• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada Peygamber Efendimizi gördüm

Sas53

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
17 Mayıs 2017
Mesajlar
1
Tepkime puanı
1
Rüyada Peygamber Efendimiz s.a.v görmek

Selmun aleykum, görmüş olduğum bir rüyayı sizlerle paylaşmak isterim. Ruyamda Peygamber efendimiz s.a.v gördüm. Arkasi bana dönüktü biraz da uzaktaydı. Ben öyle bakarken birden bana doğru dondu, bana kızgın gibiydi ve okumami soyledi o an önümde arapça yazilar belirdi ve okumaya başladım. Emin değilim aman Kuran-i Kerimden ayetlerdi sanki, öyle geldi bana. İki ayet şeklinde yazi vardi, birini okudum anladim da. Normalde okumayi biliyorum ama anlamam. İlkinde sabah namazlarina kalkmam gerektiğini belirten bir yazi vardi 2. paragraf çok onemli dedim icindem ama okuyamadan uyandim. Ruya tabirlerinden baktığım da Peygamber efendimiz s.a.v kızgın olmasi iyi bir sey olarak gosterilmemektedir veya farkli bir anlamı varmidir bilmek isterim.
 

Menzil

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
6 Haziran 2017
Mesajlar
1
Tepkime puanı
1
Peygamber efendimizi s.a.v rüyamda gördüm

Menzil Adıyaman'a bağlıyım. İki gün önce rüyamda peygamber efendimizi gördüm. Menzil bahçesindeyim, yanımda bir oğlan çocuğu var. Çocuğa diyorum sen siyah koltukta namazını kılacaksin, sonra bir görevli geliyor. Çocuğu getir siyah koltukta namazını kılacak diyor. Üç dört kat karanlıkta çıkıyorum. Birden ışıklar yanıyor. Peygamber efendimiz oturmuş. Önünde evliyalar diz çökmüş, tebessüm ediyor. Çocuğu getir diyor, kucağımdan veriyorum. Namaz kıldırdı bana veriyor. Rüyanın anlami nedir. Allah razı olsun.
 
K

Konuk

Kayıtsız
Misafir
Rüyada Peygamber Efendimizi görmeye gitmek

Selamın aleyküm. Ben rüyamda amcamla yengem kuzenlerim ve ablam ben arabayla Peygamber Efendimizi görmeye gidiyoruz ama vardığımızı görmeden uyandım.
 

Egenur

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
30 Mayıs 2018
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Peygamber'imizi rüyamda gürdüm yorumlar mısınız?

Geçen yıl Ramazan ayında akşamadoğru biraz uyumuştum o gün Peygamber'imiz rüyama girdi.
Heykel büstler olur ya omuz ve yukarısının olduğu o şekildeydi rüyamda yüzü altın rengiydi.önünde beyaz bir masa vardı sanki ve Peygamber'imizin önündede arkası dönük beyaz elbiseli omuzlarına kadar siyah düz saçları olan biri vardı bana o Asyalı(izlediğim İngilizce filmlerde çekik gözlülere asyalı diyorlardı ordan aklımda kalmış sanırım) dediler.Yüzünü görmüyordum.
Sonra benim elimde bir tepsi vardı tepsinin üzerinde siyah büyük kırıntı gibi pis şeyler vardı ve beyaz kulplu bir bardağın içinde kahve gibi siyah bir içecek vardı bardak yarısı yada yarısından biraz fazla doluydu sonra o tepsideki pislikleri kastederek Resulullah kızmaz mı dediler bende o insanların en merhametlisidir kızmaz dedim ve o pislikleri elimle tepsiden itip tepsiyi Peygamber'imize götürdüm.Sonra da götürünce ona gülümsedim sanırım o da yüzünü bana çevirirken gülüyordu bana sanırım ben öyle hissettim ve de yüzünü göremedim parlaktı .
Ayrıca o rüyayı Ramazan'ın ilk günlerinde görmüştüm sonrada ilk kez 1 hafta aralıksız oruç tuttum Ramazan'ın son haftasında acaba bununla alakası olabilir mi?
Rüya yorumlayan biri yardımcı olursa çok sevinirim bu rüya hep aklıma geliyor yorumunu çok merak ediyorum.
 

