Sahabenin Peygamber sevgisi

Ahmed Refik

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
26 Şubat 2018
Mesajlar
10
Tepkime puanı
0
Çocuk sahabenin Peygamber sevgisi

Medine islam devleti kurulurken, sahabe efendilerimiz servetlerini harcamışlar. Allah müslümanları devletsiz bırakmasın. Hz. Ömer' de islam uğruna her şeyini infak etmiş sonra cennetle müjdelenmiş büyük sahabedir.

Bir akşam eve gelir evde yiyecek bir şey yok. Hz. Ebubekir'e gider O da herşeyini feda etmiş O'nda da yiyecek birşey yok. Allah'ın Resul'üne gidelim belki yiyecek bir şey vardır derler. Ne yazıkki Efendimizde de yiyecek bir şey yok. Üçü birlikte Medineli hurma bahçesi olan Ebel Heysem'e giderler.

Hz. Ömer "Ebel Heysem diye seslenir. Ev halkı yatmıştır. (Ev halkı yatsıyı kılar yatar gece namazına kalkmak İçin. Tv yok dizi yok. İnsanı boş boş meşgul edip hayattan çalacak bişey yok.)
Ebel Heysem " Baba bu Ömer'in sesi" babası " yat oğlum bu saatte ne Ömer'i"

Hz. Ebubekir seslenir" Ebel Heysem" çocuk der "baba Ebu Bekir sesleniyor" " yat oğlum bu saate ne Ebubekir'i"

Kapı açılmayınca Efendimiz seslenir " Ebel Heysem" Heysem babasına bir şey demeden yatağından ok gibi Fırlar kapıyı açar. Babasına bir şey demeden Peygaberin sesini tanır ve koşar kapıyı açar

" Buyur Ya Resulullah" işte küçük çocuktaki peygamber sevgisi Budur!

Buyur Ya Resulullah buyur ki çok bunaldık. Din adına dinsizliğin olduğu çocuklarımıza peygamber sevgisini veremediğimiz bir dönem yaşıyoruz. Gönüller Senden uzak, sineler Senin aşkından bihaber, kafalar boş hayal peşinde.

Buyur Ya Resulullah evlerimize Gönüller'imize buyur. Buyur ki senin soluğuna senin sevdana sana sendeki aşka çok ihtiyacımız var. 3 asır varki dünya senden habersiz yaşıyor. Yaşamıyor adeta kan kusuyor. Sen yoksan dünyada Huzur da yok.

Evlatlarımız senin adın geçtiğinde burunlarının direği sızlayacak kadar sana aşık olmazsa ne milletimizin ne devletimizin Saadet'e çıkacağından bahsetmek mümkün olmayacaktır.
 
Üst Alt