Portakallı irmik helvası.

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117


Malzemeler
2 su bardağı irmik
100 gr tereyeğı(tuzsus)
2 çorba kaşığı çam fıstığı
1 portakal kabuğu rendesi
Şerbeti
1 su bardağı süt
2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
Yapılışı
Tereyağı eritilir çam fıstığı eklenir biraz kavrulur.
Sonra irmik ilave edilir irmiğin rengi dönüp altın rengi alana kadar kavrulur.
Süt,su ve şeker ayrı bir kapta kaynatılır kavrulan irmiğe eklenir.
Rendelenmiş portakal kabuğuda ilave edilir ve karıştırılır.
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekip demlendirilir.


 
Üst Alt