*dialektik*

Rüya Yorumları
Üyemiz
Katılım
13 Kasım 2017
Mesajlar
92
Tepkime puanı
1
Hayrolsun inşallah.

Peygamber efendimizin olduğu rüya sahihtir. Çünkü şeytan Efendimizin kılığında rüyaya giremez. Dolayısıyla Efendimizin olduğu rüyalar doğrudur ve her zaman güzeldir.

Sizin ilim ve iman konusunda eksikleriniz var. İçtiğiniz kahve bu alanda gelişmeler ve gerekli çalışmaları yapacağınız anlamına gelir. Bir takım ayıp ya da nahoş durumlar hayatınıza girmiş ve siz o halden kurtulmak İçin uğraşacaksınız. Tepsideki pisliği temizlemeniz buna delalet eder. Efendimizin hoşgörüsünden bahsetmeniz tevbe yoluna gidip kendinizi yenileme sıfırlama ve maneviyata önem verme manasına gelir. Hayatınızda sizi rahatsız eden şeylerden kurtulma anlamına da gelir.

Rüyanız güzel. Ancak her zaman böyle uyarıcı rüyalar olmayabilir. Bundan sonra farz ibadetlerini (namaz ve oruç gibi) aksatmayın. Hayatınızı yönetin Kuran-ı Kerim okumayı ihmal etmeyin. Günah ve sevap dengesinde bir hayat kurun. Haramdan uzak durun. Gıybet ve kötü kelamlardan küfürlü konuşmalardan dilinizi temizleyin. Çünkü dil kalbin temsilcisidir. Kalp ise Allah'ın evidir.Evi iyi temsil edin. Efendimize Selatü selam (Allahümme salli ala seyyidine ve nebiyyina Muhammed) okuyun. Diliniz buna alışsın günlük ve her fırsatta okuyun.
 

ömer001

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
8 Temmuz 2018
Mesajlar
1
Tepkime puanı
1
Aynı durum benimde başımdan geçti biraz sıkıntıya düşütüm. Konu hakkında bilgin yorumlayacak var ise bekliyorum. Peygamber efendimiz tarafından öldürüldüm. En başta düz bir yolda ilerliyorum karşıma dev bir cami cıktı hiç kimseyi önce görmedim. Durdum dev caminin yukardaki penceresine dua etmeye başladım biliyorudum ki içeride Peygamber Efendimiz vardı. Sonra aşağı indi yanıma geldi yanında iki tane kılıçlı asker vardı. Üçüde bembeyaz elbise içindeydi, askerlerinde kılıç vardı. Bana sorular sordu iyi cevaplar verirsem öldürtüp caminin arkasına kendisinin yanına, kötü cevaplar verirsem caminin önünden öldürmeden gönderecekti beni. İstediği iyi cevapları verdim ve öldürttü, caminin arkasındaki yola yani kendisinin yanına aldığını söyledi. Yanındaki askerleri yüz olarak hatırlamıyorum ama dev camiyi ve Peygamber Efendimizi kaşından sakalına boyundan kilosuna hatırlıyorum. Tek sorum ölecekmiyim ?
 

Rüyalar alemi

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
9 Ekim 2018
Mesajlar
1
Tepkime puanı
1
Rüyamda peygamber efendimiz ve eşini gördüm

Selamun aleykum. Dün gece rüyamda başkası yüzünden üzülmüştüm ve annem bana dedi ki neden üzülüyorsun onun için, sen furkanı seviyorsun. Sonra biri kadın diğeri adam 2 yaşlı geliyor evimize ve ben sinirleniyorum bu kadar sıkıntımın içinde onlara hizmet ediyorum diye. Sonra banyoya gidiyorum bakıyorum arkamdan o iki kişi geliyor ben kapıyı kapatıp kitliyorum ama adam açıyor kapıyı, şaşırıyorum ben. Bakıyorum ki yüzlerinden nurlar ışıklar çıkıyor. Sonra kotkup koridora bakıyorum suretleri başka odadan çıkıp gidiyor. Anlıyorumki onlar peygamber efendimiz ve hz. Hatice anamızmış, sıkıntımı almak için gelmişler bana. Hemen eğilip elini öpüyorum peygamber efendimizi bir yandanda ağlıyorum ve size çok kötü davrandım efendim diyorum, onlar gülüyorlardı ben ağlayarak uyandım.
Çoook etkilendim rüyamdan peygamber efendimizi yaşlı haliyle gördüm saçları sakalları beyazdı gözleri hafiften kataraklı gibi renkliydi, yüzü yuvarlaktı ve çok sevimli gülüyordu. Hazreti Hatice başı örtülüydü yuvarlak bir yüzü vardı oda bana şevkatle bakıp gülüyordu. Ama onlara kötü davrandım rüyamda bu ne demek çok üzülüyorum ağlıyorum aklıma gelince.
 

