Tavuklu Mantı Böreği

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
Tavuklu Mantı Böreği
2489577343_ea674255d8.jpg



Malzemeler

* dört yufka
*2 tavuk but
*2 tavuk gögüs
*sıvıyag
*karabiber-tuz
*yogurt
*üç diş sarımsak
*1 ttlı kaşıgı kırmızı pul bier
*üç yemek kaşıgı sıvıyağ(kırmızı biberi için)

Yapılışı
Tavukları tencereye koyup üzerlerini kaplayacak kadar su doldurun ve haşlayın. Haşlandıktan sonra tavukları didip bir tabağa koyun. Tuz ve karabiberle de harmanlayı unutmayın. Tavuk suyunu da kapağı açık bırakarak soğumaya bırakın.
Fırın tepsisini biraz sıvıyağı ile yağlayın. Yufkalardan birini tepsiye serip üzerine fırça ile veya eliniz ile sıvıyağı sürün, sonra ikincisini serip aynı işlemi yapın. ikinci yufkadan sonra, yufkaların üzerine iç malzemeyi yayın. İç malzemeyi koyduktan sonra üstüne 3. yufkayı yine yağlayarak serin ve 4.süne de aynısını yapıp yağlayın ve işlemi sonlandırın. Artık börek fırına girmeye hazır.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30-35 dk kadar pişirin. Börek fırından çıkar çıkmaz kenarda soğumuş olan tavuk suyundan yaklaşık 3 veya 4 su bardağı kadar tavuk suyunu üzerine döküp sıvıyı emmesini sağlayın. Burada önemli olan böreğin sıcak, tavuk suyunun da soğuk olması.
Bu işlem bittikten sonra sarımsak eklediğiniz yoğurdu böreğin üzerine dökün, en üstüne de zeytinyağında kızdırılmış kırmızı pul biberi gezdirin.


Afiyet olsun !
 
Üst Alt