1499 Yasin-i Şerif

Esra1992

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
1 Mayıs 2014
Mesajlar
75
Tepkime puanı
0
Selamın Aleyküm Hayırlı geceler Arkadaşlar.. Aklıma takılan bir soruyu sizlere sormak istiyorum. ben artık 41 yasini, 500 yasinide geçtim duydum ki 1499 yasin-i Şerifi okuyan ummadığı lütüf ve ihsana ulaşır diyordu bir rivayette.. nefsim okuyamazsınn.. artık 3 ayda mı okursun 6 aydamı bilinmez desede.. niyetimi yaptım ve başladım.. Allahın izni ile nefsimi yenip 1499 yasin-i şerifi bitirdigimde naberrr eyy nefiss demeyi cok istiyorumsırıtık.:, Ama benim anlamadıgım birşey varr.. Ummadıgı lütüf ve ihsan demek TAM ANLAMIYLA ne oluyor.. mesela ben dilek dilemek için gönlümdeki kişinin hayırlı olup bana gelmesi için flan niyet etsem olur mu? oruçdanmıdır nedir bilmiyorum bu aralar kafam basmaz oldu bir çok şeye :)
yardımlarınızı bekliyorummm...
 

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
Aleykümselam güzel kardeşim. Öncelikle belirtmek lazım ki, İslam dini bir dilek dini değildir. Tabi ki biz kul olarak, bizi yaratandan, Rabbimizden çeşitli isteklerde bulunabiliriz, gönlümüzün muradını isteriz. Önemli nokta hakkımızda hayırlı olanı istemek, Rabbimizin bize verdiğini hayırlı bilmektir.

Allah c.c Kuran-ı Kerimi bize bir hayat ve Ahiret kılavuzu olarak göndermiş, Peygamberimizin uygulamaları ışığında bu kutsal kitaptan faydalanmamızı istemiştir. Yasin Suresi de çok önemli ve sıkça okunması tavsiye edilen surelerden biridir. Bizden istenen bu sureyi çokça okuyup ne demek istediğini anlayıp, hayatımızda tatbik etmemizdir. Bu sureyi veya başka bir sureyi isteklerin gerçekleşmesi için bir dilek aracı olarak benimsemek bence doğru değil. Kaldı ki Allah c.c herhangi bir sureyi şu kadar sayıda okursanız size dilediğinizi veririm diye bir vaatde bulunmamış. Hepimiz hata ve günahlarıyla boğuşan kullarız. Benim yazdıklarım asla bir fetva niteliğinde değil sadece kendi görüşlerimdir.

Bu şekilde sureleri sayıyla okuyup dilek dilemek islamın özüne de ters düşüyor görüşündeyim. Kendi adıma bu tür şeylere inanmanızı tavsiye etmem. Ama yasin suresini de çokça okuyup anlamaktan geri kalmamak lazım.

Edit: Sonradan aklıma geldi, bir de düz mantık yürütelim. 1499 defa yasin suresini okuyan her isteğine kavuşacaksa veya kavuşuyorsa o zaman herkes dişini sıkar okur. Her şey güllük gülüstanlık olur. Nerde kaldı imtihan, kader, mücadele, günah işlemek, tövbe etmek v.s. İmtihan perdesi kalkar o zaman. Böyle bir şey olur mu? Kuran insanlar için bir reçetedir bu doğru. Fakat biz reçeteyi elimize alıp 1499 veya başka bir sayıda okuyup iyleşemeyiz ki! Biz reçetedeki ilacı gidip eczaneden alıp kullanırsak iyleşeceğiz inşAllah.
 

Esra1992

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
1 Mayıs 2014
Mesajlar
75
Tepkime puanı
0
hayırlı geceler.. Doğru söylüyorsun serdar kardeş işte en önemlisi birşey istiyorsak Allahdan ümit kesmemek lazım.. Ama şöyle birşey var ki çokta doğru mesela derler ki 41 yasin-i örnek veriyorum misal eger okuyacaksan inanarak okursan zaten başarmıssın derler Önemli olan niyetının kabul olacagına inanmak inanarak okumak derler.. bende okul vaktinde 41 yasin okumuştum kimi zaman inandım kimi zaman ümidimi kestım kimi zaman okurken olmayacak diye göz yaşı döktüm kimi zamanda sevinçle okudum... çok şükür gerçekleştide Rabbim nıyetımı dualarımı geri çevirmedi.. işte benim aklıma takılan ise 1499 yasin-i şerif oldu...
 

