Sizde bir hafız yetiştirin (VUSLAT DERNEĞİ)

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
hafiz-yetistiriyorum.jpg
Hafızlık Çalışmasının Amacı
Çocuklarımızın eğitim seviyesinin yükseltilmesi, faziletli ve erdemli bir toplumun oluşturulması, dini ihtiyaçlarının giderilmesi, nitelikli ve bilgili bir neslin yetiştirilmesi ve kimliğimizin muhafazası için insanları hafızlık kurumuna teşvik eden çalışmalar gerçekleştiriyoruz.

Müslümanlar olarak, diğergâmlık duygularımızı hep canlı tutmak ve neslimizi bilinçli bir şekilde geleceğe hazırlamak durumundayız. Bunun yanı sıra Müslümanların Ehl-i Sünnet çizgisinde varlığını devam ettirebilmesi için insanımızın, imanını ve İslam ahlakını koruması çok önemlidir. Bu yolda gösterilecek çabanın da ne denli büyük olduğu şüphesizdir.

05.05.2017 itibari ile Vuslat Derneği 14.500 İlim Talebesine Düzenli Yardım Ulaştırıp Hizmet Vermektedir.

Açalım gözümüzü, dünyayı karanlıkta bırakıp gitmeyelim. Yıldızlarını yetiştirelim de gidelim. Dünyayı aydınlıkta bırakalım. Mahmud Efendi Hazretleri (Kuddise Sirruhu)

Medreselerimizde Hafızlık çalışmaları üç aşamada gerçekleştirilmektedir.

İbtida Hafızlık Eğitimi (Hazırlık Bölümü)
Kur’an-ı Kerim; Yüzüne okuma becerilerinin arttırılması
Talim; Kur’an-ı Kerim’in tecvide uygun olarak okunması, ses bilgisi
Tecvid; Her harfin hakkını vererek ağızdan doğru bir şekilde çıkarılması
Meharic-i Huruf; Harflerin ağızdan çıkış yerlerinin öğretilmesi
Tashih-i Huruf; Harflerin doğru bir şekilde okunması

Yukarıdaki bu eğitimleri alan hafız adaylarımız hocaları tarafından Yasin-i Şerif, Tebareke, Amme Cüzü ile 10 Aşr-ı Şerif ezberlemek sureti ile sınava tabi tutulur. Sınav neticesinde hafızlık yapmaya elverişli olan öğrencilerimiz medreselerimizin hafızlık bölümüne alınır.

Hafızlık Eğitimi
Ezber; Kur’an-ı Kerim’i belirli bir metodla ezberlemek
Kıraat; Kur’an-ı Kerim’in farklı okunma çeşitlerinin eğitimi (ses eğitimi)
Pratik Arapça; Öğrencilerin Fasih Arapça ile konuşma becerilerinin arttırılması
Hüsn-ü Hat; Öğrencilerin el becerilerinin geliştirilmesi yeteneklerinin arttırılması

Yukarıdaki bu eğitimleri başarı ile tamamlayan talebelerimiz, hafızlık icazetlerini alarak medreselerimizdeki bir üst seviye olan ve İslami İlimler alanındaki eğitimleri için Arapça Medreselerimize alınırlar.

Arapça Medresesi
Hafızlık icazetini alan talebelerimizin Arapça Medreselerindeki eğitimleri iki ana başlık altında verilmektedir.
İslami İlimler; Tefsir, Kelam, Belağat, Fıkıh, Siyer, Akaid, Hadis, Usul-ü Hadis, Usul-ü Fıkıh, Münazara, Mantık Osmanlıca
Arapça Dil Bilgisi; Sarf (Emsile, Bina, Maksud, İzci, Sadeni,) Nahiv (Avamil, Ecrümiye, Tuhfetül Avamil, İzhar, Suyuti, Halmakıd, Suzuruz Zeheb, Netayiç, Molla Cami

İbtida Eğitimi, Hafızlık ve son olarak Arapça Medresesi’nde eğitimlerini tamamlayan talebelerimiz, hocalarımız tarafından uygulanan sınavlar sonucunda icazetlerini alarak talebeliği bitirip, hoca olmaktadırlar.

“Kur’an-ı Kerim’i okuyanlar, okutanlar, onu ezber yapanlar her daim zengindirler. Asla ve asla mağdur olmazlar, hakir olmazlar, zelil olmazlar. Mahmud Efendi Hazretleri (Kuddise Sirruhu)

Hafız Yetiştiriyorum Projesinin Amacı Nedir?
Hafızlık ve İslami ilimleri okuyan öğrencilerimizin aylık eğitim masraflarını üstlenmek, bir alim ve hafız yetiştirmek isteyenlere bu hayırlı işte bir imkan sunmaktır.

Öğrencilerin Bursunu Nasıl Üstlenebilirim?
Öğrencinin bursunu üstlenmek isteyen hayırseverlerimiz, Dernek Merkezimize bizzat gelerek, www.hafizyetistiriyorum.com ve www.vuslat.org.tr internet sitelerimizden veya 0212 659 28 80 telefon numaramız ile hafız okutmak istediklerini bildirebilirler. İlk hafızlık ödemesi akabinde hangi öğrenciye burs verdiklerine dair “Öğrenci Belgesi” hayır severe ulaştırılır.

Burs Ödemelerini Nasıl Yapabilirim?
Burs ödemelerini aylık, 6 aylık, 12 aylık veya 18 aylık periyotlarda ödeyebilirsiniz.
Bağışlarınızı,
| www.vuslat.org.tr internet sitemiz üzerinden kredi kartı ile online bağış
| Havale ve EFT ile banka üzerinden
| PTT ile
| Makbuz karşılığı elden, ödeyebilirsiniz.

Bir Hafız Bursu Ne Kadar?
Hafızlık ve İslami ilim tahsil eden bir öğrencinin burs bedeli aylık 250 TL’dir. Öğrencinin tahsil süresi ortalama 18 ay olup toplam burs bedeli 4500 TL’dir.

Hafızlığın Önemi Hakkında

Hamd, kendisinde hiçbir eğrilik bulunmayan kitabı kuluna indiren ve onunla müminleri çok büyük mükâfatlarla müjdeleyip, onu hakkını vererek okuyanlara cenneti vadeden, diriliş gününe kadar da onu korumayı üzerine alan Allah’a olsun ki O: “Muhakkak ki o kitabı biz indirdik ve onun koruyucusu da elbette biziz” buyurmuştur.

Hak Teala o kitabı kendilerine ilim verilenlerin gönüllerinde korumuştur. Kim onu ezberlemek suretiyle koruma şerefine nail olursa o, iki cihanda nimet verilenlerdendir. Burada onun korumasının kitaplarda, kasetlerde, satırlarda değil, bilakis kalplerde ve gönüllerde olması gerektiğine işaret vardır. Şayet böyle olmasaydı indirilmiş olanla, sonradan değiştirilip bozukluğa uğrayan birbirine karışırdı.

Bilhassa teknolojinin çok geliştiği, basım ve yayın tekniklerinin ilerlediği ve kasıtlı olarak Kur’an-ı Kerim’i tahrif ve hakikate muhalif olarak tevil etmeye çalışan düşmanların sayısının çok fazla arttığı bu asrımızda…
 
Üst Alt