Üç renkli salata...

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117



Malzemeler

1 kg haşlanmış patates
5 tane havuç
Yarım demet maydonoz
Yarım demet taze soğan
Yarım kırmızı lahana veya kırmızı pancar turşusu
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Limon
Sıvıyağ


Yapılışı
Patatesler rendelenip yarısı ayrılır.Ayrılan patatesin yarısına maydonoz,soğan,karabiber,kırmızıbiber,tuz,sıvıyağ ve yarım limon suyu eklenip yoğurulup kelepçeli kalıbın tabanına konulup sıkıştırılarak yayılır.Havuçlar rendelenip tavaya alınır.Biraz sıvıyağ ilâve edilerek 2-3 dk sotelenir.Ocaktan alıp biraz ılındıktan sonra patateslerin üzerine dökülüp yayılır.Kırmızı lahana rendenip ince tarafıyla rendelenip tuz ve limon suyu ilave edilerek biraz ovulur.Ayrılan patates ve sıvı yağ ilave edilip karıştırılır. Havucun üzerine ilave edilip yayılır el ile bastırarak sıkıştırılır. Dolapta 2 saat dinlendirilip servis yapılır. İstenirse üzerine servisten önce mısır serpip servis edilir.
 

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
9,111
Tepkime puanı
81
börekte patates salatada patates yine patates yine patatescddvb..

Emeğine sağlık kardeşim:)
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
börekte patates salatada patates yine patates yine patatescddvb..

Emeğine sağlık kardeşim:)

:tamam:.
ahh oyle acim ki.. ne olsa yerdim..ama ben patatesi haslar yagli peynir ile yemeyi en cook severdim..
nenelerimiz gibi.. basit ve zahmetsiz.. aboo bunlar cook zaman ve emek marifet.. huner ister bunlarda ben de yok..cddvb..cddvb.. bbnn.. bir dak. siparis vereyim...
 
Üst Alt