Tereyağlı Poğaça

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
tereyağli-pogaça.jpg

Malzemeler:
  • 250 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yumurta (birinin sarısı üstüne sürülecek)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket yaşmaya
  • Alabildiği kadar un
İçi İçin:
  • Peynir
  • Maydanoz
Üstü İçin:
  • Yumurta sarısı
  • Çörekotu
Yapılışı:
  • Derin bir kaba sıvıyağı, yumurtaları, yoğurdu,tuzu şekeri ve mayayı ekleyip karıştırın.
  • Karıştırdığınız malzemelerin üzerine eritilmiş tereyağını ve alabildiği kadar unu (hamur kulak memesi kıvamında olacak) ekleyip yoğurun.
  • Üstünü örtüp dinlenmeye bırakın.
  • Bu arada içini hazırlamak için, peyniri çatalla ezin ve ince doğradığınız maydanozu ekleyip karıştırın.
  • Mayalanan hamurdan, yumurta büyüklüğünde parçalar alıp elinizle bastırarak yuvarlak bir şekilde açın.
  • Açtığınız hamurun ortasına, harçtan bir çay kaşığı ekleyip, iki taraftan katlayarak kapatın.
  • Hazırladığınız poğaçaların kapattığınız yeri alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizin.
  • Yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin.
  • 170 derecede ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
 
Üst Alt