Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Püf noktası
Pratik bilgiler 1
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="Turab" data-source="post: 18744" data-attributes="member: 2"><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="color: Red">Pratik bilgiler 1</span></span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Georgia'"></span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Georgia'">Pazardan aldığınız sebzelerin ömrünü uzatmak için; yeşil sebzeleri yıkadıktan sonra havlu kağıda sarıp buzdolabına koyun. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Georgia'"></span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Georgia'">Kaşarın küflenmemesi için; önce kağıt mutfak havlusuna sarın, sonra poşete koyun. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Georgia'"></span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Georgia'">Meyve yemeyi unutanlar için; boş zamanlarınızda tek kişilik meyve salataları hazırlayıp hava almayan kaplarda saklayın. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Georgia'"></span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Georgia'">Salata yapmaya üşenen hanımlar için; maydanoz, taze nane, kıvırcıkları salata kurutucusunda kuruttuktan sonra saklama kaplarında dolaba koyun. Her akşam yıkamakla uğraşmayın. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Georgia'"></span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Georgia'">Bakliyatlara vakit ayıramıyorum diyenler için; bakliyatların pişme süresi uzun. Fasulye, nohut, yeşil mercimek vs. haşladıktan sonra bir kullanımlık olarak poşetlere bölüp buzluğa koyun. Ancak tam pişirmemeniz gerekiyor. İkinci pişirmede dağılabilir. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Georgia'"></span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Georgia'">Dolapta çürüyen maydanozlar için; maydanoz, dereotu, nane gibi çok çabuk bozulan yeşillikleri hiç zayi etmeden kullanmanın yolu; yıkadıktan sonra kesip buzlukta saklamak. Kesmeden cam kavanoza koyup alt katta da saklayabilirsiniz. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Georgia'"></span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Georgia'">Domates rendelemekten bıkanlar için; domatesleri topluca rendeledikten sonra buz kalıplarında dondurun. Sonra hepsini bir poşete koyarak saklayın. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Georgia'"></span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Georgia'">Hazır et ve tavuksuları kullanmak istemeyenler için; haşladığınız tavuğun suyunu buz kalıplarına koyup dondurun, pilav ve çorbalarda kullanabilirsiniz. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Georgia'"></span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Georgia'">Kıymanın ömrünü uzatmak için; kıymayı soğanla kavurup yemek harcı olarak saklama kabına ya da poşetlere koyun. Elinizin altında kavrulmuş kıyma olunca işleriniz hızlanır, hem de kıyma uzun ömürlü olur. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Georgia'"></span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Georgia'">Soslara bulaşmak istemeyenler için; tavuk kanadını soslayıp buzluğa atın, istediğinizde fırına verin. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Georgia'"></span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Georgia'">Sarımsak soymayı sevmeyenler için; sarımsakları topluca soyduktan sonra sirkeli suya koyup dolapta saklayın ya da sarımsakların üzerini geçecek kadar zeytinyağı koyup, ağzını iyice kapatıp saklayın. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Georgia'"></span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Georgia'">Elinin altında hazır dolma olmasını isteyenler için; yaprak sarma, kuru patlıcan ve biber dolması, mantı gibi yiyecekleri hazırlayıp dondurucuya koyun, acil zamanlarda kurtarıcınız olur. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Georgia'"></span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Georgia'">Eti yumuşacık ve erkenden pişirmek için; eti alır almaz kuşbaşı şeklinde yağ koymadan bir tencereye koyun, önce kızgın ateşte 1-2 dakika, sonra kısık ateşte suyunu tamamen salıp çekene kadar pişirin. Yumuşacık olduğunu göreceksiniz. Birer yemeklik poşetlere doldurup buzluğa kaldırın. İstediğinizde çıkarıp kullanın. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Georgia'"></span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Georgia'">Lezzetli çorba yapamıyorum diyenler için; makarnanın suyunu çorbalarda değerlendirebilirsiniz. