Sizde bir fakiri doyurun(VUSLAT DERNEĞİ)

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
asevi-2.jpg
Vuslat Derneği Aşevleri, kapısını soğuk rüzgarlardan başka kimsenin çalmadığı, en ücra köşelerde bulunan gariplerin, yetimlerin, yaşlı ve kimsesizlerin kapılarına kadar sıcak yemek ulaştırıyor.

İstanbul ve Erzurum’daki Aşevlerinde günlük 3,000 ihtiyaç sahibi ve ilim talabesine sıcak yemek çıkarılmaktadır.

365 Gün Açık Bir Mutfak

365 gün aralıksız çalışıp binlerce kişiye sıcak yemek ulaştıran Vuslat Derneği Aşevleri, ilim tahsillerine devam eden talebeleri de unutmuyor. İmkanları olmadığı için kendi yemeklerini çıkaramayan medreselerimize günün üç öğünü yemek ulaştırılıyor.

Aşevi Mutfak
Yemekler hijyenik bir ortamda ehil personellerimiz tarafından hazırlanıyor.

Et Depomuz
Etlerimiz soğuk hava depolarında bozulmadan korunarak saklanıyor.

Gıda Deposu
Yemeklerimiz için gereken gıda malzemeleri aşevi gıda deposunda muhafaza ediliyor.

Dağıtım Ekibi
Önceden tespit edilmiş olan ihtiyaç sahiplerinin kapılarına kadar sıcak yemek ulaştırılıyor.

Peygamber Efendimiz (sav) şöyle buyuruyor; “Fakirleri tanıyınız. Onların yanında kuvvet bulup, onlara yardım ediniz. Onların Allah (c.c.) katında devleti vardır.” Sordular: “Ya ResulAllah onları devleti nedir?” ResulAllah (sav) şöyle anlattı; “Kıyamet günü onlara şöyle denir: ‘Hele bir bakın, kim size bir parça bir şey yedirmiş, kim bir şeyler içirmiş, kim bir elbise giydirmişse, onların elinden tutun doğruca cennete girin.’ “
HEDEFİMİZ; Günlük 10.000 aylık 300.000 yıllık 1.800.000 ihtiyaç sahibi ve ilim talebesine sıcak yemek ulaştırmak.

Günlük binlerce ihtiyaç sahibinin yemek ihtiyacını karşılayan Vuslat Derneği Aşevleri, soğuk kış günlerinde bir bakanı olmayan, yaşlı ve yatalak kimselerin ayaklarına kadar giderek sıcak yemek ve ekmek ulaştırıyor.

Aşevlerimizde ihtiyaç sahipleri ve ilim talebeleri için 01.01.2016 tarihi itibari ile 14.750.000 kişilik yemek çıkarılmıştır.

İlim Tahsili Yolundaki Talebelerimizin Sofralarına Ortak Oluyoruz

Hayallerine haram girmemiş yavrularımızın yemek ihtiyaçlarını Vuslat Derneği Aşevleri olarak karşılıyoruz. Onların dualarına, onların sofralarına ortak oluyoruz. İlim tahsili gören bu talebelerimizin yüzlerindeki gülümseme o sofralara ayrı bir bereket katıyor.

 
Üst Alt