๑۩۩๑Burada her şey "NET"๑۩۩๑

islamiforumlar.net




Go Back   islamiforumlar.net - islami forum > KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH > Türk Mutfağı > Püf noktası
Anasayfa Kuran-ı Kerim Kuran Öğren İslami rüya tabirleri İslami Oyunlar İlahiler İletişim

Ihlamur Nasıl Yapılır

ıhlamur nasıl pişirilir, ıhlamurun yapılışı, ıhlamur nasıl yapılır nelere faydalıdır, ıhlamurun içide neler var, ıhlamurun demlenmesi ve yararları Ihlamur çayı nasıl yapılır Ihlamurun Faydaları Ihlamur Nasıl Demlenir Terletici olarak, 1 ...


Yeni Konu aç CEVAPLA

 

Seçenekler Değerlendirme: Konunun ortalama Değerlendirmesi 5,00/4,50 puandır.
Alt   #1 (permalink)
ömr-ü diyar
Uzman Kardeşimiz

Standart Ihlamur Nasıl Yapılır





ıhlamur nasıl pişirilir, ıhlamurun yapılışı, ıhlamur nasıl yapılır nelere faydalıdır, ıhlamurun içide neler var, ıhlamurun demlenmesi ve yararları Ihlamur çayı nasıl yapılır Ihlamurun Faydaları Ihlamur Nasıl Demlenir

Click the image to open in full size.

Terletici olarak, 1 tatlı kaşığı dolusu ince kıyılmış bitki, 1 bardak kaynar suyla haşlanır, 6-8 dakika demlendikten sonra süzülür. Biraz bal ile tatlandırılarak, sıcak içilmelidir. Kesinlikle kaynatılmaz!


Bitki karışımı:
Ihlamur, kuşburnu, papatya, nane ve hatmi, eşit oranda, ince kıyılmış olarak karıştırılır. Demleme biçimi ıhlamurda olduğu gibidir. Kesinlikle kaynatılmamalıdır!


ıhlamurun çiçek, yaprak, kabuk ve ağacından faydalanılıyor. Hoş kokulu bir bitki olan ıhlamur aynı zamanda iyi bir ev ilacıdır. Kurutulmuş ıhlamur yaprakları, çiçekleriyle birlikte kaynatılarak yapılan hoş kokulu içecek sinirleri yatıştırır, bağırsak kurdunu düşürür, öksürüğü keser, damar tıkanıklığını açar, hazımsızlığa karşı kullanılır, mide üşütmesini ve uykusuzluğu giderir. bağırsak sancısını giderir gribi iyileştirir

Ihlamur ayrıca idrar söktürücü, terletici, yatıştırıcı, göğüs yumuşatıcı özelliğe de sahiptir. Ihlamur çiçeği balla karıştırılıp içilirse mide ülserine iyi gelir. Kan dolaşımını düzenler...

Ihlamurun içinde uçucu yağ, tanen, şeker, C ve P vitamini, reçine ve enzimler de bulunuyor. Mide şikayeti olanlar ıhlamuru tek başına kaynatıp içerse hazmı kolaylaştırır. Bunun yanı sıra ıhlamurun içine biraz kekik, nane ve rezene katıp kaynatıp içerseniz hem mide yanmalarına, hem de kusma türü rahatsızlıklara iyi gelir.

Bunların yanında ıhlamur kan dolaşımını düzenler. Kabızlıkta da ıhlamurdan yararlanabilirsiniz. Kramplar için de ıhlamurun iyi bir ilaç olduğunu unutmamalısınız. Sabah aç karnına içilmeye devam edilen ıhlamur zayıflamak isteyenlere bu hususta yardımcı olur. Ihlamurun migren için de birebir olduğu bilinir. Ancak ıhlamuru uzun süre ve fazla miktarda kullandığınızda kalbinize zarar verebileceğini de unutmamalısınız!

PAYLAŞ
Facebook Twitter Google



ömr-ü diyar isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Alt   #2 (permalink)
Turab
Teknik Ekip

Standart Ihlamur nasıl demlenir?





Ihlamur nasıl demlenir? Ihlamur nasıl yapılır?

Suyu kaynattıktan sonra 1-2 dakika bekletin ve içine bir tutam ıhlamur atın. Bu şekilde 5-6 dakika ıhlamurun demlenmesini bekleyin. Sonra afiyetle için. Bir süre bekledikten sonra ıhlamurun rengi koyulaşır açık çay rengine benzer. En faydalı zamanı ilk demlendiği zamandır. Ihlamur ilk demlendiğinde açık sarı rengindedir ve kokusu çok hoştur.

Ihlamurun sayısız faydası bilinmektedir;

Hazmettirici, Balgam söktürücü, Nezle Spazm, Migren, Hafif uykusuzluklarda, genel direnci artırır. Damar tıkanıklığına, Damarsertliğine ve Sellülite de iyi gelir. Uyutur.

Mafsal iltahabı, Romatizma, Karaciğer iltihabı, Hipertansiyon, Sellülit, Grip, Öksürük, Terlemeyi başlatıcı özelliğinden dolayı ateşli ve soğuk algınlığında çok etkilidir.




Turab isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Alt   #3 (permalink)
simge1989
Katılımcı Kardeşimiz

Standart





Bende annemden öğrendiğim bir şekli var. annem ıhlamuru demlerken içine 1 elma ve 1 ayva yı da dilimleyip atar. birde kabuk tarçın atar. bardağa koyduğumuz zaman birkaç damla da limon sıkar.




simge1989 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Alt   #4 (permalink)
Turab
Teknik Ekip

Standart





Alıntı:
simge1989 İsimli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bende annemden öğrendiğim bir şekli var. annem ıhlamuru demlerken içine 1 elma ve 1 ayva yı da dilimleyip atar. birde kabuk tarçın atar. bardağa koyduğumuz zaman birkaç damla da limon sıkar.
Herkesin ayrı bir yöntemi olabilir, zevk meselesi. Fakat bence ıhlamura sadece limon eklemek en doğrusu. Neden? Çünkü ıhlamurun kendine has kokusu ve tadını almak için! Zaten sadece tarçın bile ıhlamurun kokusunu ve tadını tamamen değiştirir...




Turab isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Alt   #5 (permalink)
Turab
Teknik Ekip

Standart





Ihlamur çayı sadece hasta olduğunuzda tüketilecek bir çay değildir. Gün içinde sık sık içilebilir. Ihlamur çayı sinirleri yatıştırır kontrollü olmaya, rahatlamaya yardımcı olur.

Sindirimi düzenler, mideyi de rahatlatır ferahlık verir. Bitki çaylarını seviyorsanız ıhlamuru farklı bitkilerle harmanlayarak kendinize güzel bir çay yapabilirsiniz.




Turab isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Alt 2 Gün önce   #6 (permalink)
*İLiM DiLeNcİsİ*
Çalışkan Kardeşimiz

Standart





Ben ıhlamuru poşet çay şeklinde alıyorum. Kaynamış suda ıhlamur poşetini 3dk bekletiyorum nefis oluyor.




*İLiM DiLeNcİsİ* isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç CEVAPLA

Bookmarks

Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:



Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

© Tüm Hakları Saklıdır.
Bu websitesinde Bulunan Yazılar
AKTİF KAYNAK LİNK belirtilmeden kullanılamaz.

Din