Site Kuralları...

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
9,111
Tepkime puanı
81
1.png

• KURALLARA UYMAYANLAR - PROFİL ALANI DA DÂHİL- SÜRESİZ YASAKLANACAKLARDIR.
• FORUMDA KISALTMALAR (mrb, slm, nbr, grsrz gibi) ve YABANCI KELİMELER KULLANMAK ve tamamı BÜYÜK HARFLARLE MESAJ YAZMAK KESİNLİKLE YASAKTIR.
Kayıt olurken profilinizi lütfen doğru ve anlaşılır şekilde doldurun. Profil bilgilerine saçma ve gerçek dışı bilgiler yazanlar ciddiye alınmayacak, gerekirse üyelikleri iptal edilecektir.
• Başlıklarda açıklayıcı olmak zorundasınız. ''Selam'', ''Merhaba'', "Yardım", "İmdat","Acele","Lütfen bakın" gibi başlıklar açmak yanlıştır.
• Mesaj yazarken imla kurallarına dikkat etmek zorunludur."help, pless, nooooolur, aceleeee," gibi Türkçe olmayan ve siz Türk gençlerine yakışmayan şeyler yazmak yasaktır.
• Unutmayın ki kurallar düzeni sağlamak için konmuştur. Hiç kimseye eziyet etme niyetinde değiliz.


Ana Kural; Sitemizde Özel mesaj sistemi üyelere kapalıdır. Sadece yöneticinin üyeleri bilgilendirmesi için kullanılacaktır.
Sitemizden dışarıya link vermek, özellikle de yönetimle görüşmeden, reklam veya tanıtım amaçlı link vermek kesinlikle yasaktır.


1. Kuralları okumamak, uymamak için mazaret sayılmaz. Burada bulunan her üye bu kuralları okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Sitemiz İslami paylaşım sitesi olup ismine yakışır bir şekilde kurallara uyulmasını üyelerimizden rica ederiz.

2. Sitemize üyelikler herkesin kendi özgür iradesi sonucu gerçekleşiyor. Paylaşım yapanlar, soru soranlar veya konu açanlar ya da rüyasını paylaşanlar, bunları kendi istek ve iradeleriyle yapıyorlar. O nedenle sebep ne olursa olsun lütfen hiç kimse üyeliğimi silin veya açtığım konuyu silin diye müracaat etmesin. Üyelik veya konu silinmesi gibi bir uygulama yoktur. Burası "yap-boz" tahtası değildir. O nedenle üye olmadan veya konu açıp paylaşım yapmadan önce iki defa düşünün! Mesajınız yayınlandıktan sonra silinmesi mümkün değildir!

3. Foruma gönderilen mesajlar yönetim tarafından kontrol edilir. Gerekli görülürse mesajda düzenleme, kelimelerde değişiklik, gereksiz cümle veya sözcüklerin silinmesi veya gerekli olanların eklenmesi yönetim tarafından yapılır. Mesaj sahibi bu değişikliklere itiraz edemez!

4. Sitemizi, site yönetimini, site kurallarını, site amacını eleştiren, kötüleyen, şikâyetçi olan yazılara izin verilmez. Beğenmiyorsanız bu siteye girmeyin. Site aleyhinde ve site yöneticileri aleyhinde mesaj yazmak, bindiğiniz dalı kesmek olur.

5. Forumda başka bir siteden veya bir yerden alınan (KOPYA) yazılar paylaşmak yasaktır. Başkası tarafından, başka yerde paylaşılmış bir yazıyı bir de burada yayınlamaya gerek yok. Ancak kendi bilgi ve emeğinizle veya çeşitli kaynaklardan derleme yaparak kendi oluşturduğunuz yazı ve makalaler paylaşabilirsiniz.

6. Yeni bir konu açarken, önce sitede arama yapalım, aynı konuda ikinci bir başlık açmayalım. Konu başlığı konunun içeriği ile ilgili olsun.
Abartılı ve anlamsız başlıklar kullanmayalım. Büyük harflerle yazmayalım. Konuyu okumak isteyip istemediğimizi, başlığından anlayabilelim.

7. Foruma üye olurken (xxxx25,vvvvv35 …vb) gibi nickler, site adresleri içeren(w w w. siteadresi. com)nickler ve ahlaka aykırı, toplumda ayıp olarak nitelendirilebilecek nicklerle üye olmak yasaktır.
Farklı nicklerle çoğaltılmış üyelikler yapan paylaşımcılarımızın ilk üye olduğu nick harici nickleri tespit edildiği an paylaşımı ne olursa olsun silinecektir.

