Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Tatlılar
Tavuklu Kadayıf Dolması
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="Elifgül" data-source="post: 42047" data-attributes="member: 1043"><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">Tavuklu Kadayıf Dolması Yapımı</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">MALZEMELER</span></span></span><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"><span style="color: Blue">300 gr Tel Kadayıf</span></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"><span style="color: Blue">1/2 Tavuk Göğsü</span></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"><span style="color: Blue">4 Yemek Kaşığı ırmik</span></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"><span style="color: Blue">3 Yemek Kaşığı Toz şeker</span></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"><span style="color: Blue">1 Su Bardağı Ceviz</span></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"><span style="color: Blue">2 Su Bardağı Süt</span></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"><span style="color: Blue">şERBET MALZEMESı</span></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"><span style="color: Blue">3 Su Bardağı Toz şeker</span></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"><span style="color: Blue">3 Su Bardağı Su</span></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"><span style="color: Blue">1 Çay Kaşığı Limon Suyu</span></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">HAZIRLANIŞI. </span></span></span><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">Tavuk göğsünü tuzsuz, sade haşlayın. Haşlanan tavuğu süzün ve tel tel didin. </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">irmik, süt, ve şekeri birlikte pişirip soğuyunca dövülmüş cevizi ve tavuk etlerini ekleyin.</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">Kadayıftan bir miktar kopararak tabağa yayın. </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">Uç kısmına yeteri kadar harçtan yerleştirerek dolma sarar gibi sarın. </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">Tel kadayıf bitinceye kadar bu işlemi uygulayın. </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">Yağlanmış tepsiye yerIeştirerek üzerine kızdırılmış margarini eşit miktarda gezdirin. </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">Önceden ısıtılmış fırında kızartın.</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">Su ve şekeri birlikte kaynatın ve şerbeti limonla kestirip, soğuması için bırakın. </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">Kadayıflar sıcak, şerbet soğuk olmak üzere kepçeyle üzerine gezdirip çekmesini bekleyin. </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive">Servis tabağına alarak servis yapın </span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Elifgül, post: 42047, member: 1043"] [CENTER][FONT=Trebuchet MS][SIZE=4][COLOR=Olive]Tavuklu Kadayıf Dolması Yapımı MALZEMELER[/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Trebuchet MS][SIZE=4][COLOR=Olive] [COLOR=Blue]300 gr Tel Kadayıf 1/2 Tavuk Göğsü 4 Yemek Kaşığı ırmik 3 Yemek Kaşığı Toz şeker 1 Su Bardağı Ceviz 2 Su Bardağı Süt şERBET MALZEMESı 3 Su Bardağı Toz şeker 3 Su Bardağı Su 1 Çay Kaşığı Limon Suyu[/COLOR] HAZIRLANIŞI. [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Trebuchet MS][SIZE=4][COLOR=Olive] Tavuk göğsünü tuzsuz, sade haşlayın. Haşlanan tavuğu süzün ve tel tel didin. irmik, süt, ve şekeri birlikte pişirip soğuyunca dövülmüş cevizi ve tavuk etlerini ekleyin. Kadayıftan bir miktar kopararak tabağa yayın. Uç kısmına yeteri kadar harçtan yerleştirerek dolma sarar gibi sarın. Tel kadayıf bitinceye kadar bu işlemi uygulayın. Yağlanmış tepsiye yerIeştirerek üzerine kızdırılmış margarini eşit miktarda gezdirin. Önceden ısıtılmış fırında kızartın. Su ve şekeri birlikte kaynatın ve şerbeti limonla kestirip, soğuması için bırakın. Kadayıflar sıcak, şerbet soğuk olmak üzere kepçeyle üzerine gezdirip çekmesini bekleyin. Servis tabağına alarak servis yapın [/COLOR][/SIZE][/FONT][/CENTER] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Tatlılar
Tavuklu Kadayıf Dolması
Üst
Alt