Rüya Tabircisi

Moderatör
Moderatör
Rüya Tabirleri
Katılım
17 Mart 2019
Mesajlar
825
Tepkime puanı
277
Konum
Türkiye
Rüyada peygamber efendimizi s.a.v gördüm

Selamun aleyküm kardesim,
10 yasinda falan idim su an 39 yasindayim. Bir gece rüyamda tek basina kalmisim, babam annem ölmüs ben ise çok üzgünüm.
Yoldan geçerken bir araba çarptigini hatirliyorum ve karanlik bir meydanda gözlerimi açtim, uzaktan babami gördüm bana dogru geliyordu.
Çok heyecanli ve çok güler yüzlüydü, çok mutluydu ben babami görünce çok mutlu oldum hemen ellerine kostum.
Babam ise bana söyle dedi, oglum bak kim geliyor, Muhammed Mustafa s.a.v geliyor dedi hemen kos elin öp dedi.
Karanliktan aydinlanarak geldigini hatirliyorum, bir agaç vardi efendimiz s.a.v sirtini agaça dayadi ve oturdu bende elini öptüm.
Sonra beni öptü ve beni kucagina oturttu bana bir seyler söyledi ve çok iyi hatirlamiyorum anlimdan öptü (burasindan çok emin degilim)
Ve ben uyandim rüyadan, sabah olmus kalbim yerinden firlayacak gibi mutluyum inanilmaz mutluyum heyecandan duramiyorum.
Biraz sonra rüyayi unuttum mutfaga indim yüzümü yikiyordum birden aklima geldi babam yanimdaydi babama dedim ki baba seni bu gece rüyamda gördüm, bana muhammed mustafayi tanistirdin dedim babam hemen dedi s.a.v de oglum dedi çok mutlu olmustu babamda.
Bu olaydan yillar geçti babam hastalandi ve simdi rahmetli oldu ben hala bugun basimi yastiga koydugumda bu ruya geliyor aklima.
Çogu zaman imanim zayifladiginda bu ruyayi hatirliyorum ve kendime ceki düzen vermem gerekiyor diyorum.
Tabir edebilirseniz sevinirim, ALLAH razi olsun.
Aleyküm selam. Hz.Muhammedin elini öpmek-görmek çok hayırlıdır keder üzüntüden kuttulma kişi hapisteyse hapisten çıkma hastaysa şifa bulma vs. vs. hayırlı rüyaların başında yer alır.. Çok çok hayırlı bir rüya elbette.
Yani bu tip hayırlı rüyalarda her hayır-mutluluk bulunur.

Selamünaleyküm hocam.
Ben 20 yaşında bir genç kızım. Bundan 2 sene once Peygamber efendimizi gördüm rüyamda. Çölde çadırların develerin bulunduğu bir ortamda. O sene beraber öğrenci evine çıkmayı düşündüğüm arkadaşımla beraber duruyordum. Onun üzerinde eski pusku koyu renkli giysiler vardı. Bendeyse beyaz yakası ve kolları çiçek islemeli bir elbise. Benim kafam açıktı normalde de tesettürlü degilim. Sonra birden at sesi geldi ve toz bulutu, kafami sola dogru çevirdim kahverengi bir at ve üzerinde bir asker ama elbiseleri eskilerden kalma, hani peygamberlerin hayatını anlatan filmlerdeki gibi. Ben gerildim biraz asker cok tok sesi olan ciddi duruslu biriydi, hazırlanın peygamber efendimiz sizinle tanışmak istiyor dedi. Sonra beni bir heyecan aldı arkadaşım birden kendi etrafında deli gibi kosmaya basladi. Arkadasimin yuzu guzeldir normal de ama rüyamda cok zayıflamış çökmüş ve kararmisti. Sonra tekrar bir at sesi duydum kafami çevirdim beyaz bir at dizleri kara alali atin ayaklarini gordum. Sonra peygamber efendimizin ayakkabisini dizine kadar gördüm ve uyandım. Uyanir uyanmaz aklıma gelen arkadaşımın kafasi kapali o hesap verecek sen nasil vereceksin oldu. Cok merak ediyorum hocam benimle neden tanismak istedi elhamdülillah Müslümanım ama namazinda niyazinda yada başı kapalı bir bayan degilim. Benden biseymi isteyecekti yada bu düşünce aklimi kemiriyor. Rica etsem fikirlerinizi benimle paylaşırmısınız. şimdiden teşekkür ederim. ALLAH RAZI OLSUN.
Aleyküm selam. Hz.Muhammedi görmek çok hayırdır kişi hastaysa şifaya hapisteyse hapisten kurutlmaya keder ve üzüntüden kurtulma vs. vs. hayırlı rüyaların başında yer alır.. Çok çok hayırlı bir rüya elbette......................

