Tuzda adaçaylı tavuk

hüzün

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
27 Şubat 2011
Mesajlar
413
Tepkime puanı
6
389.jpg




Malzemeler :

1 bütün tavuk
1.5 kg. tuz
2 yumurta akı
alabildiği kadar su

İç Harcı İçin:

1 soğan
3 diş sarımsak
adaçayı
havuç
Tane karabiber

1. Garnitür İçin:

yarım kg. organik esmer pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı et suyu
Sıvı yağ
su

2. Garnitürü İçin:

5 patates
1 çorba kaşığı tereyağı


Hazırlanışı:

Tavuğun iç harcı için soğanı ve sarımsağı iri olarak kesin. Tavuğun içine sarımsak, soğan, havuç, tane karabiber, adaçayı ile doldurun. Daha sonra iğne ve iplikle tavuğu dikin. Karıştırma kabına 1.5 kg. tuzu alın. Üzerine 2 yumurta akını ilave edip karıştırın. Üzerine su ilave edip tekrar karıştırıp kar haline getirin. Fırın tepsisine tavuğu alın. Tavuğun üzerini kar haline gelmiş tuz ile tavuğu tamamen kapatın. Öncden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin. Tavuğun yanına 5 adet patatesi alüminyum folyo ile kapatın. Tavuğun yanına fırın tepsisine patatesleri alın ve pişirin. Pilavı için tencereye tereyağını alın. Üzerine yarım kg. esmer şeker ilave edin, karıştırın. Daha sonra üzerine bir tutam tuz ilave edin. Pirincin üzerine et suyu ve normal su ilave edip pilavı pişirin. Servis tabağına pişen tavuğu alın ve tuzunu kırın. Tavuğu yanında pilav ve patates ile servis edin.
 
Üst Alt