2012 kurban bayramı ne zaman

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
2012 kurban bayramı, kurban bayramı nezaman, 2012 kurban bayramı ne zaman, 2012 kurban bayramı ne zaman başlıyor, kurban bayramı ne zaman başlıyor, 2012 kurban kesimi, kurban bayramı 2012 ne zaman başlıyor, kurbanbayramı nezaman, kurbanbayramınezaman, kurban bayramı ne zaman 2012, kurban bayraminezaman, Kurban bayramı ne zamandır, kurban bayramı nezan, kurban bayrami tarih, kurban bayrami tarihi 2012, kurban bayrani tarih,2012 yılı kurban bayramı tatil günleri, 2012 kurban bayramı tarihi, 2012 kurban bayramı tatili, 2012 Kurban Bayramı Tatili Kaç Gün

2012 Kurban Bayramı Tarihi
kurbanbayramikoyunlarzmz.jpg

2012 Kurban Bayramı Ekim ayında 25 Ekim Perşembe gününe denk geliyor. 24 Ekim Çarşamba günü arefe günüdür. [Suudi Arabistan yönetimi hac tarihi olarak 26 Ekim'i tespit ettiğini duyuruldu. Yani Suudi Arabistan'da Kurban Bayramı 26 EKİM 2012]

DİYANETTEN AÇIKLAMA
Suudi Arabistan Yüksek Mahkemesi, başkent Riyad'daki merkezinde düzenlediği oturumda aldığı kararla, Kurban Bayramı'nın 26 Ekim Cuma günü idrak edileceğini açıkladı. Buna göre Türkiye ve bazı İslam ülkelerinde 25 Ekim Perşembe günü idrak edilecek olan Kurban Bayramı Suudi Arabistan'da bir gün sonra kutlanacak.

Konuya ilişkin açıklama yapan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, Suudi Arabistan Yüksek Mahkemesi'nin 17 Ekim Çarşamba gününü Hicri takvime göre Zilhicce ayının ilk günü olarak ilan ettiğini ve buna göre de Kurban Bayramı'nın başlangıç tarihinin 26 Ekim olarak açıklandığını söyledi. Başkan Yardımcısı Keleş, Türkiye ve bazı İslâm ülkelerinde Kurban Bayramı'nın Suudi Arabistan'dan bir gün önce kutlanacağını ifade ederek, Hanefi mezhebine göre hilalin dünyanın neresinde görülürse görülsün bir gün sonrasının kameri ayın başlangıcı kabul edildiğini, Şafii mezhebi gibi bazı mezheplerde ise ayın, bulunulan coğrafyada görülmesinin esas alındığını belirtti. Söz konusu durumun İslâm literatüründe 'ihtilaf-ı met ali'ye itibar edilip edilmemesi (ayın görüldüğü yerlerin coğrafyalara göre farklılık göstermesi) olarak tanımlandığını anlatan Keleş, "Zilhicce ayının hilali dün itibariyle Güney Amerika'nın batısında görüldü." dedi. Keleş, Diyanet İşleri Başkanlığının 'ihtilaf-ı met ali'ye itibar etmeyen bir kriteri esas aldığı için ortaya böyle bir farklılık çıktığını bildirerek, hacı adaylarının Arafat Dağı'ndaki vakfesinin Türkiye'de bayramın birinci günü olan 25 Ekim Perşembe gününe rastlayacağını, Suudi Arabistan'da Kurban Bayramı'nın 26 Ekim'de başlayacağını belirtti.

TÜRKİYE'DE;
Kurban Bayramı 1. günü 25 Ekim Perşembe
Kurban Bayramı 2. günü 26 Ekim Cuma
Kurban Bayramı 3. günü 27 Ekim Cumartesi
Kurban Bayramı 4. günü 28 Ekim Pazar

“Onların etleri ve kanları asla Allah’a ulaşmaz. Allah’a ulaşacak olan ancak, sizin O’nun için yaptığınız, gösterişten uzak amel ve ibadettir.” (Hacc 22/36;37)

Kurban Bayramı, Müslümanlar tarafından Hicri Takvime göre Zilhicce ayının onuncu gününden itibaren dört gün boyunca kutlanan bir dini bayram. Zilhicce ayının onuncu, on birinci ve on ikinci günlerine ‘Eyyâm-ı nahr’ (Kesme günleri) ve bir önceki gün olan Zilhicce ayının dokuzuncu gününe Arefe denir. Kurban Bayramı, aynı zamanda İslam âleminin her yıl Mekke’de hac farizasını ifa ettikleri vakittir.

Kurban Bayramı, nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan birçok ülkede dinî bayram olmasının yanı sıra resmî tatil ilan edilir. Ramazan Bayramı ile beraber İslam dinindeki en önemli iki bayramdan biridir.
Hicri takvim bir ay takvimi olduğu için yıllar güneş temelli miladi takvimden 11-12 gün kısadır. Bu nedenle Kurban Bayramı her sene 11-12 gün daha erken kutlanır. Yaklaşık 33 senede bir bayram aynı tarihlere rastlar.
 
Üst Alt