Tarçınlı Cevizli Kurabiyenin

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
tarçinli-cevizli-kurabiye.jpg


  • 250 gr margarin (oda sıcaklığında)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 3,5 su bardağı un
Üzeri İçin:
  • 2 tatlı kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı:
  • Unu, margarini, tereyağını, vanilyayı, pudra şekerini, tarçını, kabartma tozunu ve cevizi geniş bir kaba alın, elinizle malzemeler özleşene kadar yoğurun.
  • Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve elinizle hafifçe bastırın.
  • Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
  • (Altları hafif pembeleşip üstleri beyaz kalacak şekilde pişirin.)
  • Pişen kurabiyeleri servis tabağına alın.
  • Üstlerine pudra şekeri ve tarçın serpip servis yapın.
 
Üst Alt