Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
çeşitli tarifler
Zeytinyağlı Dolma Harcının yapılışı.
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="Elifgül" data-source="post: 41964" data-attributes="member: 1043"><p><span style="font-size: 9px">Zeytinyağlı Dolma Harcı Tarifi Zeytinyağlı Dolma Harcı nasıl yapılır Zeytinyağlı Dolma Harcı nasıl hazırlanır Zeytinyağlı dolma içi nasıl hazırlanır</span></p><p></p><p><span style="font-size: 12px">Zeytinyağlı Dolma Harcının Tarifi </span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">MALZEMELER</span></p><p><span style="font-size: 12px">1 su bardağı zeytinyağı</span></p><p><span style="font-size: 12px">50 g dolmalık fıstık</span></p><p><span style="font-size: 12px">1 kg soğan</span></p><p><span style="font-size: 12px">1 1/4 su bardağı pirinç</span></p><p><span style="font-size: 12px">1 çay k. tuz</span></p><p><span style="font-size: 12px">taze çekilmiş karabiber</span></p><p><span style="font-size: 12px">1 çay k. tarçın</span></p><p><span style="font-size: 12px">1 çay k. yenibahar</span></p><p><span style="font-size: 12px">50 g kuş üzümü</span></p><p><span style="font-size: 12px">1 çay k. tozşeker</span></p><p><span style="font-size: 12px">1 su bardağı su</span></p><p><span style="font-size: 12px">1/2 demet maydanoz</span></p><p><span style="font-size: 12px">1/2 demet nane</span></p><p><span style="font-size: 12px">1/2 demet dereotu</span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">HAZIRLANIşI </span></p><p><span style="font-size: 12px">Bir tencerede zeytinyağını kızdırın. Yağ kızar kızmaz fistıkları ilave edip, sık sık karıştırarak pembeleşinceye kadar kızartın. Soğanı katın, yine sık sık karıştırarak, birkaç dakika, soğanlar pembeleşinceye kadar sote edin.</span></p><p><span style="font-size: 12px">Ardından pirinci ilave edip, kavurun. Tuz, karabiber, tarçın, yenibahar, şeker, kuşüzümü ve kaynar halde suyunu ilave edin. Bir taşım kaynatın. Tencerenin kapağını kapatıp, dolma içini ağır ateşte, 15 dakika pirinçler suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin.</span></p><p><span style="font-size: 12px">Tencereyi ateşten alın. Maydanoz, nane dereotunu ilave edip, karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, dolma harcını 15 dakika kadar demlendirin.</span></p><p><span style="font-size: 12px">Hazırlanan harcı dolma yapılacak sebzenin içine doldurun. Harcı gerekiyorsa sarın ya da pişme sırasında dağılmaması için sebzenin ağzın kendinden bir kapakla kapatın. </span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Elifgül, post: 41964, member: 1043"] [SIZE="1"]Zeytinyağlı Dolma Harcı Tarifi Zeytinyağlı Dolma Harcı nasıl yapılır Zeytinyağlı Dolma Harcı nasıl hazırlanır Zeytinyağlı dolma içi nasıl hazırlanır[/SIZE] [SIZE=3]Zeytinyağlı Dolma Harcının Tarifi MALZEMELER 1 su bardağı zeytinyağı 50 g dolmalık fıstık 1 kg soğan 1 1/4 su bardağı pirinç 1 çay k. tuz taze çekilmiş karabiber 1 çay k. tarçın 1 çay k. yenibahar 50 g kuş üzümü 1 çay k. tozşeker 1 su bardağı su 1/2 demet maydanoz 1/2 demet nane 1/2 demet dereotu HAZIRLANIşI Bir tencerede zeytinyağını kızdırın. Yağ kızar kızmaz fistıkları ilave edip, sık sık karıştırarak pembeleşinceye kadar kızartın. Soğanı katın, yine sık sık karıştırarak, birkaç dakika, soğanlar pembeleşinceye kadar sote edin. Ardından pirinci ilave edip, kavurun. Tuz, karabiber, tarçın, yenibahar, şeker, kuşüzümü ve kaynar halde suyunu ilave edin. Bir taşım kaynatın. Tencerenin kapağını kapatıp, dolma içini ağır ateşte, 15 dakika pirinçler suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin. Tencereyi ateşten alın. Maydanoz, nane dereotunu ilave edip, karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, dolma harcını 15 dakika kadar demlendirin. Hazırlanan harcı dolma yapılacak sebzenin içine doldurun. Harcı gerekiyorsa sarın ya da pişme sırasında dağılmaması için sebzenin ağzın kendinden bir kapakla kapatın. [/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
çeşitli tarifler
Zeytinyağlı Dolma Harcının yapılışı.
Üst
Alt