Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
çeşitli tarifler
Zeytinyağlı Kereviz Dolması
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="Elifgül" data-source="post: 41963" data-attributes="member: 1043"><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: red">Zeytinyağlı Kereviz Dolmasının Tarifi </span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px">MALZEMELER</span></p><p><span style="font-size: 12px">3 adet kereviz</span></p><p><span style="font-size: 12px">2 adet havuç</span></p><p><span style="font-size: 12px">100 gram kadar bezelye</span></p><p><span style="font-size: 12px">1,5 limonun suyu</span></p><p><span style="font-size: 12px">1 baş soğan veya 6 adet arpacık soğan</span></p><p><span style="font-size: 12px">6 adet kesmeşeker</span></p><p><span style="font-size: 12px">Yeterince tuz</span></p><p><span style="font-size: 12px">1 çay bardağı zeytinyağı</span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px">HAZIRLANIşI</span></p><p><span style="font-size: 12px">Kerevizler ayıklanır, yıkanır, kabukları soyulduktan sonra ortadan ikiye bölünür ve 1 limonu kullanarak yaptığımız limonlu suya atılır. Diğer taraftan temizlenmiş yıkanmış havuç tavla zarı büyüklüğünde küp küp kesilir, bezelye de ilave edilerek limonlu sudan çıkarılmış ve altı düz bir tencereye yerleştirilmiş kerevizlerin içlerine doldurulur. Artan malzeme tencerenin etrafına serpiştirilir. Herbir kerevizin üzerine 1 kesmeşeker konur. Yarım limon suyu ile zeytinyağı çırpılır ve kerevizlerin üzerine dökülür. Ayrıca 1,5 çay bardağı daha su ilave edilir. Tuz eklenir. Kapağı hiç açılmadan 25-30 dakika orta ateşte pişirilir. Ilındıkta sonra servis yapılır</span>.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Elifgül, post: 41963, member: 1043"] [SIZE=3][COLOR=red]Zeytinyağlı Kereviz Dolmasının Tarifi [/COLOR][/SIZE] [SIZE=3]MALZEMELER[/SIZE] [SIZE=3]3 adet kereviz[/SIZE] [SIZE=3]2 adet havuç[/SIZE] [SIZE=3]100 gram kadar bezelye[/SIZE] [SIZE=3]1,5 limonun suyu[/SIZE] [SIZE=3]1 baş soğan veya 6 adet arpacık soğan[/SIZE] [SIZE=3]6 adet kesmeşeker[/SIZE] [SIZE=3]Yeterince tuz[/SIZE] [SIZE=3]1 çay bardağı zeytinyağı[/SIZE] [SIZE=3]HAZIRLANIşI[/SIZE] [SIZE=3]Kerevizler ayıklanır, yıkanır, kabukları soyulduktan sonra ortadan ikiye bölünür ve 1 limonu kullanarak yaptığımız limonlu suya atılır. Diğer taraftan temizlenmiş yıkanmış havuç tavla zarı büyüklüğünde küp küp kesilir, bezelye de ilave edilerek limonlu sudan çıkarılmış ve altı düz bir tencereye yerleştirilmiş kerevizlerin içlerine doldurulur. Artan malzeme tencerenin etrafına serpiştirilir. Herbir kerevizin üzerine 1 kesmeşeker konur. Yarım limon suyu ile zeytinyağı çırpılır ve kerevizlerin üzerine dökülür. Ayrıca 1,5 çay bardağı daha su ilave edilir. Tuz eklenir. Kapağı hiç açılmadan 25-30 dakika orta ateşte pişirilir. Ilındıkta sonra servis yapılır[/SIZE]. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
çeşitli tarifler
Zeytinyağlı Kereviz Dolması
Üst
Alt