vesvese duası

beydeba

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
285
Tepkime puanı
20
Vesveseye karşı okunacak dua
“Ve kul: Rabbieûzû, bike min hemezâti’ş-şeyâtin.Ve eûzû bike rabbi en yahdurûn.” (mü’minun23/97-98)

ANLAMI:"Deki:Ya Rabbi, Şeytanların vesveselerinden, onların yanımda bulunmalarından sana sığınırım!.

وَقُلْ رَبِّ اَعُوذُبِكَ مِنْ هَمَزَاتِ الشَّيَاطيِنِ وَا َعُوذ بِك رَبِّ اَنْيَحْضُرُونَ

Eğer vesvesenin senden kesilmesini istiyorsan, omu hissettiğin zaman rahat olmaya çalış, kendini sıkma. Çünkü sen sakin olunca ve ferahlanınca o hal senden kesilir. Mü*minin sevinmesinden daha çok şeytanı kızdıran şey yoktur; eğer vesvese edip kederlenirsen, şeytan sana keder ve vesveseyi çoğaltır.

Hazreti Aişe´den (Radıyallahu Anha) rivayet edildiğine göre, demiştir ki, Resûlüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem buyurdu: "Kim bu şeytandan bir vesvese kendinde bulursa, üç defa:

"Amenna billahi ve birusulihi." (Biz, Allah´a ve Peygamberine îman ettik) desin. Çünkü bunu söyle*mek, ondan vesveseyi giderir.

vesveseduasi.jpg


Vesvese, şeytanın verdiği zararlı olan şüphedir. Vesvese etmek günahtır. Günah işlememek için vesveseye hiç itibar etmemelidir. İki hadis-i şerif meali:

(Vesvese şeytandandır. Abdest alırken, guslederken ve necaset temizlerken, şeytanın vesvesesinden sakının.) [Tirmizi]

(Bir zaman gelecek, insanlar temizlikte fazla titiz hareket edecek, [vesvese ederek] dinde haddi aşacaklardır.) [Ebu Davud]

Abdest, namaz veya bunlar gibi işlerde vesveseye düşmüş olan bir kimsenin "Lâ ilahe illallah" demesi müstahabdır, çünkü şeytan bu zikri işitince, geri çekilip uzaklaşır. Çünkü:

"Lâ ilahe illallah" zikrin başıdır. Bundan dolayıdır ki, büyük şahsiyetler, "Lâ ilahe illallah" sözünü, zikir ehline tavsiye etmişler ve buna devam etmeyi emretmişler*dir. Ayrıca Vesveseyi gidermekte en faydalı ilâç, Allah´ı zikre yönelmek ve bunu çok yapmaktır.

? Vesveseden kurtulmanın yolları

?Vesvese nedir? Kurtuluş çareleri

?Vesvese için dua
 
H

Hidayet_notu

Kayıtsız
Misafir
Hz.Enes(r.a)'den rivayetle,Allah'ın Resulü (s.a.v)buyurdu:"İblisin fil hortumu gibi bir hortumu vardır. Onu ademoğullarının kalbine yerleştirir. Onun içinde şehvet ve lezzetler bulunur. Hortumunu yerleştirdiği kalbe vesvese verip Rabbi hakkında şüpheye düşürür. Kul: *Eûzü billâhis semíıl alími mineş şeytânirracîm* Ve eûzü billâhi en yahdurûn* İnnellâhe hüves semîul alîm* Manası:"Huzurdan kovulmuş olan şeytanın şerrinden her şeyi bilen ,duyan Allah'a sığınırım.Şühhesiz Allah,hem her şeyi duyan ve bilendir."derse,hortumunu kalpten çekiverir.
Not:"Duaya başlamadan evvel "Sübhâne Rabbiye'l Aliyyi'l A'la'l Vehhab" diye duaya başlayıp en az iki salevat getirerek duayı tamamlayın. Salevatı kısa olarak "Allâhümme salli alâ Muhammed" diyerek getirebilirsiniz. Bu dua takıntı,vesvese,sanrısal ses duyanlar için etkilidir."
 
Üst Alt