10. Türkçe Olimpiyatları 2012

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
2vllcfkfx3.gif

10 yıldır Haziran ayları âdeta bir milli bayram gibi geçiyor…
Dili, dini, ırkı, rengi farklı; ama ruhları sevgi dilini heceleyen binlerce çocuk/genç birçok il ve ilçemizde arz-ı endam ediyor. İletişimin temel aracı olan dilimizi konuşan gençleri gördükçe, yüreğimiz bir muhabbet pınarı halinde çağlayarak, aşkla vücudumuzu titretiyor. agla..:,

Orta Asya’dan Anadolu’ya, sonra Anadolu’dan Balkanlara hicret eden dervişlerde olduğu gibi, zamane dervişleri de, Anadolu pervanesini çevirerek, yıllardır soğukta üşümüş canlara ılık meltemleri üflüyor.

Önceleri pek bir anlam veremedik, şovence bir tutumla yabancılara türkü/şarkı talimi mi yapıyoruz, endişesine kapıldık.
Ancak gelinen noktada, ülkemizin ve dünyanın yüzyılları aşan geleceğine yatırım yapıldığını, “sulh-u umumi”nin tesisine yönelik kozaların örüldüğünü, taze bir ruhla yeni bir dünyanın kurgulandığını ve mazlumların intibahına ve zalimlerin ıslahına zemin hazırlandığını, şevkle ve zevkle müşahede ediyoruz.

Bu hal; fedakârlığın tenperverliği alt etmesi, idealist hedeflerin materyalist kaygıları mağlup etmesi ve rahmani hislerin şeytani akla üstün gelmesidir.
Bu eser; dünyaya sırtını dönmüş öğretmenlerin, cebindekini paylaşan halkımızın ve dualarıyla desteklerini ortaya koyan topyekûn milletimizin dünyaya armağanıdır.
Bu manzara; “Osmanlının son döneminde açılan okullar, neslimizi mahvetti” biçimindeki karanlığa sövgü reaksiyonundan, ıslah yolunda mum yakma aksiyonuna sıçramanın; içe kapanmacı ve savunmacı duruştan sıyrılarak, dışa açılmacı ve aktif olarak koşmanın ifadesidir.

Ülkemizde dün atılan tohumların çiçekleri bugün derlenmekte olduğu gibi, ümit ediyoruz ki, bugün atılan tohumların çiçekleri de 20-30 sene sonra cennet-âsâ bir hale gelmiş yeryüzü meydanından toplanacaktır.
Şüphesiz, bahsi geçen eğitim faaliyetleri, kişinin dünya görüşüne göre farklı biçimlerde değerlendirilebilir.

Ancak, ortak paydamız olan Türkiye’nin yararına bir faaliyet olduğunda da hiç kimsenin şüphesi olmaması gerekir kanaatindeyim.
Bu anlamda, bu faaliyetlerin merkez noktasını oluşturan camianın eleştirilecek birçok yönü bulunabilir.
Yapılan hayırlı işler, yanlış gördüğümüz hususlardaki eleştiri hakkımızı ıskat etmez. Ancak, yapılan hayırlı işlere alkış tutmamanın da, bizi burada mahcup, ötelerde de mesul edeceği kuvvetle muhtemeldir.
Alinti...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Gurbetteyiz diye bizi Ana Vatan dan bi haber sanmayin.. Yasasin teknoloji..evlerimizde canak anten ile Turkiye ve Kabe-de Canli Yayini dakikasi dakikasinda ANI yasamaktayiz..
Bir kaç gündür, bazı kardeşlerimiz Türkçe olimpiyatlarıyla ilgili farklı görüşlerini paylaşıyorlar. “Sessiz kalayım” dedim
ama huyum kurusun inandigimi yazmadan, soylemeden duramiyorum...sesli düşünmeye basladim yine..

Ben mümkün olduğu kadar Allah’ın gör dediği yerden konulara bakmayı tercih ediyorum.
Türkçe olimpiyatlarını düzenleyenlerin zaten bu çalışmalarda İslami bir kaygılarının olmadığını düşünüyorum.
Bunlar Türkçeyi ve Türk kültürünü tanıtmayı amaçlayan,gözyaşı patlaması yaşatan sadece şarkılı türkülü şenliklerdir diyenlerde olabilir...onlarda Hakli..
Keşke bu kadar büyük bir organizasyon; Türkçeyi öğretmek yaninda da bir de İslam’ı anlatmak için yapılsaydı.

Evet bu olimpiyatlar, Türkiye devleti için bir gurur kaynağıdır. Fakat İslam alemi adına da bir gurur vesilesi de olabilseydi..
islam ulkeleri de katilip Türkçe /islam olimpiyatları adi altinda yapilsaydi diye.. hatta bunu yetkili yerlere de teklif ve dilekce olarak yazip gonderdim...

Gurbette Yasiyan bir Muhacir olarak kilometrelerce uzaklara binbir zorluklarla ve emekle,sadece “basit” bir Türkçe propagandası için gidilmeyeceğini
asıl gayenin çok daha yüce ve ulvi olduğunu farkedebilseydik..
buradaki Universitedeki Nur Cemaatindan, ve diger Islamci Turk Gencliginin hizmet ve Dava Allah askini kendilerini adamisliklarini keske benim gibi sahit olabilseydiniz..
Kizim Burada Okyonuslar otesinde dogdugunu biliyorsunuz.. Turkce ve ingilizce onun Ana dilli oldugu icin onu ve Onun gibi cocuklari suclamayin lutfen..hy..
Onlarda ne yapsin iki Dil iki Din , iki kultur arasinda kendi oz ve asillarini korumaya calistiklari gibi hizmet ve dinlerini her kesime anlatmaya calisiyorlar...
Kizim Tip fakultesinde Ingilizce egittim gordugu icin tabiki !Siniftan cikinca da ingilizce konustugunda istanbullu esra arkadasi hemen KIZIMI uyarip
Turkce konussana!!demesini SEVIYORUM...
ve onun gibi din ve dillini buradaki yabanci uyruklu cocuklara ogreten bu gonullu kahramanlari alkisliyor ve onlardan Allah RAZI olsun diyorum..agla..:,

Ben o çocukları izlerken,ağlıyorum!!ama ne güzel şarkı söyledikleri için ne de kızlı erkekli dans ettikleri için..degil!
ülkelerinde imansizligin çukurlarinda sürüklenmeden müslüman insanlarla tanıştıkları için..
dünyaya huzur barış ve iman gelecekse onların sayesinde geleceği için..
söylenecek çok şey var,onları asıl kahramanlar söylesin,alın teri döken kalplerinde Allah aşkı olanlar,
vatanlarinı hizmet icin terkedenler söylesin….
dışlansamda, sevenler sevmez olsa da, senin “bak” dediğin yerden bakarak Hakkı haykırdım.
Senin dininin tahrif edilmemesi için, tüm acizliğimle gayret gösterdim.
Bu Gurbet Diyarinda cocuklarimizin, Cocuklarimin Dinini, dillini, aslini unutmamak icin!
elimizden geleni yapiyoruz..
Şahid ol Ya Rab, Şahid ol Ya Rab, Şahid ol Ya Rab!

KARANLIĞA KÜFREDECEĞİNE BİR MUMDA SEN YAK…

Üst Alt