8. Her türlü sosyal network 'iletişim adresi' (sosyal medya, facebook, netlog, blogspot vs. gibi), PAYLAŞMAK YASAKTIR! özel iletişim talebinde bulunan üyeler belirli bir süre veya süresiz uzaklaştırılır. Burası bir paylaşım platformudur. Herkese açıktır. Hiç kimseye özel hizmet verilmez.

9. islamiforumlar.net forumunda hertürlü reklam yasaktır! Buna kendi siteniz yada başka sitelerin linklerini eklemekte dahildir.
Gönderdiğiniz mesajlar moderatör kontrolünden sonra yayınlanır!
(Moderatörlerimiz mesajlardaki linklerin mesaj içeriğine bağlı olarak kalması yada silinmesi hakkında karar verebilir)

10. Şahıs, veya kurumlara nakit yardımı talep etmek, Uygunsuz, tahrik edici, yalan ve/veya iftira içeren mesaj ve bilgileri göndermek, Ticari, reklam ya da promosyon materyalleri göndermek, kişinin haberleşme ve bilgi alma özgürlüğünü kullanmasını engelleyecek tarzda mesaj göndermek yasaktır.

11. Sitemiz islami içerikli bir sitedir, dinen çok yanlış olan ve günaha sebeb olacak saçma sapan cümleler içeren yazı ve paylaşımlar kullanmayalım, Bu tür yazı ve konu paylaşanlar uyarı yapılmadan forumdan uzaklaştırılır...

12. Sitemizde T.C yasalarına, İSLAM'IN ÇİZGİLERİNE Uluslararası içtihatlere aykırı belli bir ideolojiye ait propaganda, genel ahlaka aykırı küfürlü yazılar kesinlikle yasak olup, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep ayırımı yapacak biçimde üyeleri kışkırtıcı konular açılması yasaktır. Bu tür konu açan veya tartışmaya giren üyelerimize tekrar edilmemesi için birkez uyarı yapılır ikinci uyarıda süresiz banlanır.

13. Sitedeki hiçbir hatadan veya içerik hatasından yönetim hiç bir şekilde mesuliyet kabul etmez, bir hata görürseniz mesajın rapor kısmından rapor edin!

15. Forumda bölümler ve konular itibariyle yöneticiler paylaşımlarınızı mümkün olduğu kadar kontrol etseler dahi yazılardaki her harf, kelimeden katılımcı sorumludur.
Katılımcının Hukuk dışı yalan beyan, iftira, küçük düşürücü sözler, ispatsız karalama, makamlara saygısızlık, küfür .vb gibi yazılarından dolayı Yönetim sorumluluk kabul etmez.

16. Alimler, Hocaefendiler, Tarikatlar, Cemaatler, İslam Tarihindeki Şahsiyetler ve Toplum tarafından değer verilmiş Saygın ve Kariyer sahibi, Siyasi Parti, Oda, Dernek, Kurum, Kuruluş ve Başkanlarını Küçük düşürücü, aşağılayıcı, Karalayacı, Hakaret türünden Paylaşımlar kesinlikle yasaktır, butür yazıları yazanlar forumdan süresiz atılır

17. Forum içinde aşamadığınız sorunlarınız veya sorularınız için Yönetim ile iletişim kurunuz. Cevap verme Hakkı saklıdır.
18. Tamamı büyük harfle başlık ve mesajlar yazmak yasaktır. Büyük harfle yazmak bağırmak, azarlamak, hakaret anlamına gelir.

19.
Site kuralları değiştirilebilir ya da yeni kurallar eklenebilir. Eklenen veya yenilenen her kural geriye dönük işleyebilir.

Tüm üyelerimize hayırlı paylaşımlar dileriz... Kurallara uymayanların siteye girişi süresiz yasaklanır... YÖNETİM

3.png
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

(((__meftun__)))

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Katılım
8 Ağustos 2011
Mesajlar
457
Tepkime puanı
5
Bize de uymak düsüyor herhalde... Insallah...
 

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
Site kurallarını okudum inşaAllah dikkat edeceğim.
Teşekkürler.
 

Fani

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
15 Mart 2012
Mesajlar
25
Tepkime puanı
0
süperr
Kurallara uyalım, uymayanları uyaralım
sopa.gif
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
FORUM YEMINI...

Barışta ve savaşta, yerde gökte denizde ve gurbette..
1-Üye olduktan sonra ilk olarak kural-ı forumun kuralarini okuyup, anlayip ,tasdik ettikten sonra Kurallara uyacagima...uymayanları uyaracagim.