Kapanmak lazımdır tabikide, kadının borcudur, çünkü Allah kuranda bizden yani sizden kadınlardan bunu istiyor...
Bu ister farz olsun ister Rabbin tavsiyesi..
 

Rüya Tabircisi

Moderatör
Moderatör
Rüya Tabirleri
Katılım
17 Mart 2019
Mesajlar
825
Tepkime puanı
277
Konum
Türkiye
Rüyada Peygamber Efendimiz s.a.v görmek

Selmun aleykum, görmüş olduğum bir rüyayı sizlerle paylaşmak isterim. Ruyamda Peygamber efendimiz s.a.v gördüm. Arkasi bana dönüktü biraz da uzaktaydı. Ben öyle bakarken birden bana doğru dondu, bana kızgın gibiydi ve okumami soyledi o an önümde arapça yazilar belirdi ve okumaya başladım. Emin değilim aman Kuran-i Kerimden ayetlerdi sanki, öyle geldi bana. İki ayet şeklinde yazi vardi, birini okudum anladim da. Normalde okumayi biliyorum ama anlamam. İlkinde sabah namazlarina kalkmam gerektiğini belirten bir yazi vardi 2. paragraf çok onemli dedim icindem ama okuyamadan uyandim. Ruya tabirlerinden baktığım da Peygamber efendimiz s.a.v kızgın olmasi iyi bir sey olarak gosterilmemektedir veya farkli bir anlamı varmidir bilmek isterim.
Aleyküm selam. Rüyada Efendimizi s.a.v görmek hayırdır kişi hastaysa şifa hapisteyse kurtulmaya keder ve üzüntüden kurtulmak yani hayırlı rüyların başında yer alır çok hayırlı bir rüyadır.. Ama Hz.Muhammedin kızgın olması gerçekten iyi birşey değildir..
 

Rüya Tabircisi

Moderatör
Moderatör
Rüya Tabirleri
Katılım
17 Mart 2019
Mesajlar
825
Tepkime puanı
277
Konum
Türkiye
Peygamber efendimizi s.a.v rüyamda gördüm

Menzil Adıyaman'a bağlıyım. İki gün önce rüyamda peygamber efendimizi gördüm. Menzil bahçesindeyim, yanımda bir oğlan çocuğu var. Çocuğa diyorum sen siyah koltukta namazını kılacaksin, sonra bir görevli geliyor. Çocuğu getir siyah koltukta namazını kılacak diyor. Üç dört kat karanlıkta çıkıyorum. Birden ışıklar yanıyor. Peygamber efendimiz oturmuş. Önünde evliyalar diz çökmüş, tebessüm ediyor. Çocuğu getir diyor, kucağımdan veriyorum. Namaz kıldırdı bana veriyor. Rüyanın anlami nedir. Allah razı olsun.
Efendimizi görmek çok hayır şifa, hapisteyse kişi kurtulmaya keder üzüntüden kurtulmak vsvs diye hayırlı rüyaların başında yer alır.
Evliya görmek namaz kılmak bunlar hayırdır, imanın kuvvetlenmesidir. RÜYANIZ ÇOK HAYIRLIDIR.... selametle..
 

