Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
çeşitli tarifler
Yelkenli Dolmanın Yapılışı.
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="Elifgül" data-source="post: 42046" data-attributes="member: 1043"><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkOrchid">Yelkenli Dolmanın Yapımı</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkOrchid"></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkOrchid"><strong>MALZEMELER</strong></span></span></span><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkOrchid"></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkOrchid">Yarım kilo dolmalık biber</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkOrchid">300 gr kemiksiz tavuk budu</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkOrchid">300 gr mantar</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkOrchid">3 diş sanmsak</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkOrchid">3 çorba kaşığı ceviz</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkOrchid">1 kahve fincanı pirinç</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkOrchid">2 adet havuç</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkOrchid">Yeteri kadar tuz, karabiber, tereyağı, dolmalık fıstık</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkOrchid"></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkOrchid"><u><strong>Hazırlanışı</strong> </u></span></span></span><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkOrchid"></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkOrchid">Sarımsakları küççük küççük doğrayıp tereyağında soteleyin. </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkOrchid">Küçük doğranmış tavuk etlerini içerisine ilave edin. </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkOrchid">Mantarları ince doğrayıp, rengi değişen etlerin üzerine dökün. </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkOrchid">Suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin ve üzerine tuz koyun.</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkOrchid">Havuçları bütün olarak haşlayıp ince dilimler halinde kesin. Bu dilimlerden üçgenler kesin. </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkOrchid">Kenarlarında kalan kısımları ise küçük küçük doğrayın. </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkOrchid">Biberlerin saplarını koparmadan uzunlamasına ikiye kesin. Yıkayıp tohumlarını temizleyin. </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkOrchid">Pirinci iki fincan su ile haşlayın. </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkOrchid">Dolmalık fıstıkları yağda pembeleştirip içerisine ceviz ilave edin.</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkOrchid">içerisine pişen etleri ve küçük doğradığınız havuçları da ilave edin. </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkOrchid">Üzerine tuz ve karabiber dökün. Çok az su ilave ederek karışıştırın. </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkOrchid">Yapmış olduğunuz bu karışımı biberlerin içerisine doldurun. </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkOrchid">Tepsiye sıralayıp çok az su ile fırında pişirin. </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkOrchid">Havuçtan kestiğiniz üçgenleri yelkeni oluşturmak üzere biber dolmanın üzerine koyun. </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: DarkOrchid">Servis tabağına alarak sıcak olarak servise sunun. </span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Elifgül, post: 42046, member: 1043"] [CENTER][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=DarkOrchid]Yelkenli Dolmanın Yapımı [B]MALZEMELER[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=DarkOrchid] Yarım kilo dolmalık biber 300 gr kemiksiz tavuk budu 300 gr mantar 3 diş sanmsak 3 çorba kaşığı ceviz 1 kahve fincanı pirinç 2 adet havuç Yeteri kadar tuz, karabiber, tereyağı, dolmalık fıstık [U][B]Hazırlanışı[/B] [/U][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=DarkOrchid] Sarımsakları küççük küççük doğrayıp tereyağında soteleyin. Küçük doğranmış tavuk etlerini içerisine ilave edin. Mantarları ince doğrayıp, rengi değişen etlerin üzerine dökün. Suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin ve üzerine tuz koyun. Havuçları bütün olarak haşlayıp ince dilimler halinde kesin. Bu dilimlerden üçgenler kesin. Kenarlarında kalan kısımları ise küçük küçük doğrayın. Biberlerin saplarını koparmadan uzunlamasına ikiye kesin. Yıkayıp tohumlarını temizleyin. Pirinci iki fincan su ile haşlayın. Dolmalık fıstıkları yağda pembeleştirip içerisine ceviz ilave edin. içerisine pişen etleri ve küçük doğradığınız havuçları da ilave edin. Üzerine tuz ve karabiber dökün. Çok az su ilave ederek karışıştırın. Yapmış olduğunuz bu karışımı biberlerin içerisine doldurun. Tepsiye sıralayıp çok az su ile fırında pişirin. Havuçtan kestiğiniz üçgenleri yelkeni oluşturmak üzere biber dolmanın üzerine koyun. Servis tabağına alarak sıcak olarak servise sunun. [/COLOR][/SIZE][/FONT][/CENTER] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
çeşitli tarifler
Yelkenli Dolmanın Yapılışı.
Üst
Alt