Ph değerinin önemi,

Humanist

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
28 Nisan 2015
Mesajlar
20
Tepkime puanı
0
Selamun Aleykum değerli dostlar,

Herkez bir bilgi paylaşırken bende nacizane genel olarak bilgi sahibi olduğum bir konudan size bahsetmek istedim Allah rızası için,

Bildiğiniz üzere vücudumuzun %70'i sudur.Dolayısla vücüt sıvımızın ph değerinin en az (içtiğimiz sular kadar)Önemi vardır.
Günümüzde malasef özellikle büyük şehirlerde hava kirliliği,Kötü beslenme özellikle hamur işleri ve içinde kimyevi madde taşıyan yiyecekler,Raf ömrü uzatılan besinler,Gdo'lu yiyecekler vs, bunlara ilaveten stress vücüdumuzdaki alkali olan suyun asitiğe gitmesini sağlar buda kanseri en çok tetikleyen ortamdır vücüdtaki .
Kanser hastalarının idrarındaki suyun ph 5 ve altıdır halbuki bildiğim kadarı ile sağlıklı insan ph'ı 6.5 ve üzeri olmalıdır.
Lütfen bu konuyu internetten inceleyin.
bakmanız gereken husus alkali besinler ve vücüttaki ph değeri.
Ph değeriniz yüksek olursa kansere yakalanma şansınız yok denecek kadar azdır.
Bu konuda daha bilgim var lakin doktor olmadığımdan paylaşmayı doğru bulmuyorum.
Sadece sizin dikkatinizi Allah rızası için bu konuya çekip Araştırmanızı sağlayıp kendiniz için fayda sağlamanızdır.

Hepiniz Allah'a emanet olun....
 

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
14 Şubat 2015
Mesajlar
1,512
Tepkime puanı
10
Bundan ne anladık, en az günde belli aralıklarla 4 litre suyu tüketmek... Öyle değil mi..?
 

Humanist

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
28 Nisan 2015
Mesajlar
20
Tepkime puanı
0
Muhterem Kardeşim İhvan Selamun Aleykum,

Efendim Kiloya ve boya göre tabiki farklılıklar gösterir lakin bildiğim kadarıyla 2.5 3 litre su herkes için kafidir.
4 ve üzeri litreler vücud'ta su zehirlenmesine yol açabilir ki,
Allah'ım korusun Ölüme kadar götürebilir,
Su içerken azizim herkes idarının rengini kontrol edecek ve Şeffaftan sarımtırak bir renge ve daha koyuya gitmesi halinde yine su içemesi gerekecetir.
Kısaca azizim renk hep berrak olmalıdır hafif sarılıkta olabilir.
Su içerken dikkat edilmesi gereken hususlardan biri,
Dostlara soruyorum aldığını pet şişedeki suyun üretim tarihine bakıyormusunuz veyahut hiç baktınız mı?
Üretim tarihi üzerinden vakit geçmiş suyun ph değeri 7 iken mesela,zaman geçtikçe düşmeye başlar.Nacizane görüşüm pet şişe içindeki suyu içecekseniz,üretim tarihi 3 ayı geçmesin.Malasef üretim ve son tüketim tarihlerine bakmadığınızdan malasef bazen 2 yıllık sular içiyorsunuzki bunlar kansere açık bir davetiyedir.
Tabiki imkan var ise cam şişe alalım.
Su kesinlikle yazın oda sıcaklığında kışın çay sıcaklığına yakın içilmelidirki,su emilsin ve vücud sağlıklı çalışsın.
Eğer çok seker ve hamur işi yiyorsanızki,
Şeker insanları benim fikrime göre hasta etmek için bilinçli çıkarılmış bir üründür,Uyuşturucudan farkı yoktur nezdimde,Bağımlılık yapar berbat bişeydir,
Benim bahsetmem yanlış olur azizim.
Ama lütfen internetten sodyum karbonat nasıl içilir, ne için içilir bir göz atsın bütün kardeşlerim.

Allah'a emanet olun inşallah
 

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
14 Şubat 2015
Mesajlar
1,512
Tepkime puanı
10
Sağolasın. İşler iyice karıştı zaten. Su içiyorsunuz susuzluğunuz gitmiyor sebebi de ifade ettiğiniz şeyden ötürü..! Ne olacak bilemiyorum..!
Annem köyde asma yayığında yoğurt yapardı, tadına doyum olmaz ama o güzelliği bir gün sürer sonra da haliyle ekşirdi ki böyle olması normaldi,
Şimdi marketteki yoğutlar bir ayda ekşimiyor...
Kimyevi madde kat da kat...
Hangi birini sayalım ki... Her şey çorba olmuş arkadaşım...
 
Üst Alt