Rüya Tabircisi

Moderatör
Moderatör
Rüya Tabirleri
Katılım
17 Mart 2019
Mesajlar
825
Tepkime puanı
277
Konum
Türkiye
Rüyada Peygamber Efendimizi görmeye gitmek

Selamın aleyküm. Ben rüyamda amcamla yengem kuzenlerim ve ablam ben arabayla Peygamber Efendimizi görmeye gidiyoruz ama vardığımızı görmeden uyandım.
Aleyküm selam. Rüyada Efendimizi görmeye gitmek çok hayırlı olup mutluluğa işarettir..
 

Rüya Tabircisi

Moderatör
Moderatör
Rüya Tabirleri
Katılım
17 Mart 2019
Mesajlar
825
Tepkime puanı
277
Konum
Türkiye
Aynı durum benimde başımdan geçti biraz sıkıntıya düşütüm. Konu hakkında bilgin yorumlayacak var ise bekliyorum. Peygamber efendimiz tarafından öldürüldüm. En başta düz bir yolda ilerliyorum karşıma dev bir cami cıktı hiç kimseyi önce görmedim. Durdum dev caminin yukardaki penceresine dua etmeye başladım biliyorudum ki içeride Peygamber Efendimiz vardı. Sonra aşağı indi yanıma geldi yanında iki tane kılıçlı asker vardı. Üçüde bembeyaz elbise içindeydi, askerlerinde kılıç vardı. Bana sorular sordu iyi cevaplar verirsem öldürtüp caminin arkasına kendisinin yanına, kötü cevaplar verirsem caminin önünden öldürmeden gönderecekti beni. İstediği iyi cevapları verdim ve öldürttü, caminin arkasındaki yola yani kendisinin yanına aldığını söyledi. Yanındaki askerleri yüz olarak hatırlamıyorum ama dev camiyi ve Peygamber Efendimizi kaşından sakalına boyundan kilosuna hatırlıyorum. Tek sorum ölecekmiyim ?
Hayır ölmeyeceksin kardeşim.
 

Rüya Tabircisi

Moderatör
Moderatör
Rüya Tabirleri
Katılım
17 Mart 2019
Mesajlar
825
Tepkime puanı
277
Konum
Türkiye
Rüyamda peygamber efendimiz ve eşini gördüm

Selamun aleykum. Dün gece rüyamda başkası yüzünden üzülmüştüm ve annem bana dedi ki neden üzülüyorsun onun için, sen furkanı seviyorsun. Sonra biri kadın diğeri adam 2 yaşlı geliyor evimize ve ben sinirleniyorum bu kadar sıkıntımın içinde onlara hizmet ediyorum diye. Sonra banyoya gidiyorum bakıyorum arkamdan o iki kişi geliyor ben kapıyı kapatıp kitliyorum ama adam açıyor kapıyı, şaşırıyorum ben. Bakıyorum ki yüzlerinden nurlar ışıklar çıkıyor. Sonra kotkup koridora bakıyorum suretleri başka odadan çıkıp gidiyor. Anlıyorumki onlar peygamber efendimiz ve hz. Hatice anamızmış, sıkıntımı almak için gelmişler bana. Hemen eğilip elini öpüyorum peygamber efendimizi bir yandanda ağlıyorum ve size çok kötü davrandım efendim diyorum, onlar gülüyorlardı ben ağlayarak uyandım.
Çoook etkilendim rüyamdan peygamber efendimizi yaşlı haliyle gördüm saçları sakalları beyazdı gözleri hafiften kataraklı gibi renkliydi, yüzü yuvarlaktı ve çok sevimli gülüyordu. Hazreti Hatice başı örtülüydü yuvarlak bir yüzü vardı oda bana şevkatle bakıp gülüyordu. Ama onlara kötü davrandım rüyamda bu ne demek çok üzülüyorum ağlıyorum aklıma gelince.
Aleyküm selam. Yani onların şevkatli bakışları vs. seni affetiklerini gösterir yani buna göre bu rüya çok çok hayırlı bir rüyadır. Aklınıza gelince ağlamanız böyle bir konuda çok güzel birşey belkide sevap birşeydir. Allah imanınızı şimdikinden dahada çok güçlendirsin İNŞALLAH AMİN ECMAİN..
 
Üst Alt