bursa escort bursa escort beylikdüzü escort bursa escort escort bayan istanbul escort mersin escort bayan escort kayseri bursa escort bayan escort kayseri bursa escort Giresun’un yresel yemekleri, giresun’a gidince neler yenir? - islamiforumlar.net - islami forum






Burada her ey "NET"
islamiforumlar.net



Go Back   islamiforumlar.net - islami forum > BLGELERMZ VE EHRLERMZ > Blgeler ve ehirler > Karadeniz Blgesi > Giresun
www.islamiforumlar.net
Kayt ol Yardm Ajanda Arama Son Mesajlar Forumlar Okundu Kabul Et
Anasayfa Soru cevap Dua kesi slami rya tabirleri Resimli Cuma Mesajlar Dk iini rahatla letiim

Giresun’un yresel yemekleri, giresun’a gidince neler yenir?

Giresun


Yeni Konu a CEVAPLA

 

Seenekler Deerlendirme: Konunun ortalama Deerlendirmesi 5,00/5,00 puandr.
Alt   #1 (permalink)
ceylannur
Uzman Kardeimiz

Giresun’un yresel yemekleri, giresun’a gidince neler yenir?



giresunun mehur yemekleri, giresunun yresel yemekleri, giresunun meur yemekleri, giresun mutfa, yresel giresun mutfa, giresun geleneksel mutfa, giresun yresel lezzetler
GRESUN’UN YRESEL YEMEKLER, GRESUN’A GDNCE NELER YENR?

Giresun denilince akla karalahana ve hamsi gelir. Bunun yannda msr unundan yiyecekler yaplr. Yemeklerden bazlar; Karalahana orbas, Karalahana Diblesi, Isrgan Presi, Msr Ekmei, Fasulye Turusu, Kiraz Duzlamas ve Pezik
Mhlamasdr.


Yre Mutfa

Giresun yemeklerinin malzemeleri insan etkileyen bir doalla , tazelie ve gzellie sahiptir. Bu malzemelerin banda yemeklik olarak kullanlan Karalahana, Isrgan, Pezik, Madmak, Galdirik, Mantar, Sakarca, ileklik, Mendek, Merulcan, Marul, Maydanoz... gelir. Hayvansal besinlerden st, yourt, yumurta, tereya, szme, bal, peynir, kelek en yaygn olarak kullanlan malzemelerdir.

Bunlarn yannda mutfaklarda, kilerlerde ve serentilerde saklanarak yerine gre kullanlan malzemelerde mevcuttur. Bu malzemeler unlardr :

Kuruluklar :
Frn Fasulyesi, Frn Dars ve unlar, Soan, Sarmsak ve Tahllar, Yufka, Kadayf, Patates.

Pekmezler :
Taflan Pekmezi, zm Pekmezi, Armut, Elma Pekmezi, Tngel (Dngel-Mumula) Pekmezi.

Reeller :
ncir, zm, Kiraz, Ayva, Vine, Kzlck, eftali, Elma Reeli.

Turular :
Fasulye, Salatalk, Yeil Domates, Biber, Beyaz Lahana Turusu.

Tuzlular :
Fasulye, Mantar, Yeil Domates, Hamsi Tuzlusu.

Salalar :
Biber, Domates Salas.

Baharatlar :
Karabiber, Krmz Biber, Nane, Anuk, Kekik, Reyhan.

erezler :
Fndk, Ceviz, Kestane, Pestil, edene, Ptlak (Patlam) Msr, Dut Kurusu ve Kuru zm

Scak iecekler :
ay, Ihlamur, Nane, Kekik, Kuburnu, Papatya.



Karalahana orbas
Malzemeler : 1 ba karalahana - 2 adet soan - 1 kase msr yarmas - 1 kase kuru fasulye - 1 kak tereya - yarm fincan zeytinya - 1 su barda msr unu - ac biber

Hazrlan : Lahanalar doranp, kaynam suyun iine atlr. ine halanm yarma ve fasulyeler konulur. Biraz piince orba kartrlarak msr ununun tamam elle yava yava ilave edilir. Topaklanmamasna dikkat edilir. Dier yandan bir tavada ya ile beraber soan ve biber pembeleinceye kadar kavrulur. Kaynayan orbann iine ilave edilir ve yeteri kadar tuz eklenir. orba piince ateten alnr.

