Uyandığında eline kına yakıldığını görmek

Yurdagül

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
14 Kasım 2013
Mesajlar
24
Tepkime puanı
0
Selamun aleyküm dostlar bir abim bana yaşadığı olayı anlattı. Ben de cevabı islami forumlardan bulacağımi düşündüm. Bu abi gece yatmadan önce Allahım beni güzel âlemlerde gezdirin diye dua etmiş. Sabah Uyandığında sağelinde bilek kısımlarına yakın soldan sağa doğru serçe parmağı kalınlığında bir kına yakildığını görmüş. Fotoğrafını da attı bana gerçekten kına başka birşey değil, hatta sağ tarafa doğru en sonunda kına yuvarlandı ve son bulmuş orada.ruyasinda ne gördüğünü hatırlamıyor lakin. Nasıl bir hikmettir bilmiyorum bu yüzden sizlerin huzuruna konuyu sunuyorum.Allah rızası için yardım edin.
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Ve Aleykümselam Belki başınıza gelmiştir , bir sabah uyandıklarında ellerinde ya da ayak parmaklarında kına şeklinde bir yanık , iz gören kişilerin sayısı çok fazladır..
Şimdi olaya 2 türlü bakacak olursak birincisi şu şekilde olabilir; hepimizin bildiği gibi vücüt ve ruh bağımlıdır ancak belli bir zamana kadar, insan rüya alemine ruhuyla dalar,
vucut sabitiır ancak aradaki bağ hiç bir zaman tam olarak kopmaz, örneğin rüyada yüksek bir binadan atladığınızda aynı hissi yataktada hissedersiniz ve zıplarsınız..
aynı şekilde istemsiz olarak kabus gördüğümüzde el kol hareketleri yapmamız yada ona bağlı olarak konuşmamız hareket etmemiz bunlara örnektir..

insan çok az rüyasını hatırlar uyku esnasında binlerce onbinlerce rüyadan sadece bir kaçı hatırlanır; bazende öyle alemlere dalarki rüya esnasında tıpkı rüyada zıplamak gibi;
korkmak gibi bir iz kanıt bırakır buda genelde kına şeklinde yansır vucuda ,bu aslında inanılmaz bir bağın olduğunu ve 2 aleminde adete iç içe olduğunu kanıtlar niteliktedir..

diğer bir taraftan bakacak olursakta
Rüyada kina görmek süsle yorumlanir.
Rüyasinda eline kina yaktigini görmek, ziynete, süse düskün bir kisi olduguna isarettir.
Rüyasinda baska birisinin eline kina yaktigini görmek, merhamet, şefkat ve müjde ile tabir olunur. Kirmani ye göre; kinayi bir kap içinde görmek, mal ve müjdedir.
Ellerini veya ayaklarini kina ile boyadigini gören, Ailesini zengin eder. Bir rivayete göre de dinde fesattir.
Diger bir rivayete göre, ailesine ait bazi işleri saklar. Sakalini kina ile boyamak, ibadeti gözleme, fakirligini halktan saklama, uzun ve hayirli ömür,
Allah (cc) rizasi için çalismak seklinde yorumlanir.

Kına yakmakla alakalı Hadis-i Şerifler de vardır.:
“Ebu Nuaym ve Bezzar’ın naklettiği hadis-i şerif de Efendimiz (a.s) :”Kına yakın.Zira güzelliğinizi,gençliğinizi ve nikah sevginizi arttırır.”
“Deylemî’nin naklettiği bir hadis-i şerif de ise Resûl-ü Ekrem (s.a.v)) :”İlk kına yakan İbrahim Peygamber’dir.Siyahla ilk boyanan da Firavundur.”

görüldüğü gibi uykudan uyandığında elinde ayan-beyan kınalar görmek mutlak manasıyla hayra alamettir.
selametle.