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
:) Madem öyle diyorsun Yasin-i şerif okumaktan zarar gelmez... İstediğin kadar oku. Mealini de okumayı ihmal etme...
 

Esra1992

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
1 Mayıs 2014
Mesajlar
75
Tepkime puanı
0
PEKİ olur ama soruma bir açıklık alamadım ama neyse :)
 

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
PEKİ olur ama soruma bir açıklık alamadım ama neyse :)
Daha açık nasıl anlatayım bilemedim ki! İslam dilek dini değil dedim. Kuran-ı Kerim deki sureler böyle şeyler için inmememiştir dedim! Sureleri sayılarla okuyup dileklere aracı yapmak islamın özüne uygun değil dedim. Yani islamda olmayan bir şey için başka ne denir?

Siz nereden aldınız 1499 yasin okumakla ilgili bu bilgiyi? Bununla ilgili ayet, hadis veya bir alimin tavsiyesi, geçerli ve doğru kabul edebileceğimiz bir kaynak var mı? Yoksa bu bilgi kafadan uydurulmuş, kaynağı belli olmayan ya da medyum-üfürükçü siteleri gibi islamla alakası olmayan yerlerden mi?

Biri çıkıp bize dese ki, 2222 defa yasin okuyup üstünede bir bardak su içersen her türlü lütüf ve ihsana kavuşusun, biz buna gözü kapalı inanmalımıyız?

Yasin-i şerif okumak tavsiye edilmişdir ama dileklere aracı etmek için değil. Okuyup, anlayıp uygulamak için.

Fakat benim inancım dağları deler, ben inanırım diyorsanız biz başka ne diyebiliz? Dedim ya hastalanıp doktora gittiniz, doktor size reçete yazdı verdi. Siz reçetede yazan ilacı alıp kullanmıyorsunuz bunun yerine ben reçeteyi 1499 defa okurum sonrada iyleşirim diyorsunuz. İlacı alıp kullanmadan reçeteyi okuyup iyleşeceğinize inanıyorsanız yapacak birşey yok!
 

Esra1992

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
1 Mayıs 2014
Mesajlar
75
Tepkime puanı
0
şimdi ben bir kelime daha etsem dayagı yıyecegım sanırım :) öyle medyum sitelerine inanan biri degilim..

'------- YASİN SURESİNİN FAZİLETLERİ -------

1 - Bu sureyi misk ve safranla yazıp su içinde yazılar silininceye kadar beklettikten sonra içerse , kalp katılığına ve sıkıntısına BiizniAllah şifadır.

2-herkim bu sureyi yazar , zemzem dolu kabın içine koyar ve 7 gün boyunca dua edip ac karnına içmeye devam ederse ,Allah'ın izni ile zihni açılır.

3 - meyyit kefenlendikten sonra veya kabri başında okunursa , kabir suali kolay olur, azabı hafifler.

4 - Her kim bu sureyi okursa 20 nafile hac sevabı verilir .
he kim onu dinlerse , sanki Allah yolunda 1000 dinar sadaka vermiş gibi sevaba ulaşır.

5 - herhangibir sıkıntısı olan bu sureyi okumakla o sıkıntısına çare bulur.
birşeyden sakınan ve korkan kimse , bu sureyi okumak suretiyle korktuğundan kurtulur.

6 - ölüm hastalıgında olan bir kişinin yanında yasin-i şerif okunursa suya kanmış olarak vefat eder.

7 - ihtiyacını görecegini umdugunuz kişinin yanına gitmeden önce 25 kere okunursa , saygı ve sevgi görür , ihtiyacı karşılanır.

8 - gece yarısından sonra 40 kere okuyup dua edenin muradı gercekleşir.

9 - herkim 70 defa okursa kapalı olan hacet kapıları ona açılır.
10 - hangi niyet için 500 kere okunursa Allah'ü Tea'lanıın izni ile muradına erişir.

11 - 1499 kere okuyan, ummadığı lütüf ve ihsana kavuşur.

12 - 58. ayeti olan '' Selâmün kavlen mir rabbir rahîm '' hergün birbardak suya besmele ile 818 kere okunur da , ruh hastasına içirilirse , Allah'ın izni ile şifa bulur.

13 - yatarken 9, ayeti ni okuyan kimse hertürlü kötülüklerden korunur.

