Sizin en hayırlınız, ailesine karşı en iyi olanınızdır

vaveyla

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
26 Şubat 2011
Mesajlar
503
Tepkime puanı
10
aile.png


Bir toplumun temel yapıtaşı ailedir. Eğer aile de sıkıntı var ve huzur yoksa bu durum dışarıya da yansır. Hatta bazen kendi ailesine dahi zararla geri döner. Ailevi sorunlar olmazsa olaylarda çıkmaz. Çünkü bir evde Muhammedi hava tütmeye başlayınca; o evde huzurda tütmeye başlayacaktır. Zaman geçtikçe o huzur dışarıya aksedecek ve çığ gibi büyüyecektir.

Beşer güvercin misal bir kanadı ilim, bilgi diğer kanadı din, inanç olursa uçabilir. Çocukken yanlış davranışların önüne geçilmediği takdirde ileri ki yaşlarda bunun telafisi daha zorlaşır. Aile çocuğuna dini eğitim vermeli, eksik kaldığı durumlarda güvenilir başka mercilere başvurularak yardım alınmalıdır.

Günümüzde modern eğitim 5-6 yaşında başlıyor. Oysa bir baba bir gün çocuğunu mahallesindeki camisinin imamına götürür. İmam çocuğun yaşını sorar. Baba üç yaşında olduğunu söyleyince, hoca geç kaldığını söyler ve baba şaşkınlıkla ne zaman getirmem gerekiyordu ki hocam der. İmam; Öncelikle sen çocuğuna anne olabilecek uygun birini seçtin mi? Özellikle annesi hamile kaldıktan sonra boğazından haram lokma geçti mi? şeklinde bütün velilere ibretlik ders verir. Bir çocuk Kuran-ı Kerimde ilk emir Oku! olduğunu idrak etse, geleceği için çürük yapıtlar düşünmez. Zamanla Hakk din ile fenler birbiriyle çatışmadığını, aksine bir nevi merdiven gibi insanı manen ALLAHa yaklaştırdığını anlar.

Örnek olmayan anne baba örnek evlatlar yetiştiremez. Birilerinin dünyasını değiştirmek istiyorsanız, buna önce kendi dünyanızla, sonra çevrenizdekilerle başlayın!
 
Üst Alt