Not : orbann pitii pancarn ezilip ezilmedii kontrol edilerek anlalr.



alilei orbas

Malzemeler: 1/2 kg. ileklik (alilei) - 2 adet soan - 1 ay barda msr yarmas - 1 kak sala - 1 su barda kuru fasulye - 1 adet soan - 2 kak tereya.
Hazrlan: Ayklanm alilei kaynamakta olan suya konarak halanr. Szlr ve sklarak doranr. Bir tencereye koyulan suya halanm msr yarmas ve fasulye ilave edilerek 10 dakika piirilir. Doranm ileklikler kaynamakta olan suya ilave edilerek 20 dakika daha piirilir. Dier taraftan ince bir ekilde kylan soan yada pembeleinceye kadar kavrulur, kaynamakta olan orbaya ilave edilir. 10 dakika daha piirilerek scak servis yaplr.

Mendek orbas

Malzemeler:
1 ba mendek - 1 fincan pirin - 1 adet soan , bardak et suyu - 1 su barda kuru fasulye - 2 yemek ka tereya - 2 fincan msr unu - biber - su.
Hazrlan: Bir tencere suya et suyu katlarak kaynatlr, tklanm, ykanm, doranm mendek, kaynayan suyun ii-3 ilave edilir. Sonra iine halanm fasulyeler konur. Biraz pirince orba kartrlarak, msr unu elle yava yava ilave edilir.Unun topaklanmamamsna dikkat edilir. Pirinci ilave edilir, pirinler uzayncaya kadar piirilir. Dier yanda ya ile beraber soan ve biber pembeleinceye kadar kavrulur. Kaynayan orbann iine ilave edilir. Tuzu eklenir. Mendekler piince ateten alnr. Scak olarak servis yaplr.


Etli Pancar (Karalahana) Sarmas

Malzemeler:
2 demet karalahana - 1 kg. kyma - 1.5 su barda pirin - yarm demet maydonoz - 2 ba soan - 2 kak sala - tuz.
Hazrlan: Lahanalar ykanr, sap koparlr ve halanr, soumaya braklr. Pirinler ykanr, soanlar ince doranr ve kymaya katlr. Maydonoz ile tuz ilave edilerek yorulur. Pancar yapraklar byklne gre ikiye veya drde blnr ve eriine hazrlanan kymadan bir miktar konularak sarlr. Sarmalar tencereye dizilir. zerine sulandrlm sala, tuz ve scak su konularak piirilir.
Et yerine pirinli i hazrlanarak zeytinyal olarak da yaplabilir.


Isrgan Yemei

Malzemeler:
1 kg. Isrgan otu - 4 di sarmsak - 1 ay barda un - 3 kak tereya - Tuz, nane, su.
Hazrlan: Isrgan iyice ykanr ve kaynar suda halanarak szlr. Sonra tel szgeten elle ezilerek geirilir (robot veya blender ile de ezilebilir). Ezilen srgan tencereye alnarak atee konur. Eer kvam koyu ise arzuya gre biraz su ilave edilir. Tuzu konur. 2-3 dakika pitikten sonra kartrlarak azar azar unu ilave edilir. Unun topak olmamasna dikkat edilir. Muhallebi kvamna gelinceye kadar piirilir. Ayr bir kapta ince doranm sarmsak yada kavrulur ve srgana ilave edilir. zerine nane serpilerek servis yaplr.
Arzu edilirse zerine st ilave edilerek de yenebilir.


Frn Kurusu Fasulye
Malzemeler: 1/2 kg frn kurusu fasulye - 1 su barda kuru fasulye - 2 kak pirin -1 ay barda msr yarmas -1 avu msr unu - 2 adet soan - 1 tatl ka sala - 2 yemek ka tereya - 2 yemek ka sv ya.
Hazrlan: Frn kurusu fasulyeler ayklanarak halanr, szlr ve doranr. Dier taraftan kuru fasulye ve yarma ayr ayr halanr, szlr. Tencerede tereya eritilir, soan ve sala konarak kavrulur. Kuru fasulye, yarma ve frn kurusu fasulyeler ilave edilerek bir sre kavrulur. zerine scak su konur. Pirin ve tuz ilave edilir. Yemek kartrlarak msr unu da konduktan sonra pirinler uzayncaya kadar piirilir.