14- zalimlerin şerrinden korunmak isteyen 29, ayetini bolca okusun

15 - tarladaki mahsulun bol olması için 33- 36 ayetleri yazılıp su dolu kabın içine konulup , yazı silindikten sonra tarlaya serpilirse mahsul bereketlenir biizniAllah

16 - zetinyagına 78- 83 ayetlerini okuyup üfler ve sancılı olan yerlere sürülmeye devam edilirse biizniAllah şifadır.

17 - birkere besmele ile beraber 58. ayeti ni '' Selâmün kavlen mir rabbir rahîm ''
1479 kere okuyup hayırlı murat için dua ederse , Allah'ın iniyle kabul edilir.

18 - hasan şazeli k.s. buyuruyor ki :
kime bir haksızlık yapılırsa YASİN SURESİ ni okusun ve şu dua ıle dua etsin:
bismillahirrahmanırrahim
bismillahillezi la ilahe illa hüvel-hayyel-kayyüm.
bismillahillezi la ilahe illa hüve zül-celali vel-ikram
bismillahillezi la yedurru ma'asmihi şey'ün fil-ardı vela fissemai ve hüves-semi'ul-
alim .
Allahümme inni e'üzü bike min şerri ..................................... bu noktalı kısma
serrınden korkulan kimsenin ısmı söylenir.

19 - Mühim işlerin kolaylıkla halledilmesi için Yâsin Suresi arka arkaya dört defa okunmalıdır. Yalnız her "mübîn" ayeti okununca yedişer defa "Mubîn" Duası okunmalı. not : mekruh zaman değilse 2 rekat namaz kılınır

Sübhânel müneffisi an külli medyün* sübhânel müderrici an kulli mahzun* sübhâne men ceale hazâinehy beynel kâfi ven nun* sübhâne men izâ erâde şey’en en yekule lehu kün fe yekun* yâ müferriicü ferric* yâ müferricü ferric* yâ müferricü ferric* yâ müferricü ferric* ferric annî hemmi ve ğammî fercen âcilen ğayra âcilin bi rahmetike yâ erhammer râhımiyn*

20 - cenaze toprağa konulunca o kabrin topragından bir avuç alınıp . Yasin de bulunan 7 mübin ayetlerinin herbiri okunurken '' hüü '' denilir ve Yasi-i şerif okunur , o toprak cenaze üzerine serpilirse Münker- Nekir tarafından sorulan sorulara kolay cevap vermesine sebep olur.

21 - herkim üzüntülü olurda sabahleyin Yasin-i şerif okursa akşama kadar , akşam okursa sabaha kadar sevinçli mutlu ve huzurlu olur.

22 - herkim humma ( yüksek ateşli sıtma ) ya tutulursa şifası için bir ip alıp Yasin-i şerif okumaya başlanır. her '' mübin '' lafsına gelince ipe bir düğüm atılır ki bu lafız 7 yerde mevcut olduğundan okuma bitirildiginde 7 düğüm atılmış olur. bu ip hastanın sağ pazısına takılırsa Allah-ü Te'ala'nın izni ile hastalığı geçer.

23 - bir kimse Yasin-i şerifi 3 kere okursa , eğer bir zalimin elinde esir olsa kurtulur , birine borcu olsa ödemeye muvaffak olur, birinden korkuyor ise korkusundan emin olur.

24 - Bu mübarek sure bütün isteklerin gerceklesmesi niyeti ile 7 kere okunup , herbiri okunduktan sonra şu dua okunursa Allah-u tealanın izniyle isteği neolursa olsun gerceklesir. dua şudur :
...... '' Ey bu mübarek sureye itaat eden ve musahhar olan cemaat! Allah-ın peygamberlerinin ve velilerinin bahşı için ve Yaratıcınız hakkı için benim sözümü tesirli ve makbul yapın . mühim işlerime kafi gelin.
büyük küçük tüm işlerimde bana yardım edin.
' şüphesiz o süleyman'dandır ve muhakkak ki o , Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyladır ' ayet-i kerimesinin hakkı için bana imdad edin. çabuk davranın! acele edin ! şuanda yetişin !'


böyle bir yazıdan yola cıktım ama sadece bu sitede degil bir cok sitede yazıyor aynı şeyler ama bnunla ilgili gösterebilecegim bir hadis yok malesef ki.. hem ben niyetimi buyur etcem dilek dilemicem kiiiiii.. verirsede kabulumdur vermezsede Rabbimin verdiginede vermedıgınede sual olmaz ki..
 

