Sağlıksız damacana suları

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
damacanasularimikroplu.jpg


Topbaş: Sağlıksız Damacanaların Takipçisiyiz
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da 50 damacanada yapılan incelemelerde 14 damacana haricindekilerin sağlıksız çıktığını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da 50 damacanada yapılan incelemelerde 14 damacana haricindekilerin sağlıksız çıktığını söyledi. Topbaş, "Konu İstanbulluların sağlığını ilgilendirdiği için biz de yakından takip ediyoruz." dedi.

Kadir Topbaş, Tarabya'da kurulmakta olan ve Eylül ayında açılması beklenen Tarabya Tekna Parkı'nda incelemelerde bulundu. Topbaş, İstanbul'daki deniz ulaşımı ve son günlerde basında çıkan sağlıksız damacanaların artması konuları hakkında konuştu. Topbaş, İstanbul'da 50 damacanada yapılan incelemeler sonrası 14 damacananın sağlıklı, diğerlerinin sağlıksız olduğunu belirtti. Kontrollerin Sağlık Bakanlığı'na bağlı İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü vurgulayan Topbaş, "Konu İstanbul'un sağlığını ilgilendirdiği için biz de yakında takip ediyoruz. Ancak şunu da açık ve net ifade etmek isterim ki İstanbul'daki şehir suyu damacanaların birçoğundan daha sağlıklıdır. Yeter ki konutlardaki tesisat ve depolarda bir sorun olmasın." şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanlığı, dün bir televizyon programında ortaya atılan, İstanbul’un değişik noktalarından su numuneleri alındığı ve bunların analizi sonucunda damacana suların çoğunun sağlıksız olduğunun anlaşıldığı iddiasıyla ilgili açıklama yaptı.

Sağlık Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Bakanlığımızca halkımızın güvenli suya ulaşmasını temin etmek amacıyla tüm içme suları gibi damacana suları da kaynağından, halka ulaşana kadar titizlikle takip edilmektedir. Halk Sağlığı Müdürlüklerimizce belirli aralıklarla su dolum tesislerinden ve piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetleri esnasında numuneler alınmakta ve analizleri yaptırılmaktadır” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, halkın sağlığını tehdit edebilecek uygunsuzluklara karşı gerekli tedbirlerin ivedilikle alınabilmesi amacıyla söz konusu televizyon programının yetkililerinden, su numunelerinin hangi adreslerden alındığı bilgisinin Sağlık Bakanlığı'na acilen iletilmesinin talep edildiği belirtilerek, "İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğümüzce en kısa sürede gerekli tetkikler yapılacak ve sonuçları kamuoyu ile paylaşılacaktır” denildi.

İstanbul'daki deniz ulaşımı konusuna da değinen Topbaş, köprülerdeki çalışma ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin de teşvikleriyle deniz ulaşımına bir yöneliş olduğunu ancak bunun yeterli olmadığını belirtti. Deniz ulaşımı kapasitesinin yüzde 10'unun kullanıldığını ifade eden Topbaş, "Bunun daha da artması lazım. İstiyoruz ki İstanbullular yoğun bir şekilde deniz ulaşımını kullansınlar." dedi.

İncelemelerde bulunduğu ve kendisine Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in de eşlik ettiği Tarabya Tekne Parkı konusunda ise Topbaş, tekne sahiplerinin bugüne kadar teknelerini bağlayacakları yer bulamadıklarından dolayı sahil boylarını işgal ettiklerini ve bu yüzden İstanbulluların denizden keyif alamaz hale geldiğini ifade etti. Bu konuda birçok şikayet aldıklarını belirten Topbaş şunları kaydetti: "Bu tekneler için diğer büyük kentlerde olduğu gibi bir marina sistemi yapmaya karar verdik ve ilk adımımızı Tarabya ve İstinye koyu için attık. Şunu da belirtmek isterim; ilgili kurum ve kuruluşlardan onay almak uzun zamanımızı aldı. Sonunda 6-7 yıllık bir çalışma sonrası üzerinde bulunduğumuz bu platformları yaptık. Sahilde iki noktada bağlantısı olan ve bitirildiğinde 208 teknenin bağlanabileceği Tarabya koyundaki marina olarak ortaya çıktı."
 
Üst Alt