Hamsi Brei

Malzemeler: 1.5 kg. hamsi - 3 su barda pirin - 1/2 su barda sv ya - 1 demet maydonoz - 3 adet soan - 1 tatl ka karabiber - 1 orba ka eker - 1 ay barda ku zm - 1 ay barda msr unu - su.
Hazrlan: Hamsi ayklanr, ykanr, klklar kartlr ve tuzlanr. Pirin yeterli yumuakla eriinceye kadar halanr ve szlr. Halanm pirince kylm maydonoz, ince doranm soan, karabiber, eker, kuru zm, tuz ve yan te biri eklenerek kartrlr. Kalan yan gerisi bir tepsiye konarak kzdrlr ve hamsilerin yars una bulanarak aralksz srt tepsiye gelecek ekilde dizilir. zerine hazrlanan har dklr ve dzgnce yaylr. Kalan hamsiler ayn ekilde una bulanarak srt ste gelecek ekilde dizilir ve frnda kzarncaya kadar piirilir. Not : Ayn ekilde tavada arkal nl kzartarak da yaplabilir.


Yala

Malzemeler: 2 su barda msr unu - 250 gr. tereya - 1 orba ka tuz - 2 bardak su.
Hazrlan:
nce tencereye biraz tereya ve msr unu konularak kavrulur. Sonra suya tuz ilave edilerek srekli olarak kartrlarak piirilir. Pitikten sonra servis tabana alnarak zerine kzdrlm ya dklerek servis yaplr.


Karalahana Diblesi

Malzemeler: 1 ba karalahana - 2 su barda pirin - 2 orba ka tereya - 4 adet soan - yarm kak tuz -1 adet ac biber.
Hazrlan: Ykanm karalahanalar iyice kylr. Tencereye bir kat karalahana, bir kat pirin ve doranm soan konur. st ksmna lahana yaylarak tuzlanr ve az kapatlarak atee oturtulur. Pimeye yz tutunca kartrlr ve zerine kzdrlm yada biber ilave edilir. Az kapatlarak dinlenmeye braklr. Sonra tekrar kartrlarak sofraya karlr.


Fasulye Diblesi

Malzemeler: 5 kase ince doranm fasulye - 1 su barda pirin - 2 adet boy soan - 2 yemek ka tereya - 1 fincan sv ya.
Hazrlan: Bir tencereye doranm fasulyenin yans konulur, zerine ykanm pirin ilave edilir. Tekrar bir sra fasulye konulur. En ste soan ilave edilerek pirinler uzayncaya kadar ksk atete piirilir. Ayr kapta eritilerek ya diblenin zerine ilave edilir. Az kapatlarak 10 dakika demlendirilir, scak servis yaplr. Arzuya gre 1 adet havu minik kpler halinde ilave edilir.


Taflan Tuzlusu Kavurmas (Daphne)

Malzemeler: 4 kase taflan - 3 adet soan - 2 kak tereya -1 fincan sv ya - tuz.
Hazrlan: Taflann ekirdekleri karldktan sonra suya konularak tuzunun kmas salanr. Tencerede ya eritilir. nce doranm soanlar yaa ilave edilerek kavrulur. Taflanlar zerine konur ve kartrlarak kavrulur.


Yeil Domates Tuzlusu Kavurmas

Malzemeler: 8 adet yeil domates - 2 adet orta boy soan -1 kak tereya - 1-2 kak sv ya.
Hazrlan:
a) Tuzlu domates: Domatesler ykanr ve istee gre btn olarak veya dilimleyerek kavanoza konur. zerine domatesin miktarna gre kaln (iri) tuz konur, kavanozun azna kadar su ile doldurulur ve saklanr.
b) Kavurmas: Tuzlu domates bol su iine konulur ve tuzun kmas salanr. Tuzu knca domatesler btn ise istenilen byklkte doranr. Tencere eritilen yala soanlar kavrulur ve domatesler ilave edilir. Kartrlarak piirilir. Alt kslr tencerenin kapa kapatlarak 5-10 dakika piirilir.


Kiraz Tuzlusu Kavurmas

Malzemeler : 4 kase tuzlu kiraz - 3 adet soan - 2 kak tereya -1 fincan tereya - tuz.
Hazrlan:
a) Kiraz Tuzlamas:
Kirazlar ykanr, btn olarak kavanoza konur. zerine kaim tuz serpilir. Tekrar kiraz konur tuz serpilir, bu ileme kap dolana kadar devam edilir.
b) Kavurmas : Kirazlarn ekirdekleri karldktan sonra suya konularak tuzun kmas salanr. Tencerede ya eritilir, ince doranm soanlar yaa ilave edilerek kavrulur. Kirazlar zerine konur ve kartrlarak kavrulur.