2-Zeki ,çevik, ahlaklı ve aynı zamanda bilgilendirici yazı yazıp paylaşan bir üye olacağıma

3-Arama yapmadan konu açıp yetkililerin sinir katsayılarını artırmayacağıma.

4-Adminlere itaat edeceğime,

5-Açtığım konuları kilitleyen yetkililere sorgulamayacağıma.Sırf konum kitlendi diye ağlayıp sızlanıp köprülerden kendimi atmaya kalkmayacağıma

6-Yaptığım çift dikişten sonra arama motoruna çamur atmayacağıma. bbnn..

7-Zırt pırt yanlış yerlere konu açıp yetkililerin işlerini başından aşırmayacağıma.

8-Daha üyeliğimin 1. ayını doldurmadan üstüne üstlük msj bile yazmadan nickimi değiştirin yok niye avatar alamıyorum bilmem kiminkini neden değiştirdiniz ozaman gibi cümleleri kurmayacağıma.

9-Açtığım konulara kimse cevap yazmıyo diye kahrolmayacağıma. Ne ararsan kendinde ara başkası yalan ağlar atasözüne göre azmedeceğime,

10-Üye olduktan sonra nerelisin diye soranlara da islamiforumlar.netliyim diye cevap vereceğime, neresinden diye sorarlarsa da
Gonul Sizim bölümünden diyecegime.

11-yanlislikla benim bolume yazan misafir kardeslerimi nezaket ile kovacagima..edep ile giden lutuf ile ugurliyacagima.

Harddiskim, ADSL modemim, mausum, klavyem ve bilgisayarım üzerine and içerim.
 

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
9,111
Tepkime puanı
81
7-Zırt pırt yanlış yerlere konu açıp yetkililerin işlerini başından aşırmayacağıma.
süperr üyelik başlangıcınızdan bugüne maşallah hiçbir yanlış yerlere konu açıp bizleri uğraştırmadınız, emeğine sağlık.
 

@rzu

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
5 Kasım 2012
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
İnşallah her birine uyacağız.
 

Naciye

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
30 Eylül 2014
Mesajlar
18
Tepkime puanı
1
Selamun Aleykum, site için emeği geçenlerden Allah razı olsun.

Forum mobil uygulamasında ''dua edin'' bölümü yok değil mi?
(mobildeyken yorumlara dua edemiyorum)
 

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
Selamun Aleykum, site için emeği geçenlerden Allah razı olsun.

Forum mobil uygulamasında ''dua edin'' bölümü yok değil mi?
(mobildeyken yorumlara dua edemiyorum)
Aleykümselam kardeşim. Evet mobilde o sistem yok. Malum mobil mümkün olduğu kadar çabuk yüklenmeli. O nedenle bu gibi eklentileri çalıştırmıyoruz orada. Artık duanızı normal siteden yaparsınız...:)
 

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
9 Mayıs 2014
Mesajlar
1,176
Tepkime puanı
4
Selamün aleyküm güzel kardeşlerim ,arkadaşlarım,abilerim ,ablalarım;sizden ricam imla kurallarına daha çok dikkat etmeniz ,şimdi telefondan giriyoruz ondan diyenleriniz çıkacak fakat bahsettiğim harf hataları değil yüzde 80'lere varan oranda cümlelerimize vurgu yapmak için sonuna cümlenin sonu olmadığı halde nokta koymak alışkanlık olmuş virgül yerine yine nokta konuluyor.Nokta konulunca cümle büyük harfle başlar ama konu ve cümle küçük harfle başlayarak kesintisiz devam ediyor.
Sizlerden ricam noktalama işaretlerine dikkat etmemiz,bizler düzeltiyoruz ama yazılarımız da malesef imla kurallarından giderek uzaklaşıyor ve yanlışlar doğru olarak hafızanıza kaydedilmeden düzeltmemiz duasıyla Allah cc emanet olun.
 

elifece

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
11 Kasım 2015
Mesajlar
20
Tepkime puanı
0
Selamünaleyküm Tum site calisanlari
Bazen aciz kullar olarak bizler, yanimizdaki kisilere dahi soramadigimiz konular olabiliyor. Rabbim sizlerden razi gelsin ki biz cahil aciz insanlarla bilginizi paylasiyor, emek veriyorsunuz. Rabbim tum dua, dilek ve isteklerinizi versin INSELLAH.

Bu arada sunu yazmayi unuttum hakkinizi helal edin yine yazmak istedim. Forum yeminini yazan kardesime; "beni guldurdunuz Rabbimde sizi daimi guldursun insAllah" Allah razi olsun. Bende katiliyorum forum yeminine insAllah.:)Hayirli aksamlar
 
Üst Alt