Tahinli lahana dolması.

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
Tahinli lahana dolması.

MALZEMELER

1 adet orta boy lahana (tuzlu suda haşlanmış)
2 su bardağı pirinc

2 adet domates (küp küp ince olarak doğranmış)

2 adet yeşil biber (ince doğranmış)

1 çay bardağı zeytinyağı

1 yemek kaşığı kırmızı biber

1 tatlı kaşığı karabiber

Yaırm demet maydanoz (ince doğranmış)
Yaırm su bardağı tahin
1 tutam tuz

Sos ıçin :


1 çay bardağı tahin


1 su bardağı yoğurt
2 limon suyu

5-6 diş sarımsak (dövülmüş)
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 tutam tuz

HAZIRLANIşI

Pirinci yıkayıp süzün. Domates, soğan, yeşil biber, maydanoz, tahin, zeytinyağı ve baharatları karışrırarak iyice harmanlayın.

Lahanaların içine azar azar iç koyarak sarın.

Tencereye dizin, 2 su bardağı su ilave ederek, kısık ateşte pişirin.

Sos malzemelerini presten geçirip lahanaların üzerine döküp 5 dk kadar tekrar kaynatın.

Lahana dolmanızı en az 3-4 saat dinlendirin.

Soğuk olarak servis yapın.
 
Üst Alt