıktan sonra hele ayetel kursiyi ezberleyip sırlarının farkına vardıktan sonra bu dünyada dini bilgileri karşı tarafa aktarmak kadar güzel bir şey olmadığını düşünüyorum. Ama o kadar yanlış yönlendiriliyoruz ki inanın nasip mi kısmet mi Allah'ın bizleri sınama şekli mi anlamış değilim. Liseye kayıt olduğumda bir öğretmen akrabamız vardı bana şunu sordu senin ingilizcen nasıl 5 dedim evet gerçekten 5'ti Süper Liseye kayıt ol dedi bende oğlumu oraya gönderecem. Daha sonra o liseye gittim düşünün dil sınıfı bile açılmadı yarı yolda kaldım. O öğretmen akraba da oğlunu zaten o okulun yanından bile geçirmedi. Belki böylesi daha hayırlıdır. Ama bilemiyoruz her şeye de böylesi daha hayırlıdır demek ne kadar doğru o da tartışılır. Allah'a emanet olun Tolunay Kardeşim.

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Allah (c.c) senden de razı olsun kardeşim. Bu süper lise olayları hala devam ediyor mu acaba? Bende lisede bıraktım o dönemlerde bizim okulda farklı bir binada süper lise vardı kayıt olup orda okuyanların geneli hep pişmandı şimdi sende benzer birşey yazdın. Benimde okul dönemlerinde hayatıma çok müdahale oldu bu yüzden benimde benzer sıkıntılarım oldu. Kardeşim bence İlahiyat okumayı çok istiyorsun, hakkında hayırlı ise inşallah okursun. Şimdiden sonra kimseye bakma bence hayat senin karar senin sen isterken sadece hayırlısını iste. Hayatta zaten ne kaybediyorsak insanların bakış açısına takılıp kalmaktan kaybediyoruz. Herşey Allah'tan(c.c) kardeşim sana engel olan insanlar hep sebebi işlemiştir belkide istediğin bölümü okuman bu yaştan sonraya kısmettir. Zamanı gelmedikten sonra bizim elimizden hiç birşey gelmez. Senin istediğin şey hayır senin hakkında da hayırlı olacaksa inşallah okursun. Sende Allah'a(c.c) emanet ol kardeşim. Selametle;

belkibirgün

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
hocam madem lisans diploman var sınavsız ilahiyat 2 yıllığa başvurup açıktan okuyun hiç olmasa hem okur hem de çalışırsınız daha rahat olur.sonrada dört yıllığa tamamlayıp formasyonunuz varsa lisanstan direk onu kullanıp sınava girebilirsiniz.madem okadar içinizde var bu istek bence bırakmayın daha hiçbirşey için geç değil.içnizde ukte olarak kalmasından iyidir.şimdiye kadar istemediğiniz yanlış yönlendirmelerle verilen kararlarla hayatınızı geçirdiniz bundan sonrası için kendi isteğiniz ve kararınızla kendiniz için bişey yapın denemekte faydar var derim.herşey nasip kısmet Allah hayılısını nasip etsin...

berat1983

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Ben açıktan okumayı çok düşündüm ama elimde 4 yıllık lisans diploması olduğu için kpss sınavına ilahiyat önlisans diploması alırsam bile giremiyorum. ösym'de üst düzeyden sınava girme zorunluluğu var o yüzden. Tabi ki benim daha istek Allah nasip kısmet ederse YGS puanım iyi gelirse 4 yıllık düşünmem 2 yıllıktan kat kat iyi olacak. Ama dediğim gibi yaş kafamda soru işaretiydi. Gerçi siz arkadaşlar yaş konusunda biraz beni rahatlattınız. Hepinize duacıyım. Allah yar ve yardımcınız olsun.

HayalCAH

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamünaleyküm,
İlahiyatlarda maneviyatı yetersiz,sadece zahir ilimlerle yetinen namazını dahi doğru düzgün kılmaya hocalar bulunuyor bu sebeple imani itikadınıza zarar verebilir. Mümkünse başka bölüm okuyun derim.

Lâkin ben,sen o veya bu ne dese de yine olur mevlanın takdiri.

Selam ve dua ile...

berat1983

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Bu konuda size hak veriyorum. Bunun bir kaç örneğine şahit olmuşum. Ama benim niyeti onlardan farklı olmak, tabi ki büyük konuşmamak gerekir. Allah nasip etmişse ve okumamda hayır varsa inşallah okurum. Ben bu şekilde dua ediyorum. Saygılar HayalCAH kardeşim.

H

Hüseyin civelek

Kayıtsız
Misafir
Hayırlı çalışmalar.Ben ilahiyat okumak istiyorum yaşım 32 acaba geç mi kaldım okumak için. ilahiyat 6 yıl formasyon da 1 yıl bitirdiğim de 39-40 yaşlarında olurum. Acaba böyle bir yol izlersem doğru olur mu? görüşlerinizi bekliyorum.
Acaba okudunuzmu bende okumak istiyorum

Üst Alt