Merevcen (Diken Ucu) Kavurmas

Malzemeler: 1 kg. merevcen - 2 ba soan - 1 kak tereya -1 adet domates - tuz, maydonoz.
Hazrlan: Merevcenler bol suyla ykandktan sonra kaynayan suyun iinde halanr. Halandktan sonra szlr ve doranr. nce kylm soanlar tereya ile iyice pembeleinceye kadar kavrulur. yice sklm merevcenler kavrulan soana katlarak iyice kartrlr ve tuzu ilave edilerek 2-3 dakika piirilir. Servis tabana alnarak zeri maydonoz ve domates ile sslenir.


Fasulye Turusu Kavurmas

Malzemeler: 2 tabak fasulye turusu - 2 adet orta boy soan -1 kak tereya - 1-2 kak sv ya.
Hazrlan: Fasulye turusu bol suda ykanr. Tuzu knca kk paralar halinde doranr. Tavada eritilmi tereyann iine ince doranm soanlar ve sv ya ilave edilerek pembeleinceye kadar kartrlr. Daha nceden doranan turular katlarak kavrulur, atein alt kslarak tavann kapa kapatlr ve be,on dakika pimeye braklr. Scak olarak servis yaplr.


Mantar Kavurmas

Malzemeler: 2 yemek taba mantar - 2-3 adet orta boy soan -2 adet sivri biber - 1 adet domates - 2 kak tereya.
Hazrlan: Mantarlar temizlenir, bol suda iyice ykanr kk doranr. Soanlar kk doranarak yada kavrulur. Kk doranan biberler ve domates rendelenerek soana ilave edilir. 1-2 dakika kartrlr ve mantarlar ilave edilerek kartrlp piirilir. Arzuya gre su ilave edilir. Su konulmadan da piirilebilir.
Not: Ayn ekilde mantar tuzlusu kavurmas da yaplr. Bu durumda mantarlar akamdan suya konarak tuzunun kmas salanr.


Pezik (Paz) Mhlamas

Malzemeler: 1 ba pezik (paz) - 3 adet soan - 4 adet yumurta -2 orba ka tereya - 1 fincan sv ya - karabiber, tuz.
Hazrlan: Pezik ykanp, ayklandktan sonra doranarak, halanr ve szlr. nce doranm soan yada pembeleinceye kadar kavrulur. Buna halanm pezik eklenerek kartrlr. Tuzu ve karabiberi atlr. zerine yumurtalar krlr. Piene kadar hafif atete tutulur.


Sakarca Mcveri

Malzemeler: 1 kg. sakarca - 1 ay barda msr unu - 2 adet yumurta - Tuz, sv ya.
Hazrlan: Sakarcalar temizlenip, doranr ve halanr. Szldkten sonra sklarak fazla suyu giderilir. Un, tuz ve yumurta ilave edilir kartrlr. Kzgn yal tavaya yaylarak arkal nl kzartlr. Scak servis yaplr.


Merevcen (Diken Ucu) Mcveri

Malzemeler:
1 kg. merevcen - 2 adet orta boy soan - 1 ay barda pirin - 1 adet yumurta - tuz, karabiber, sv ya, nane.
Hazrlan: Merevcenler iyice ykanr, halanarak szlr. Souyunca doranr. Pirinler ykanr ve halanr. Doranm soan, pirin, yumurta, tuz, nane ve karabiber merevcene ilave edilerek iyice harmanlanr. Kzartma tavasnda ya kzdrlr. Hazrlanan har tavaya dzgnce yaylr. Alt st edilerek iki tarafnn da kzarmas salanr. Scak scak servise karlr.


Pezik (Paz) Mcveri

Malzemeler:
1/2 ba pezik (paz) - 1 ay barda pirin - 2 adet soan - 1 yumurta - Maydonoz, nane - Tuz, karabiber, sv ya.
Hazrlan: Pezikler ayklanr, ykanr ve doranarak halanr. Dier taraftan pirinler ykanr ve halanr. Daha sonra pezik, doranm soan, maydonoz, yumurta, tuz, pirin, karabiber ve nane kartrlr. Hazrlanan karm tavaya eit ekilde yaylr ve kzartlr. Kapakla evrilerek dier taraf da kzartlr. Scak servis yaplr.


