Pilavlı Tavuk Yahni

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
Malzemeler
3 Tavuk Göğsü
100 gr Mantar
2 Soğan
1 Çorba Kaşığı Un
1 Kahve Fincanı Margarın
3 Çay Bardağı Tavuk Suyu
1 Çay Bardağı Krema
3-4 Dal Maydanoz
Bir Tutam Kekik
Tuz, Karabiber


PİLAV İÇİN:

1 Su Bardağı Pirinç
2 Çorba Kaşığı Margarin
1 Su Bardağı Tavuk Suyu


yapılışı.

Tavuk göğüs etini 1 santimlik şeritler halinde doğrayın. Mantarları temizleyip dilimleyin.

Soğanı küçük küpler halinde doğrayın.
Tavuk etlerini una bulayın.

Margarini tavada eritip soğanı pembeleştirin.

Mantarları ekleyip 2-3 dakika kavurun.

Tavuk etini ekleyip rengi kızarıncaya kadar kavurmayı sürdürün. Kekik, tuz ve karabiber serpin.

Tavuk suyunu ayrı bir kaba alıp orta ateşte 10 dakika kaynatın.


Kremayı ilave edip karıştırın ve kaynamaya başlayınca ateşten alın.
Hazırladığınız sosu tavuklu karışımın üzerine dökün.


Pilavı bildiğiniz klasik yöntemle pişirin.


Pilavı servis tabağına alıp üzerine kıyılmış maydanozu serpin.

Ortasına tavuk yahniyi yerleştirip sıcak servis yapın.
 
Üst Alt