? Elde oluşan kahverengi lekeler
 

melekkk8

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
22 Şubat 2015
Mesajlar
12
Tepkime puanı
0
sabah uyandığında ellerin kına kokması

Selamün aleyküm,
Son sıralar biraz sıkıntılı günler geçiriyorum. Ama şikayet etmemem lazım, sonuçta herşeyin daha kötüsü var. Allah'a verdiği herşey için bin şükür.Bugün bütün gece uyumadım. Allah'a hep dua ettim, içimi boşalttım, sonra uykuya dalmışım. Uyandım, birden kına kokusu geldi, ellerimden geliyordu. Ellerimde çok hafif turuncu renkte oluşan lekeler var, kına gibi. Kokusu da kına gibi. Bu ne anlama geliyor bilen varsa Allah razı olsun sizden.
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Ve aleykümselam ,Şimdi olaya 2 türlü bakacak olursak birincisi şu şekilde olabilir; hepimizin bildiği gibi vücüt ve ruh bağımlıdır ancak belli bir zamana kadar, insan rüya alemine ruhuyla dalar,vucut sabıttır ancak aradaki bağ hiç bir zaman tam olarak kopmaz, örneğin rüyada yüksek bir binadan atladığınızda aynı hissi yataktada hissedersiniz ve zıplarsınız(arasıra başıma gelmiş bir şey) aynı şekilde istemsiz olarak kabus gördüğümüzde el kol
hareketleri yapmamız yada ona bağlı olarak konuşmamız hareket etmemiz bunlara örnektir...
insan çok az rüyasını hatırlar uyku esnasında binlerce onbinlerce rüyadan sadece bir kaçı hatırlanır; bazende öyle alemlere dalarki rüya esnasında tıpkı rüyada zıplamak gibi;korkmak gibi bir iz kanıt bırakır buda genelde kına şeklinde yansır vucuda ,bu aslında inanılmaz bir bağın olduğunu ve 2 aleminde adete iç içe olduğunu kanıtlar niteliktedir...

insanlar dünyada uyku ve rüyadadır. Gerçek şudurki. Hidayet kapısı açılacağı güne kadar. Beden kabrinde uyku ve rüyada olan her ferde Allahın hayy esmasının tecellisi ile beden kabrinde dirilmediği süre içinde ahiret hayatındadır.

Allahın 4 mülkü vardır 1- semayı dünya 2- ahiret 3- vahdaniyeti semadaniyet 4- tur işte bu mekanlar iç içe bir arzdan arşa sema ve burçlar halinde yükseliştedir.
Feleki şems en üst semadır . Her semada Allahın hidayet ettiği bir peygamberin ruhaniyeti ve makamı vardır.
Kişi uyku halinde iken bu semalara ruhu yolculuk yapabilir. Işte bu yolculukta ameliyat yahut bedeninde işaretlerle dönebilir. Kişi ellerinde kahverengi yada kına rengi bir işaretle dönerse. Bunun batin manası kahverengi ilmin ve kemalatın kapıları açılacağını ve ağır tecellilerle esmaül hüsnada imtihan olucağına delalettir.

kişi ilim sahibi ise derhal essabır hırkasını giyer ,yok ilim sahibi değilse mahşer olan bu semayı dünyada herkese feryadını duyurabilmek için anlatır ama onu hiç kimse anlamaz ve idrak edemez çünkü o işaret ile artık karanlıkta olanlarla arasına perde çekilmiştir .
Her Şeyin Sırrı Sabırdır...Sabredebilirseniz maddi, manevi Sırrın sahibi olabilirsiniz..
Bazı şeyleri her kez ile ile paylaşmayın. Onlar size özel bir Sır olduğunu unutmayın...

Hasbunallahu ve ni'mel vekil ni'mel Mevla ve ni'me'n nasîr..
Allah Teala bize yeter O ne güzel vekildir. Ne güzel Mevla ve ne güzel yardımcıdır. o ne güzel hâmi ne güzel güvencedir.
 
K

Kayıtsız Üye

Kayıtsız
Misafir
Kişi ilim sahibi ise derhal essabır hırkasını giyer ,yok ilim sahibi değilse mahşer olan bu semayı dünyada herkese feryadını duyurabilmek için anlatır ama onu hiç kimse anlamaz ve idrak edemez çünkü o işaret ile artık karanlıkta olanlarla arasına perde çekilmiştir .
Her Şeyin Sırrı Sabırdır...
Yazmışsınız ilim sahibi değilse feryadını duyurabilmek icin dünyadaki herkese anlatır ama onu hç kimse anlamaz derken bu cümleyi orneklendirip açabilir misiniz.
 
Üst Alt