Tel Kadayf

Malzemeler:
1/2 kg. kadayf- 4 yemek ka tereya - ekilmi fndk.
urubu iin:
5 bardak eker - 5 bardak su.
Hazrlan: Kadayflar tepsiye dzgn bir ekilde denir. zerine tereya paralar datlarak frna srlr. zeri pembeleinceye kadar piirilir. Tam soumadan lk haldeyken zerine erbeti ilave edilerek soumaya braklr. Arzu edilirse zerine ekilmi fndk dklerek servis yaplr.
urubun hazrlan: ekere su kartrlarak bal haline gelinceye kadar kaynatlr. Soumaya braklr.


Samaksa

Malzemeler:
1 kg. krmz zm - 2-3 kak un - st.
Hazrlan: Saplarndan ayklanan ve iyice ykanan zmler, kaynayan suda halanr. Szgeten szlr ve kak yardm ile iyice ezilerek, gemesi salanr.
Kvamnn koyuluuna gre az su ilave edilir. Buday unu konularak, iyice kartrlr. Alt yanmamal, un iyice ezilmeli ve prtk prtk olmamasna dikkat edilir. Sonra ate zerinde devaml kartrlarak koyulap, muhallebi kvamna gelinceye kadar piirilir. zm ok eki ise bir miktar eker ilave edilir. ukur bir cam kaba dklr. Souduktan sonra zerine arzuya gre bol souk st veya hindistan cevizi ile servis yaplr. Ancak samaksa st ile daha lezzetli olur.


Siron

Malzemeler:
1 kg. yufka - 1 ba soan - 2 kase yourt - bir kak tereya - tuz.
Hazrlan: Yufkalar ince rulo biiminde sarlr, 3-4 cm. uzunluunda kesilir. Kesilen paralar bir tepsiye dik olarak (kesilen yerler ste gelecek biimde) dizilir. zerine bolca sarmsakl yourt dklr. Yourdun zerine kzdrlm tereya gezdirilir ve servis yaplr.
Not: Tereya abuk donduu iin yerken dklmelidir.


Katmer

Malzemeler:
1 kg. un - 1 orba ka tuz - 3 bardak un -1 bardak ekilmi ceviz - 250 gr. tereya.
Hazrlan: Un, tuz, su kulak memesi yumuaklnda hamur yaplr ve bu hamur 4 eit paraya blnr.Hamur tahtasnda hamur 3 mm. Kalnlnda alr. Ayr bir kapta tereya eritilerek, alan hamurun zerinde gezdirilir. Hamur el ile ald kadar yeniden alr. zerine ceviz serpilerek, sal, sollu ortaya doru katlanr.
Sonra teki ulardan da katlanr.Dindirildikten sonra biraz daha inceltilerek sac zerinde iki yz tereya ile yalanarak kzartlr.


Msr Unu Ekmei

Malzemeler:
500 gr. msr unu - 1 tatl ka tuz - su - sv ya.
Hazrlan: Un ve tuz bir kap iine konur, lk suyla kartrlarak orta sertlikte bir hamur yaplr. Tavaya biraz sv ya konur. Hamur tavaya dzenli yaylr. Ters yz yaplarak pembe renkte piirilir. stee gre frn tepsisine deyerek frnda piirilerek de yaplabilir.
Not: zellikle balk ve yourt yanma ok yakr, scak olarak ok daha lezzetlidir.


Hamsili Msr Ekmei

Malzemeler:
1 kg. msr unu - 500 gr. hamsi - 1 ay ka karabiber - 1 demet maydanoz -5-6 sap yeil nane ve tuz.
Hazrlan: nceden yorulmu ve mayalanm hamurun iine kl karlm hamsi ve ince kylm maydanoz eklenerek kartrlr. Sac atete iyice kzdrlr, sonra zeri yalanp unlanr, un pembe bir renk alnca hazrlanm olan hamur birka para halinde saca konur ve elle gen biimi verilir. Alt yz kzarnca evrilir ve ikinci yz de piince servis yaplr.
Not: Sac yerine tavada da kzartlabilir.


Pideler

limizin beslenmeye ilikin gelenekselleen alkanlklarndan birisi de Pazar gn pidesidir.
Aileler, Pazar gnleri oluk ocuk toplanp byk bir zevkle pide yerler. Pazar gn pide yenmezse bir eksiklik hissedilir.
Grele'nin yumurtal-yal pidesi, Espiye'nin kendine has, hamuru ince alm uzun pide eitleri mehurdur.
limizde pidenin ok sevilip yenmesi nedeniyle ok sayda pide salonu bulunmaktadr. Giresunlular, gittikleri yerlere pide yeme alkanlklarn gtrerek Karadeniz pidesinin, lkemizde ve dnyann her tarafnda tannmasna katkda bulunmulardr.