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Georgia'"></span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Georgia'">Her sabah tost hazırlamaya üşenenler için; önceden hazırladığınız tostları pişirmeden buzluğa atın, gerektiğinde hemen tost makinesine sıralayın. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Georgia'"></span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="color: Red">Yapılmaması gerekenler</span> </span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Georgia'"></span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Georgia'">* Kuru soğanı önceden doğrayıp buzlukta saklamayın. Tadı acılaşıyor ve sulanıyor. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Georgia'"></span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Georgia'">* Çiğken dondurulan sebzeler besin değerini kaybediyor. Pişirdikten sonra iyice soğutun, hatta birkaç saat buzdolabında soğuttuktan sonra buzluğa atın. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Georgia'"></span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Georgia'">* Saklama kaplarının dondurmaya uygun olmasına dikkat edin. Hava almamalı. Buzluk poşetlerinin havasını iyice alıp ağzını sıkı bağlamak gerekiyor. Özellikle etlerde soğuktan yanık izleri olabiliyor. Sağlık için zararlı. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Georgia'"></span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Georgia'">* Plastik kapları kullanmak istemiyorsanız, aldığınız sebze, meyve vs. her şeyi yıkayıp doğrayıp annelerinizin pirinç, bulgur vs. saklamak için kullandığı beyaz bez torbalara koyun. Sonra da naylon poşetlere koyup öyle saklayın. Bir hafta bozulmuyor. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Georgia'"></span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="color: Red">Yazın hazırlanan kışlıklar</span> </span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Georgia'"></span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Georgia'">* Kırmızı erikleri buzluk poşetine koyarsanız kışın komposto yapabilirsiniz. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Georgia'"></span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Georgia'">* Taze fasulyeyi ayıklayıp domates ve soğanla kavurun. Soğuduktan sonra buzluğa atın. Kışın ister etli, ister zeytinyağlı fasulyeniz hazır. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Georgia'"></span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Georgia'">* Yaz sonunda patlıcanları mangalda ya da fırında közleyip bir yemeklik poşetlerde saklayın. Patlıcanları karnıyarıklık kızartıp da saklayabilirsiniz. Kırmızı biberleri de aynı işlemden geçirip salatası için birer kullanımlık poşetlere koyun. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Georgia'"></span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Georgia'">* Bamyaları bol limon suyu ile rengi sarıya dönene dek kısık ateşte kavurup saklayabilirsiniz. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Georgia'"></span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Georgia'">* Yazın sonuna doğru rondodan geçirilen domatesleri kaynatıp sıcakken kavanozlara doldurun. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Georgia'"></span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Georgia'">* 500 gr lık poşetlere çilek, vişne, böğürtlenleri koyun, kışın pastalarda kullanın. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Georgia'"></span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Georgia'">* Yazın mısır haşladığınızda tanelerini çıkarıp kışın salatalarda ve çorbalarda kullanmak üzere buzluğa koymayı unutmayın. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Georgia'"></span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Georgia'"><span style="color: Red">Pratik yemekler </span></span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Georgia'"></span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Georgia'">* Yaptığınız herhangi bir çorbayı kaynar haldeyken kavanoza koyup kapağını iyice kapatıp ters çevirin. İyice soğuyunca buzdolabına kaldırın. En az iki hafta dayanıyor. