Turunç reçeli.

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117

MALZEMELER
7-8 adet turunç
1,5 kg şeker
2 su bardağı su
1/2 adet limonun suyu
HAZIRLANIŞI
1. Turunçlar iyice yıkandıktan sonra meyvenin kabukları soyulur.
2. Kabukların içindeki beyaz bölüm iyice sıyrılır.
3. Kabuklar rulo şeklinde kıvrılıp, kalın bir iğne yardımıyla ipe dizilir.
4. Acısının çıkması için 3 defa su değiştirilerek haşlanır.
5. Acısı çıkartılan kabukların suyu süzüldükten sonra üzeri şekerle kaplanıp bir ece dinlendirilir.
6. Ertesi gün üzerine su ilave edilerek pişirilmeye başlanır.
7. Şurup kıvamını almaya başlayınca limon suyu eklenip, bir taşım daha kaynatılır.
8. Kavanozlara doldurulup soğumaya bırakılır.
9. Servis için tabaklara alınırken ipleri çıkarılır.
 
Üst Alt