Fndkl Badem

Malzemeler:
1 kg. fndk unu - 1250 gr. eker - 20 yumurta ak.
Hazrlan: Fndk unu, eker ve yumurta aklar kartrlr. Ksk atete 15 dakika srekli kartrarak halanr. Soumaya braklr.anti torbasyla bir tepsiye yuvarlak yuvarlak sklarak dizilir. Tepsi frna konularak 25 dakika normal sda piirilir. Souduktan sonra servis yaplr.
Fndkl diye anlan bu pasta yrede enerji ve g kayna olarak bilinir. Tketimi ok fazladr. Bu pasta baka illerde ac badem olarak tannr. limizde tamamen fndktan yapld iin fndkl denmektedir.


Fndkl Glla

Malzemeler :
1,5 bardak kylm fndk 1 litre st - 1 bardak eker - 1/2 paket glla.
Hazrlan : St ve eker kartrlarak atete ltlr. Glla yapraklar drde blnr. Bir paras alnp ste batrlp, stlarak iine bir miktar fndk konup, dolma gibi
gibi sarlr, tepsiye dizilir. Kalan st zerine gezdirilerek dklr.

Pezik (Paz) Kk Turusu

Malzemeler:
1 kg. pezik kk - 1 kg. krmz pancar - 4 su barda zm sirkesi - 2 adet sarmsak - 3 yemek ka toz eker - 6 yemek ka tuz - 6 adet ac biber - su.
Hazrlan: Pezik ve krmz pancarlar ykanp bir tencereye alnr, zerini rtecek kadar su ilave edip yumuayncaya kadar halanr, szgece alnr, suyu szlr ve peziklerin kabuklar temizlenir. Pezikler ortadan ikiye blnerek kesilir ve pancarlarla birlikte kavanoza yerletirilir.
Dier tarafta sarmsaklar ayklanp havanda dvlr. Biraz diri braklmaldr. Sarmsak, tuz, biber ve eker kavanoza konur zerini rtecek kadar su eklenip az skca kapatlarak k almayan yerde saklanr.


Fasulye Turusu

Malzemeler :
1 kg. fasulye - 2 ba sarmsak - 1 avu kaln (iri) tuz -1 adet ac biber - su.
Hazrlan : Fasulyeler ayklanr, temizlenir, ykanr. Bir kapta bir tam kaynatlarak souk sudan geirilip szlr. Soumaya braklr. Hazrlanm olan harca batrlan fasulyeler bir sra fasulye, bir sra har olmak zere kavanoz dolana kadar devam edilir, zerine arlk konarak 1 gn bekletilir. Sonra sulu har zerine eklenip az skca kapatlr. On be gn sonra yemeye hazrdr. stee gre ierisine hyar katlabilir.
Har Hazrlama : Sarmsaklar soyulup ezilir, ezilmi sarmsak ac biber, kaln tuz, su kartrlp yaplr.
Not: Ayn yntemle bezelye turusu da yaplr.


GRESUN’A NE LE NASIL GDLR?


Giresun’a ulam kara ve denizyolu ile salanmaktadr.


Karayolu : Giresun iline ulam sahil kesiminden geen gzel manzaral devlet karayolu ile salanmaktadr.

Otogar Tel : (+90-454) 215 01 27


Denizyolu : Kent merkezinde bulunan Giresun Liman’nn be rhtm bulunmaktadr.

Liman Tel : (+90-454) 216 11 06
GRESUN’A GDNCE NELER YAPILIR? YAPMADAN DNMEYN!
Giresun Kalesini, yaylalar ve mzeyi,

Giresun pidesi, yaylada et, alabalk ve yreye zg yemeklerin (Kara lahana orbas, karalahana diplesi, hamsi ve balk eitleri) yemeden,

Fndk, Petemal ve Kazanclar ars’nda satlan el yapm hediyeliklerden satn almadan

PAYLA
Facebook Twitter Google



ceylannur isimli ye imdilik offline konumundadr  
Alnt ile Cevapla
Yeni Konu a CEVAPLA

Bookmarks

Seenekler
Konuyu deerlendir
Konuyu deerlendir:



Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
| islamiforumlar.net | Sitemap | Gizlilik Politikas | Kullanm artlar

Tm Haklar Sakldr.
Bu websitesinde Bulunan Yazlar
AKTF KAYNAK LNK belirtilmeden kullanlamaz.