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
vah kardeşim vah... öyle medyum sitelerine inanan biri degilim.. diyorsunuz ama bu yazı resmen üfürükçü sitelerinin ağzı. Böyle bir yazı kaynak kabul edilir mi hiç. Kaldı ki yazının kaynağı yok zaten. Kimin yazdığı belli deği. Siz böyle bir yazıyı hiç bir ciddi kaynakta veya islami sitede göremezsiniz. Ancak şarlatan sitelerde bulunur böyle şeyler. Aman dikkat uçurumun kenarlarında dolaşıyorsun, benden söylemesi... Tekrar edeyim yasin suresini okuyalım, tavsiye edilmiştir. Sabah, akşam herzaman okumakta fayda var. Allah c.c nün kelamıdır. O surede insanlara anlatılan bir çok şeyler var. Ama kağıda yazılacak, suyu içilecek yok tarlaya dökülecek, zeytinyağına okunup üflenecek, kabir toprağına hu deyip okunacak v.s. Aman deyim ha...
 

Esra1992

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
1 Mayıs 2014
Mesajlar
75
Tepkime puanı
0
vah kardeşim vah... öyle medyum sitelerine inanan biri degilim.. diyorsunuz ama bu yazı resmen üfürükçü sitelerinin ağzı. Siz böyle bir yazıyı hiç bir ciddi kaynakta veya islami sitede göremezsiniz. Ancak şarlatan sitelerde bulunur böyle şeyler. Aman dikkat uçurumun kenarlarında dolaşıyorsun, benden söylemesi... Tekrar edeyim yasin suresini okuyalım, tavsiye edilmiştir. Sabah, akşam herzaman okumakta fayda var. Allah c.c nün kelamıdır. O surede insanlara anlatılan bir çok şeyler var. Ama kağıda yazılacak, suyu içilecek yok tarlaya dökülecek, zeytinyağına okunup üflenecek v.s. Aman deyim ha...
pesss vallahi ben susuyorum :)
 

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
Söyleyecek sözün varsa susma. Doğruyu bilip de söylememek olmaz! Ben bildiğimi gördüğümü söyledim. En doğrusunu bilen Allah c.c dür. İnanacağımız şeyler;
1-Ayet kaynaklı 2-Sahih hadis kaynaklı olmalıdır. Din alimlerinin tavsiyeleri de var, zaten onlarda ayet ve hadis kaynaklı yorumlardır.

Önümüze gelen her bilgiye körü körüne inanmak olmaz.
 

Esra1992

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
1 Mayıs 2014
Mesajlar
75
Tepkime puanı
0
dogru dıyorsun haklısında peki o halde bu 41 yasın 500 yasın 313 ayetel kursı bunları duymussunuzdur. pekı bunlarla ilgili bir hadis varmı ki ? şimdi benim kafam karıştı açıkcası..
 

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
dogru dıyorsun haklısında peki o halde bu 41 yasın 500 yasın 313 ayetel kursı bunları duymussunuzdur. pekı bunlarla ilgili bir hadis varmı ki ? şimdi benim kafam karıştı açıkcası..
Daha önce yazdıklarım aynen geçerlidir. Bu sayıların, ayet ve hadislerden gelen hiç bir delili yok! Bunlar dinimizin bir gereği, bir unsuru değil. Zaten yasini şerif ve ayet-el kürsi başlı başına faziletli sure ve ayetlerdir. Ayrıca sayılardan fazilet beklemeye, medet ummaya ne gerek var? Ama sen kendine teşvik olsun veya bir düzen olsun diye, 100, 500,1000,10000 v.s diye kendine plan yaparsın, sınır koyarsın, şu kadar zamanda o sayıya ulaşırım inşAllah diye çalışırsın o ayrı mesele. Bunun zararı yok bu kendini motive etmektir. İşi Allah rızası için yapmak lazım, sevabına kavuşmak için. Yoksa dileğim, isteğim kabul olsun diye değil. Şimdi ben biraz şuna benzetiyorum. Allahım ben sana şu kadar sayı yasin okurum ama sen de benim falan isteğimi gerçekleştir... şeklinde haşa pazarlık eder gibi... Mesela hergün Allah rızası için 7 tane veya 10 tane ayet-el kürsi okuyacam diye niyet koyarsın ve bunu başarmak için gayret edersin amenna. Ama niyet Allahın rızası olmalı. Okuma amacı isteğin gerçekleşmesi olmamalı. Her türlü niyet ve dileklerimiz için kapımız var, DUA KAPISI, El açıp dua etmek her türlü meşru isteğimizi Allah dan istemek için iznimiz var. Daha niye sayılardan medet umarız ki? Samimi olarak duamızı edelim. Sevabına kavuşmak için istediğimiz kadar ayet ve sure de okuyalım. Ama işi pazarlığa bağlamayalım derim...

