• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada kasırga görmek

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
rüyada kasırga görmek nedir, rüyada fırtına görmek, rüya tabiri kasırga görmek, rüyada kasırga hortumu görmek, rüyada hortum fırtınası görmek, rüyada fırtına hortum görmek
Rüyanızda bir kasırgaya tutulduğunuzu görmeniz; kırıcı bir davranışınızdan dolayı arkadaşlarınızın tenkidine maruz kalacağınıza, onların gönüllerini alarak yeniden sevgi ve saygılarını kazanmanız gerektiğine yorumlanır.

Rüyada her tarafı yakıp yıkan kasırga görmek, üzüntü, keder ve ziyana işaret eder.

Rüyada görülen kasırga, endişe ve korku yerine dikkat ve ihtimam gösterilmesinin daha akıllıca olduğu hakkında bir uyarıdır.

Konuyla ilgili okuduğunuz çeşitli yorum ve tabirlerden sonra, gördüğünüz rüyadan kendinizle ilgili bir fikir edinebilmek için aşağıdaki yazıyı da mutlaka okuyunuz...
***
İslam'a göre rüya üç çeşittir.

1- Salih rüya

2- Şeytani rüya

3- İnsanın içinde yaşadığı olaylardan, etkilenmesi sonucu doğan rüya.

Hiç bir rüya yaşanılan ortamdan bağımsız bir sekilde yorumlanamaz.

Rüyayı gören kişinin yaşı, medeni hali, cinsiyeti, O An içinde bulundugu maddi ve manevi durumu mutlaka göz önüne alınmalıdır.

Zaman zaman başkaları ile ilgili rüyalar da görebiliriz; bizi hiç ilgilendirmeyen bir rüya, bir başka yakınımızı ilgilendirebilir.

Bu nedenle, her rüya aynı şekilde tabir edilemez..

Aynı rüyayı farklı kişiler farklı mekan ve konumlarda gördüklerinde tabirleri de farklı olacaktır.

Bundan dolayı da, rüya yorumu özünden bir şey kaybetmese bile, yansıması farklı olabilir…

Rüya ile amel edilmez. Rüya ve ilhamla elde edilen bilgiler dinin bir emri gibi kabul edilmemelidir.

Görülen rüyaları esas alarak hayatını ona göre düzenlemeye kalkışmak yanlıştır. Çünkü rüyaların doğruluğunu ölçmek ve tesbit etmek mümkün değildir.

Rüyalarda çeşitli hikmetler vardır. Kimi için bir müjde, kimi için bir ikazdır. Kur'an-ı kerimde rüya ve tabiri ile ilgili bilgi vardır.

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Güzel rüya müjdedir.) [İbni Cerir]
(Salih rüya rahmani, karışık rüya şeytanidir.) [Buhari]
(En doğru rüya seher vakti görülendir.) [Beyheki]
(Kıyamet yaklaştığında, Müslümanın rüyası ekseriya yalan çıkmaz.) [Müslim]
(Sözü doğru olanın, sadık kimselerin rüyası da doğru çıkar.) [Buhari]
(Gündüz görülen rüyalar doğru çıkar.) [Hakim]
(Kötü rüya gören kimseye söylemesin, şeytandan da Allahü teâlâya sığınsın.) [Müslim]
(Rüyasında hoşa gidici güzel şeyler gören, görüşü isabetli salih birine anlatsın! O da hayra yorsun!) [Beyheki]
(Rüya, tabir ilmini bilen bir dosta veya akıllı bir zata anlatılmalıdır!) [İ.Ahmed]
(Rüya nasıl tabir edilirse, öyle çıkar. Bunun için rüyanızı nasih veya âlime anlatın!) [Hakim] [Nasih, insanlara iyilik tavsiye eden, kötülükten sakındıran, nasihat eden kimsedir.]
 

Sema ŞAHİNDURAN

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
22 Şubat 2014
Mesajlar
5
Tepkime puanı
0
SelamünAleykum,
Dün gece rüyamda kasırga gördüm, tanımadığım bir yolda yürürken bir büyük binanın arkasından gelen, 2 başlı dev bir kasırga hortumu vardı ve insanlara gösterdim herkes kaçmaya başladı ben kasıga hortumdan korkmuyorum.Fakat kasırganın-hortumun hiç biryeri yıktığını görmedim ve rüzgarı da hissetmiyordum.
Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.Hayırlı günler.
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Ve Aleykümselam Rüyaniz Hayr olsun..
Rüyanızda bir kasırgaya tutulduğunuzu görmeniz; kırıcı bir davranışınızdan dolayı arkadaşlarınızın tenkidine maruz kalacağınıza, onların gönüllerini alarak
yeniden sevgi ve saygılarını kazanmanız gerektiğine ayrica Sizin bastırılmış duygular altında ezildiğinizi, bazı duygusal sorunlar ve gerginlikler yaşadığınızı ifade eder.

