Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Et yemekleri
Yufkalı Nezaket Köftesi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="NiDa" data-source="post: 23385" data-attributes="member: 1238"><p>Malzemeler</p><p></p><p>- Yarım kilo kıyma</p><p>- Bir adet tavuk göğsü</p><p>- İki adet yufka</p><p>- İki adet soğan</p><p>- Bir adet yumurta</p><p>- Yarım ekmek içi</p><p>- 5-6 diş sarımsak</p><p>- Bir çay kaşığı karbonat</p><p>- Bir tutam maydanoz</p><p>- Yarım demet dereotu</p><p>- Bir çorba kaşığı tereyağı</p><p>- Bir çay bardağı sıvıyağ</p><p>- Tuz, karabiber</p><p></p><p>Yapılışı</p><p></p><p>Bir adet tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayın. Küp küp kestiğiniz iki adet soğanla birlikte çukur bir kaba koyun. Yarım ekmek içini parçalayın ve kaba ekleyin. 5-6 diş sarımsağı bütün halinde kaba ilave edin. Dilediğiniz miktarda tuz, karabiber (bir tatlı kaşığı), bir çay kaşığı karbonat ve bir tutam ince kıyılmış maydanozu da kaba ekleyin.</p><p></p><p>Bir araya getirdiğiniz tüm malzemeyi kıyma makinesinden geçirin.</p><p></p><p>Kıydığınız malzemeyi derin çukur bir kaba alın, içine bir adet yumurtayı da kırdıktan sonra hepsini birlikte iyice yoğurun.</p><p></p><p>Tavaya bir çorba kaşığı tereyağı koyun ve eritin. İki adet yufkayı açın ve iki parçaya bölün. Yufkaları fırça ile yağlayın ve ince kıyılmış yarım demet deretotunu yufkaların üzerine serpin.</p><p></p><p>Köfteyi uzun bir silindir biçimine getirin. Serdiğiniz bir yufkanın üzerine yerleştirin ve sarın. Yufkanın üzerini biraz yağladıktan sonra bıçakla yaklaşık 2 cm kalınlığında dilimlere ayırın.</p><p></p><p>Tavanın içine bir çay bardağı sıvıyağ koyun ve yufkalı köfteleri orta ateşde iki tarafı da kızarana dek maşa ile çevirerek kızartın. Kızaran köftelerin yanında garnitürlerle birlikte sıcak servis yapın.</p><p></p><p>Püf noktası</p><p>Köfteye az bir miktar (yarım çay kaşığı) karbonat atmanız önerilir. Böylece köfteler güzel kabarır. Soya sosu ve sarımsaklı bir sos ile köfteleri süsleyebilirsiniz. Bir miktar tereyağında yarım çay bardağı soya sosu ile birkaç diş sarımsağı kavurduktan sonra üzerine yarım çay bardağı su dökün. Fırında pişirmeyi tercih ederseniz 180 derecede ve 20 dk da pişirmeniz önerilir. Hindi, tavuk ya da kuzu ile de yemeğinizi yapabilirsiniz. Yufkalı köfteyi yanında patates tava ile servis edebilirsiniz.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="NiDa, post: 23385, member: 1238"] Malzemeler - Yarım kilo kıyma - Bir adet tavuk göğsü - İki adet yufka - İki adet soğan - Bir adet yumurta - Yarım ekmek içi - 5-6 diş sarımsak - Bir çay kaşığı karbonat - Bir tutam maydanoz - Yarım demet dereotu - Bir çorba kaşığı tereyağı - Bir çay bardağı sıvıyağ - Tuz, karabiber Yapılışı Bir adet tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayın. Küp küp kestiğiniz iki adet soğanla birlikte çukur bir kaba koyun. Yarım ekmek içini parçalayın ve kaba ekleyin. 5-6 diş sarımsağı bütün halinde kaba ilave edin. Dilediğiniz miktarda tuz, karabiber (bir tatlı kaşığı), bir çay kaşığı karbonat ve bir tutam ince kıyılmış maydanozu da kaba ekleyin. Bir araya getirdiğiniz tüm malzemeyi kıyma makinesinden geçirin. Kıydığınız malzemeyi derin çukur bir kaba alın, içine bir adet yumurtayı da kırdıktan sonra hepsini birlikte iyice yoğurun. Tavaya bir çorba kaşığı tereyağı koyun ve eritin. İki adet yufkayı açın ve iki parçaya bölün. Yufkaları fırça ile yağlayın ve ince kıyılmış yarım demet deretotunu yufkaların üzerine serpin. Köfteyi uzun bir silindir biçimine getirin. Serdiğiniz bir yufkanın üzerine yerleştirin ve sarın. Yufkanın üzerini biraz yağladıktan sonra bıçakla yaklaşık 2 cm kalınlığında dilimlere ayırın. Tavanın içine bir çay bardağı sıvıyağ koyun ve yufkalı köfteleri orta ateşde iki tarafı da kızarana dek maşa ile çevirerek kızartın. Kızaran köftelerin yanında garnitürlerle birlikte sıcak servis yapın. Püf noktası Köfteye az bir miktar (yarım çay kaşığı) karbonat atmanız önerilir. Böylece köfteler güzel kabarır. Soya sosu ve sarımsaklı bir sos ile köfteleri süsleyebilirsiniz. Bir miktar tereyağında yarım çay bardağı soya sosu ile birkaç diş sarımsağı kavurduktan sonra üzerine yarım çay bardağı su dökün. Fırında pişirmeyi tercih ederseniz 180 derecede ve 20 dk da pişirmeniz önerilir. Hindi, tavuk ya da kuzu ile de yemeğinizi yapabilirsiniz. Yufkalı köfteyi yanında patates tava ile servis edebilirsiniz. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Et yemekleri
Yufkalı Nezaket Köftesi
Üst
Alt