Şu kadar sayı şunu okursan bu dileğin olur, bukadar bunu okursan falan muradına kavuşusun gibi şeyler islamda yoktur. Kuran-ı Kerimin her harfine sevap var zaten, daha ne arıyoruz, ne istiyoruz ki... Dilekler için de dua kapısı var. Yok bunlar bize yetmiyor. Biz istiyoruz ki şu kadar sayı okuyalım, Allah bizim isteğimizi yerine hemen anında getirsin... Ha sonra yine bir isteğimiz oldu (malum, insan ölmeden istekleri bitmez) yine sayıyla okumaya devam, yine Allah c.c muradımıza kavuştursun... Bunun sonu yok:). Vesselam...
 

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
9,111
Tepkime puanı
81
:) hocam musade edersen esra kardeşime ben cevap vereyim.

Esra kardeşim birçok sitelerde, şu isteğinin olması için 41 yasın 500 yasın 313 ayetel kursı 1499 yasin okuyun diye yazıları bizlerde çok gördük okuduk ama ben sana 1499 yasin-i şerif oku dedimmi? inanma kardeşim böyle şeylere ha inanma dediysem okuma demedim oku fırsat buldukca oku ama böyle sayı ile değil ve ne istersen benden değil çünkü bende de yok ama RABBİMİZmizde çok aç ellerini RABBİMizden iste.

Edit: senin miğde ufalmışya açlık başına vurmuş kardeşim aklın onun için karışmışdfgtn
 

Esra1992

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
1 Mayıs 2014
Mesajlar
75
Tepkime puanı
0
Dogru söyluyorsun insanoglunun istekleri bitmez işte kendıne sınır koyunca okuyamıyor insan illaki su kadar okuman gerekıyor böyle olacak dıyeceksın ki o daha tatlı geliyor.. ya aslında birseyleri isteyerek inanark yapınca ztn oluyor önemli olan yürekten okumak istemek ve dilemek.. zaten dualar er ya da geç kabul oluyor.. vakti ve zamanı geldıgınde :)

Neden dalga geciyorsun benımle ekrem abii açlıkdan önümü göremıyorum kafam karısmıs çok mu :)
 

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
1499 yasin-i şerifi okumakla ilgili bir kaynak bulamadım ama; Yasin Suresinin 58. Ayet-i kerimesinin 1479 kere okunması ile ilgili kaynak var.
yasin.jpg
 

Halid

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
7 Ocak 2020
Mesajlar
95
Tepkime puanı
122
Konum
ankara
1499 yasin-i şerifi okumakla ilgili bir kaynak bulamadım ama; Yasin Suresinin 58. Ayet-i kerimesinin 1479 kere okunması ile ilgili kaynak var.
Ekli dosyayı görüntüle 17
Cahil aklımla şunu sorayım diyorum; Mübarek ayetleri öncelikle Allah rızası için okusak, her ibadeti yine öncelikle Allah rızası için yapsak, her şeyden haberdar olan, karanlıkta da aydınlıkta da görünmeyenleri gören, duyulmayanları duyan, sakladıklarımızın farkında olan, kalplerin içini en iyi bilen, halimizin aşikar olduğu, günahkar nefesimize eşsiz ve yüce sabrıyla tahammül eden ve dua etme imkanı veren Allah daha memnun olmaz mı kullarından? Benzetmekte hata olmasın; çok zengin bir arkadaşın var, ona diyorsun ki sana bin TL vereyim, sen de bana bunun karşılığında on bin TL ver... Ama onun buna ihtiyacı yok, verir mi o insan? İlmin sahibi Allah, mülkün sahibi Allah, imtihanda olan biziz, kulluk yapmak görevimiz, hatalarımız dağlar kadar büyük... İçten bir dua ile pişman olup tövbe etsek ve ne muradımız varsa, gerçekten bizim için hayırlı olacaksa secdeye kapanıp istesek, vermekte sınırı olmayan Allah vermez mi İnşallah.
 
Üst Alt