Rüyada her tarafı yakıp yıkan kasırga görmek, üzüntü, keder ve ziyana işaret eder...
Rüyada her tarafı yakıp yıkmayan kasırga görmek;geçici,gerginlikler ,stres ve tartışma yaşayacağıniza yorumlanir..
öfke, Rüzgar gibi bir anlik kasırga eken pişmanlık biçer...

unutmayin evliliğin ilk aylarinda adapte bu yeni durum ve düzene alişma bocalama surecidir..Sabirli ve sakin olmali ....
Bu dönemdeki en büyük risk, eşlerin ebeveynlerinden bir türlü kopamamasıdır. Kendilerini hala anne- babasına bağlı hisseden çiftler, yeni bir aile kurduklarının farkında değildir.
Bu durum sorunlar yaratır. Hele hele, ebeveynler de çocuklarının yakasını bırakmayıp sürekli karışırlarsa sorun içinden çıkılmaz bir hal alır.
Tabii ilk 6 ayda, eşlerin geçmişteki yaşam tarzlarından vazgeçmeme inadı da etkilidir.
Örneğin erkek yine erkek arkadaşlarıyla geceleri dışarı çıkıp eşini ihmal etmesi gibi... Bu dönemi atlatmanın yolu, evliliğe ebeveynleri karıştırmamak,
eşlerin kendi aralarında mutlaka iyi bir iletişim kurması, ve elbette "Ben artık evliyim" kavramını akıllarına yerleştirmesidir...
inşallah herşey zaman ile geçecek ve evlilikte kendi rayina oturacaktir..
Sabrın sonu selamettir! Sabır, ağrıları dindiren acı bir ot gibidir; hem can yakar, hem de tedavi eder. Her sıkıntı bir kolaylığa ve Selamette gebedir...
Allah yar ve yardimciniz olsun
 

Healer

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
1 Aralık 2017
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Selamun aleyküm rüyamda ailemle arabada kasırgadan kaçıyorduk, bir eve geldik oradanda çıktık kasırga yine arkamızdan geldi ve o evden çıkarken bir kız da bizimle beraber gelmek zorunda kaldı. Kasırgadan kaçarken yolda kuzenimin arabada olduğunu ailemden sadece babamı, kardeşimi ve o kızın kaldığını hatırlıyorum. Aramız hala kötü yani konuşmuyoruz, aslında annemle küsler onlar da arkada bizim gibi geliyorlardı. Ben de o kasırgayı gördüğümden itibaren ayetel kürsi okuyordum, kasırgadan kaçmak için kurtulmak için okuyordum rüyamda hissettiğim buydu ve yolda tekerlek fosalmaya başlarken uyanıverdim. Şimdiden teşekkkür ederim. Allah razı olsun sizden Allah a emanet olun inşallah.
 

Cota16

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
27 Mart 2018
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Rüyada Kasırga hortum

Hayırlı günler ve selamlar herkese. Ben 24 yaşında üniversite mezunuyum. Son dönemlerde iş bulma stresi içerisindeyim ailemle yaşıyorum ve 20lik diş ağrısı çekiyorum.
Rüyamda Izmir'deyim (normalde izmirde yaşamıyorum) sokakta istatistik yapılıyor. Amerika başkanı, insanların klima almasını önlemek için havayı doğal olarak soğutucu etkiler yapıyormuş (bu saçma kısmı uyurken üşümüş olabilmeme yordum) televizyondan bağlı birisi izmirde sokakta klimaları saydırıp çok olmasını ve böylelikle Amerika yanlısının az olmasını, onların hakimiyet kuramayacağını umuyor. Ben de sokakta yürürken birden kendimi o sırada beni askerler ve diğer insanlar uyarsa bile hortumun içine girerken buluyorum. Hortumdaki tek kişi benim ve bir evin bodrum girişinin kapısına ayaklarımı takıp hortumun dibinde kalıyorum ve gecmesini bekliyorum. Bu sırada Ayetel kursi gibi dualar okuyorum. Hortum geçtikten sonra kalkıp o eve giriyorum sendeleyerek. O evde bir yatak benim için hazırlanmış zaten, bir yatakta anneannem ve diger yataktada annemin yattığını görüyorum. Ben annemin yanına yatıyorum.
Rüyamın yorumunu merak ediyorum. Simdiden teşekkürler.
 

