Tavuk Göğsü

Zeynep

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
8 Temmuz 2011
Mesajlar
138
Tepkime puanı
3
yalanci_tavuk_gogsu.jpg



Malzemeler:

1/2 Paket margarin
1 Lt süt
3 Fincan un
3 Fincan şeker
1 Paket vanilya
1 Adet damla sakızı veya falım sade sakız
tarçin

Nasıl Yapıyoruz?

Margarini tencereye koyup eritmeye başlıyoruz. Margarin eridikten sonra un katıyorum ve bir müddet karıştırarak kavuruyoruz. Şekeri ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz. Sütü yavaş yavaş ekliyoruz, sakızı içine atıyorum ve hala karıştırmaya devam ediyoruz. Hiç boş bırakmaya gelmez hep karıştırmak lazım… Tavuk göğsü kaynamaya ve koyulaşmaya başlayınca vanilyayı katıyoruz ve bir müddet sonra tencereyi ocaktan alıyoruz. Yarım saat kadar tavuk göğsümüzü soğuması için kendisiyle baş başa bırakıyoruz ve sonra görünümü güzelleşene kadar mikserle çırpıyoruz. Sonra tepsi şeklinde bir kaba alıyoruz, dolapta yeteri kadar soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapıyoruz.üzrine de tarçin serpiyoruz.
 

süreyya58

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
30 Temmuz 2011
Mesajlar
1,199
Tepkime puanı
16
emeğine sağlık kardeşim.çok güzel görünüyor yaa :)
 

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
Güzel bir tatlı ara sıra bende yaparım güzel oluyor.teşekkür ederim elinize emeğinize sağlık zeynep kardeşim.:)
 

bilge_66

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
2 Haziran 2011
Mesajlar
63
Tepkime puanı
2
1 Adet damla sakızı veya falım sade sakız bundan emin misiniz damla sakızı limon tuzuna benzeyen bir şey çiğnenen sakızla hiç ilgisi yok ben de sık yaparım bu tarifi damla sakızı koymadan yaparım :) fincanı da kahve fincanı olarak belirtelim ki malum bir de büyük kupa fincanlar var :) teşekkürler tarif için :)
 

Zeynep

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
8 Temmuz 2011
Mesajlar
138
Tepkime puanı
3
1 Adet damla sakızı veya falım sade sakız bundan emin misiniz damla sakızı limon tuzuna benzeyen bir şey çiğnenen sakızla hiç ilgisi yok ben de sık yaparım bu tarifi damla sakızı koymadan yaparım :) fincanı da kahve fincanı olarak belirtelim ki malum bir de büyük kupa fincanlar var :) teşekkürler tarif için :)

ablacım zaten onu katmak zorunlu değil isteye bağlı farklı tad versin diye :)
 
Üst Alt