Vişne Reçeli..

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
Malzemeler:
* 1 kg vişne,
* 2 kg şeker,
* 2 bardak kadar su,
* yarım limon suyu.
Vişne Reçeli Yapılışı:
Öncelikle vişnelerimizin çekirdeklerini çıkartalım. Sonra tenceremize şekeri ve suyu koyarak kaynatalım. Şerbetimiz koyu bir kıvama geldiğinde vişnelerimizi ilave edelim. Vişneler ile birlikte 10 dakika kadar kaynayınca kıvamına bir bakalım. Bunun için cam bir tabak içerisine 1 damla reçel damlatalım. Eğer top şeklinde kalıyorsa olmuştur. Eğer çok dağılıyorsa biraz daha kaynatmak gerekir. Reçelin kıvamını anlamak için mükemmel bir yöntemdir. Tırnağına damlatanlarda vardır. Fakat elinizi yakabilirsiniz bu nedenle en sağlıklısı cam tabağa damlatmaktır. Aynı sonucu verir. Güzel bir reçelin sırrı kuvamıdır. Çok kaynatırsanız reçelimizin rengi koyulaşır ve tadı buruklaşır. Meyveleri sonradan katmamızın nedeni, meyvelerin ezilmemesi ve kokusunu ve tadını daha iyi vermesi için sonra katılır ve meyveyle beraber çok kaynatılmaz. Limonunu son 5 dakikada ilave edebilirsiniz. Vişne reçelimiz mis gibi vişne kokusu ve lezzeti ile çok leziz bir reçel olacaktır.
 
Üst Alt