Esra Gzgn

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
22 Mayıs 2019
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Yaş
27
Konum
Konya
Selâmün Aleyküm hocam. Rüyamda Rabbim hayırlara getirsin ben evde oturuyorum perde açık, havada yağmur yağacak ve sahur vaktindeyiz. Uzakta uçan bir yolcu uçağı görüyorum uçağın rengi beyaz kırmızı bi anda kasırga çıkıyor bu uçak bi anda rüzgardan ordan oraya uçuyor ve dönüyor. Evimizin buraya kadar geliyor ben bunu görüyorum, uçak evimizin etrafında dik bi şekilde dönüyor ama bize hiç bişey olmuyor camdan izliyorum. Ben babama koşuyorum baba dışarda uçak etrafımızda dönüyor diyorum babam da televizyondan dini program izliyor olsun diyor bende diyorum ki gidip abdest alayım öleceksem abdesli öleyim diyorum. Sizce anlamı nedir hocam.
 

Pusatfora

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
1 Eylül 2019
Mesajlar
1
Tepkime puanı
1
Konum
Küçükçekmece
Selamun aleykum,
Rüyamda evin caminnda baktığımda büyük bir kasırga hortum yaklaşıyor. Ailemi alıp sığınağa geçiyorum. Biri daha var ama animsamiyorum. Onuda alıyorum yanıma. Güvende oluyoruz. Hiç bir zarar görmüyoruz.
 

Rüya Tabircisi

Moderatör
Moderatör
Rüya Tabirleri
Katılım
17 Mart 2019
Mesajlar
825
Tepkime puanı
277
Konum
Türkiye
Selamun aleykum,
Rüyamda evin caminnda baktığımda büyük bir kasırga hortum yaklaşıyor. Ailemi alıp sığınağa geçiyorum. Biri daha var ama animsamiyorum. Onuda alıyorum yanıma. Güvende oluyoruz. Hiç bir zarar görmüyoruz.
Zor bir durumdan kurtulacağınıza, güzel günlere, kötü bir müjde sonucu daha da güç toplayacağınıza, çok büyük başarılara işarettir.
 

ELİFF26

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
10 Nisan 2018
Mesajlar
1
Tepkime puanı
1
Merhaba beni oldukça etkileyen bir rüya gördüm bugün yorumlarsanız çok mutlu edersiniz. Zira bir hayli etkiledi beni. Ruyamda yüksek bir yerdeyiz buradan evleri, çatıları tepeden görebiliyorum. Birileri daha var yanımda ama yüzlerini falan görmüyorum sadece hissediyorum varlıklarını. Sonra etrafı geceye çeviren bir kasırga çıkıyor. Yanımda bulunanlar sanırım bugün kıyamet kopacak diyorlar. Hepimiz korku içindeyiz. Etraf toz duman göz gözü görmüyor. Bir süre sürüyor kasırga, sonra bitiyor. Bittikten sonra etraf o kadar aydınlık ki, güneş yeniden doğmuş. Dünyanın sonu gelmemiş diyorum, iniyoruz o yüksek yerden. Dışarıda gezerken her yere camilerin yapıldığını ve insanların camiye gittiklerini görüyorum. Rüyam bu kadar ancak o kadar korktum ki sabah uçuk çıkmış olarak uyandım.
 

Rüya Tabircisi

Moderatör
Moderatör
Rüya Tabirleri
Katılım
17 Mart 2019
Mesajlar
825
Tepkime puanı
277
Konum
Türkiye
Merhaba beni oldukça etkileyen bir rüya gördüm bugün yorumlarsanız çok mutlu edersiniz. Zira bir hayli etkiledi beni. Ruyamda yüksek bir yerdeyiz buradan evleri, çatıları tepeden görebiliyorum. Birileri daha var yanımda ama yüzlerini falan görmüyorum sadece hissediyorum varlıklarını. Sonra etrafı geceye çeviren bir kasırga çıkıyor. Yanımda bulunanlar sanırım bugün kıyamet kopacak diyorlar. Hepimiz korku içindeyiz. Etraf toz duman göz gözü görmüyor. Bir süre sürüyor kasırga, sonra bitiyor. Bittikten sonra etraf o kadar aydınlık ki, güneş yeniden doğmuş. Dünyanın sonu gelmemiş diyorum, iniyoruz o yüksek yerden. Dışarıda gezerken her yere camilerin yapıldığını ve insanların camiye gittiklerini görüyorum. Rüyam bu kadar ancak o kadar korktum ki sabah uçuk çıkmış olarak uyandım.
Selamunaleyküm.
Yüksek biryerde olma saygınlığı yitirmeye işarettir.

Kasırga, üzüntü, keder ziyandır..

Güneşin doğması mal-mülke işarettir.
Pek hayırlı değil bu rüya..
 
Üst Alt