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Georgia'"></span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Georgia'">* Mercimek, soğan, patates ve havucu haşlayıp blendırdan geçirin. Saklama kaplarına veya buzdolabı poşetlerine birer kullanımlık bölüp dondurucuya kaldırın. Akşamları gelince sıcak suyla karıştırarak, baharatını, tereyağını, nanesini ekleyin. </span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Turab, post: 18744, member: 2"] [SIZE=4][COLOR=Teal][FONT=Georgia][COLOR=Red]Pratik bilgiler 1[/COLOR] Pazardan aldığınız sebzelerin ömrünü uzatmak için; yeşil sebzeleri yıkadıktan sonra havlu kağıda sarıp buzdolabına koyun. Kaşarın küflenmemesi için; önce kağıt mutfak havlusuna sarın, sonra poşete koyun. Meyve yemeyi unutanlar için; boş zamanlarınızda tek kişilik meyve salataları hazırlayıp hava almayan kaplarda saklayın. Salata yapmaya üşenen hanımlar için; maydanoz, taze nane, kıvırcıkları salata kurutucusunda kuruttuktan sonra saklama kaplarında dolaba koyun. Her akşam yıkamakla uğraşmayın. Bakliyatlara vakit ayıramıyorum diyenler için; bakliyatların pişme süresi uzun. Fasulye, nohut, yeşil mercimek vs. haşladıktan sonra bir kullanımlık olarak poşetlere bölüp buzluğa koyun. Ancak tam pişirmemeniz gerekiyor. İkinci pişirmede dağılabilir. Dolapta çürüyen maydanozlar için; maydanoz, dereotu, nane gibi çok çabuk bozulan yeşillikleri hiç zayi etmeden kullanmanın yolu; yıkadıktan sonra kesip buzlukta saklamak. Kesmeden cam kavanoza koyup alt katta da saklayabilirsiniz. Domates rendelemekten bıkanlar için; domatesleri topluca rendeledikten sonra buz kalıplarında dondurun. Sonra hepsini bir poşete koyarak saklayın. Hazır et ve tavuksuları kullanmak istemeyenler için; haşladığınız tavuğun suyunu buz kalıplarına koyup dondurun, pilav ve çorbalarda kullanabilirsiniz. Kıymanın ömrünü uzatmak için; kıymayı soğanla kavurup yemek harcı olarak saklama kabına ya da poşetlere koyun. Elinizin altında kavrulmuş kıyma olunca işleriniz hızlanır, hem de kıyma uzun ömürlü olur. Soslara bulaşmak istemeyenler için; tavuk kanadını soslayıp buzluğa atın, istediğinizde fırına verin. Sarımsak soymayı sevmeyenler için; sarımsakları topluca soyduktan sonra sirkeli suya koyup dolapta saklayın ya da sarımsakların üzerini geçecek kadar zeytinyağı koyup, ağzını iyice kapatıp saklayın. Elinin altında hazır dolma olmasını isteyenler için; yaprak sarma, kuru patlıcan ve biber dolması, mantı gibi yiyecekleri hazırlayıp dondurucuya koyun, acil zamanlarda kurtarıcınız olur. Eti yumuşacık ve erkenden pişirmek için; eti alır almaz kuşbaşı şeklinde yağ koymadan bir tencereye koyun, önce kızgın ateşte 1-2 dakika, sonra kısık ateşte suyunu tamamen salıp çekene kadar pişirin. Yumuşacık olduğunu göreceksiniz. Birer yemeklik poşetlere doldurup buzluğa kaldırın. İstediğinizde çıkarıp kullanın. Lezzetli çorba yapamıyorum diyenler için; makarnanın suyunu çorbalarda değerlendirebilirsiniz. Her sabah tost hazırlamaya üşenenler için; önceden hazırladığınız tostları pişirmeden buzluğa atın, gerektiğinde hemen tost makinesine sıralayın. [COLOR=Red]Yapılmaması gerekenler[/COLOR] * Kuru soğanı önceden doğrayıp buzlukta saklamayın. Tadı acılaşıyor ve sulanıyor. * Çiğken dondurulan sebzeler besin değerini kaybediyor. Pişirdikten sonra iyice soğutun, hatta birkaç saat buzdolabında soğuttuktan sonra buzluğa atın. * Saklama kaplarının dondurmaya uygun olmasına dikkat edin. Hava almamalı. Buzluk poşetlerinin havasını iyice alıp ağzını sıkı bağlamak gerekiyor. Özellikle etlerde soğuktan yanık izleri olabiliyor. Sağlık için zararlı. * Plastik kapları kullanmak istemiyorsanız, aldığınız sebze, meyve vs. her şeyi yıkayıp doğrayıp annelerinizin pirinç, bulgur vs. saklamak için kullandığı beyaz bez torbalara koyun. Sonra da naylon poşetlere koyup öyle saklayın. Bir hafta bozulmuyor. [COLOR=Red]Yazın hazırlanan kışlıklar[/COLOR] * Kırmızı erikleri buzluk poşetine koyarsanız kışın komposto yapabilirsiniz. * Taze fasulyeyi ayıklayıp domates ve soğanla kavurun. Soğuduktan sonra buzluğa atın. Kışın ister etli, ister zeytinyağlı fasulyeniz hazır. * Yaz sonunda patlıcanları mangalda ya da fırında közleyip bir yemeklik poşetlerde saklayın. Patlıcanları karnıyarıklık kızartıp da saklayabilirsiniz. Kırmızı biberleri de aynı işlemden geçirip salatası için birer kullanımlık poşetlere koyun. * Bamyaları bol limon suyu ile rengi sarıya dönene dek kısık ateşte kavurup saklayabilirsiniz. * Yazın sonuna doğru rondodan geçirilen domatesleri kaynatıp sıcakken kavanozlara doldurun. * 500 gr lık poşetlere çilek, vişne, böğürtlenleri koyun, kışın pastalarda kullanın. * Yazın mısır haşladığınızda tanelerini çıkarıp kışın salatalarda ve çorbalarda kullanmak üzere buzluğa koymayı unutmayın. [COLOR=Red]Pratik yemekler [/COLOR] * Yaptığınız herhangi bir çorbayı kaynar haldeyken kavanoza koyup kapağını iyice kapatıp ters çevirin. İyice soğuyunca buzdolabına kaldırın. En az iki hafta dayanıyor. * Mercimek, soğan, patates ve havucu haşlayıp blendırdan geçirin. Saklama kaplarına veya buzdolabı poşetlerine birer kullanımlık bölüp dondurucuya kaldırın. Akşamları gelince sıcak suyla karıştırarak, baharatını, tereyağını, nanesini ekleyin. [/FONT][/COLOR][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Püf noktası
Pratik bilgiler 1
Üst
Alt